vlakras Vloženo 21. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2015 Jak sem to tady procital, byl sem rad ze mi maxidot ukazuje 2 hodnoty - olej a servis. Vcera kdyz jsem se podival (od vymeny oleje jsem se do toho menu nekoukal), tak jsem zjistil ze tam mam jen jeden udaj :-( Takze by to mela byt vymena oleje a servis si musim hlidat sam, podle datumu v servisce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 21. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2015 tak se schválně ještě podívám do servisky a na samolepku, kdy mám další servisní prohlídku. takže ten ukazatel na maxidotu, když mám MR2013 ukazuje akorát olej, takže by se měl teoreticky pokrátit pokud mám LL interval a jezdím krátký trasy, resp. jen město. ptám se proto, že se mně ještě nikdy nepokrátil ani o 1 km ať jezdím jak jezdím, proto jsem si myslel, že to ukazuje interval do servisní prohlídky a olej to prostě zahlásí pár km předem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlakras Vloženo 21. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2015 Ted sem koukal do servisky. Tam nic napsaneho nemam. Na stitku mam napsano: dalsi servisni prohlidka - 10 2016, nebo podle ukazatele. Vymena brzdove kapaliny - 07 2016. Takze ta servisni prohlidka odpovida vymene oleje s promennym intervalem. Na vymene jsem byl 10 2014. Maxidot uz vymenu zkratil na cca Listopad 2015 :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pastelka Vloženo 23. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2015 Jak sem to tady procital, byl sem rad ze mi maxidot ukazuje 2 hodnoty - olej a servis. Vcera kdyz jsem se podival (od vymeny oleje jsem se do toho menu nekoukal), tak jsem zjistil ze tam mam jen jeden udaj :-( Takze by to mela byt vymena oleje a servis si musim hlidat sam, podle datumu v servisce? Jsem ten samí případ, jelikož je vedoucí servisu dost vytížený a nedaří se nám skloubit termíny tak jsem na "opravě" ještě nebyl. Prý se bude řešit online se ŠA.... Jestliže tam dva údaje byly, je to chyba jejich servisního technika .... Některé "štíty" prý údaj měly pouze jeden a to o oleji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlakras Vloženo 23. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2015 Ja to asi ted resit nebudu. V listipadu stejne pojedu na vymenu oleje, tak se na to zeptam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Vloženo 23. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2015 (editace) ahoj, mam r. 2013 a od zacatku je tam jeden udaj... po precteni nekterych prispevku si nejsem jisty jestli mam jezdit jen kdyz PP rekne, nebo mam sam davat pozor na nejaky termin ? poprve 3 roky a potom kazdy rok + olej dle PP ? Editováno: 23. Červenec 2015, autor: runner Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 23. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2015 Ale noták..... Máš to popsaný v servisní knížce a to je pro ŠA jako bible. Serviska: poprvé 2 roky/30000 km, pak 1 rok/30000 km bez rozdílu jestli proměnlivý nebo pevný interval. Olej: proměnlivý ínterval max po 30000 km, pevný 15000 km. Brzdovka: po 3 letech, pak vždy po dvou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 23. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2015 Až na to, že tu bibli si v AS každý vykládá po svém, ostatně jako Korán. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Vloženo 23. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2015 prave proto se ptam. to co je v servisce samozrejme chapu, ale psali jste tady ze se tomu v servisu divili...S timhle se muze jit skodovka tak akorat vycpat. to si mam jako porad neco nekam psat a pocitat ? pamatovat si co a kdy ? nebo se porad divat do servisni knizky kdy a na co jsem byl naposled ? Ve starem renckovi me to proste poslalo do servisu a jel jsem tam. Ted abych mel zvlast kalendar jen kvuli auta. na to jim kaslu. budu jezdit jen podle PP [ olej ] a pri tom vzdy necham udelat ostatni jak to bude [ne]vychazet. Hlavne ze to ma million pameti na kdejaky prumer, rychlost a podobne capiny, ale aby to cloveka poslalo do servisu to ne.... :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 23. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2015 MR14 a více už posílají - má to 2 paměti (olej, servis), to víš nesmíš kupovat první nevychytané rychlokvažky jako já. I když řada věcí není vychytaná do dnes, tak to máš asi jedno. Výhodu to má v pořizovací ceně kdy my dali méně než Ti po nás. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 23. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2015 naštěstí já po tobě, můžu stále říct, že jsem dostal nižší cenu než ti po nás Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pastelka Vloženo 24. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2015 Můj MR13 má také dvě paměti, ale vůz byl vyroben po KT22, takže asi s novějšími komponenty :-) Ale jsme lidé a děláme chyby, bohužel tentokráte vyšla chybka v servisu na mně a technik mi to po..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildaa82 Vloženo 27. