Lukketailie Vloženo 24. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2018 @ski1961 oka, diky moc! Za citaci se samozrejme omlouvam a priznavam, ze pravidla jsem hloubeji nestudoval. @Petrrr Diky. Cetl jsem tu prave okolo tohoto tematu prispevky par let stare a trochu me to znejistelo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUMIHA Vloženo 30. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2018 Nazdar. Chcem sa opýtať, či sa dá vynulovať servisný interval po výmene oleja ináč ako SW. na NA Fabii II to išlo. Nemám Maxidot. Ak sa to dá, napíše mi niekto postup. Ďakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 30. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2018 (editace) Dá se vynulovat manuálně, ale pak Ti to automaticky skočí do pevného servisního intervalu tedy 15tis/1rok. tady máš návod z youtube než bych ti to popisoval. Ale dřív se to psalo i v manuálu k vozu. Někde ještě píšou že máš mít zapnutná úplně od začátku varovná světla při těch všech krocích. Ale tady máš ještě odkaz zde z fora Editováno: 30. Červenec 2018, autor: Petrrr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUMIHA Vloženo 30. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2018 OK Ďakujem. Mám nastavený pevný interval. Kamarát má zdvihák, tak výmenu spravím u neho, len nemá PC. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 1. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2018 u mě nebyl zvihák potřeba.Stačí najet na cihly nebo prkna. Vypoušťák já osobně nemám pod žádným krytem. Dělá se to krásně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 1. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2018 chtěl jsem se zeptat, když ten reset udělám tlačítky znova, jako že po resetu přes caristu, naběhne mi pevný interval taky nebo až příště to mám zkusit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabovaveronika Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 Jaký dáváte olej do 1.2 tsi 81kw? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malarkey Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 Zatím předepsaný 0w30 Shell Helix ultra, ale měním po 15 000 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabovaveronika Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 Proč zatím? Mám najeto 102000km.mám dát taky předepsaný 0w30? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabovaveronika Vloženo 13. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2018 Jaký je rozdíl mezi shell helix ultra ect c2/c3 a shell helix ultra profesional AV-L? který je výhodnější? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabovaveronika Vloženo 13. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2018 Teda vhodnější Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 (editace) Předně záleží, zda splňují VW normu tvůj konkrétní motor a interval výměny. Pak vybírej podle kritéria krátké a časté jízdy a nebo delší, tzn. řidší nebo nějaký longlife. Nejlepší je napsat přímo na oleje fórum