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2015 Prosím Vás, nemá někdo k dispozici "Údržba - přesné pokyny, škoda Rapid NH"? Pawoukovi DÍKY za dílenskou příručku! A k mot. oleji - jelikož od ledna 2014 kdy jsme převzali nového 1,2TSI63kw Rapida jsme najeli 7200km po 6km přískokama v městě, tak přejdu na pevné intervaly výměny se specifikací VW502.00... První a zároveň poslední garančku ještě absolvuji v drahém škoda servisu a pak samo domo. Jenže olejů v této specifikaci je nepřeberné množství... Jakej lze považovat za vhodný lehkoběžný olej (kvůli spotřebě) 5W-40 nebo 10w-40? LL pro VW504.00 je většinou 5W-30 že jo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 27. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2015 Podle mého názoru, pokud chceš vybírat lepší olej, nevybírej podle viskozity, ale podle výkonostní třídy. A pokud nechceš LL olej, tak bych vybral nějaký, který splňuje současně i normu VW 505.01, tyto oleje mají lepší protiotěrové přísady. Další užitečné informace v mazivářské poradně např. tady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 27. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2015 Prosím Vás, nemá někdo k dispozici "Údržba - přesné pokyny, škoda Rapid NH"? Pawoukovi DÍKY za dílenskou příručku! Ale vždyť v DPR ten soubor je, jmenuje se D3E804E84E5-Údr. Akorát ho musíš přejmenovat na .pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pastelka Vloženo 30. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2015 Tak opraveno, MR2013 a ukazuje mi správně dny i km do dalšího servisu/výměny oleje. Takže to jde :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 12. Září 2015 Sdílet Vloženo 12. Září 2015 (editace) Byl jsem se teď na to naschvál taky podívat a mám tam: Zbývá 5500km (což je olej) nebo 140 dnů (což je servisní prohlídka) do servisu Odpovídá to ujetým km od výměny (necelých 10000) a dnům do konce ledna 2016, kdy bych měl jít na roční prohlídku. Jen by to tam mohlo být uvedeno blbuvzdorně s pojmenováním co je co. Editováno: 12. Září 2015, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 12. Září 2015 Sdílet Vloženo 12. Září 2015 (editace) To neni mozne. Vzdyt u rocniku 2013 jsou km i dny vzdycky jenom olej ne? A servisni prohlidka jen podle servisni knizky nebo nalepky, ne? Ale ty mas asi pevny interval, tak ze by to tam bylo jinak? Edit: A nemenil jsi olej taky v lednu? Editováno: 12. Září 2015, autor: SkodaRapid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 12. Září 2015 Sdílet Vloženo 12. Září 2015 No jo, jsem tydyt. Pevný interval výměny oleje je 15000 nebo rok. Takže fakt mám na MAXIDOTu jen ten olej, protože jsem při prohlídce měnil i ten olej...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 12. Září 2015 Sdílet Vloženo 12. Září 2015 Kdyz to menis ve stejnou dobu, tak ty dny mas vlastne i pro olej i pro servisni prohlidku, protoze oboje je max po roce. Ten kdo by najel vic jak 15t km za rok, tak by mu to tak nevychazelo.. ..jinak jsem si neuvedomil, ze mas maxidot a tam to muze byt jine. Ale kdyz tam mas jen jeden udaj km/dny, tak to bude asi jen ten olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 12. Září 2015 Sdílet Vloženo 12. Září 2015 A teď si to rozhodím a budu si to muset pak pamatovat. Jdu na výměnu po 10000 a až za čtyři a půl měsíce na roční a k tomu ta brzdovka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 11. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2015 Tak dík všem za reakce. Asi dám pro pocit nový olej a uvidíme. Mám za to, že už je KO, černej jak bota a představa, že na něj mám ještě téměř rok jezdit se mi nějak nepozdává. Měnil jste někdo doma olej v mezidobí , než byla ofico garančka? Jako sehnat filtr z prvovýroby a olej stejné specifikace. Dalších přes 10tis.km vydržet a pak hurá do AS jako na první pravidelný servis, nebo to nechat udělat u nich rovnou se zápisem do knížky? Mě pořád nějak vychází, že kombinace 5km trasy městského provozu se studeným motorem několikrát denně, nemůže 30tis.km, potažmo alespoň 20tis.km (t.č.dle maxD) degradovaného oleje vydržet. A proto ten napínák řetězu (rachtání) stále nějak přičítám oleji. Ještě co myslíte? Je lepší LL (504 00) olej měnit po 15tis.km, nebo raději po 15tis.km (502 00) ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 11. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2015 olej z TSI je prostě černej jak bota, proč tomu tak je netuším. Já olej měním doma vždy v půlce toho, co bych měl jít podle PP. Vychází to na cca 12tis km. Výměna mě vyjde na cca 1200Kč. Dávám 5w30 LL a jezdím denně 2x12km ale často i dálky apod. V tvém případě je 5w30 také cajk pokud to budeš měnit do 15tis / rok, ale 0w30 by byla asi lepší... Pak ti jí ale musí dát i v servisu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 11. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2015 Každý den 6+6km, občas dál. Dávám 0W-40 Mobil1 New Life, spec. VW 502.00, výměna po 10tkm v servisu se zápisem do sk, filtr origo jejich, práce a filtr 400, olej vlastní okolo 800, nemají s tím nikdy problém. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 11. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2015 Máte změněn ten interval na 15tis.km? Rypicong: viděl bych to jak píšeš. Jen já jsem ještě v záruce, jak jsi to dělal na první garančku? Olej je Ok, ale filtr? Nemůžu tam dát neznačkový a vyrazit do ŠA Admin: omluva, ale bylo to tak půl na půl (rozvody/olej) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.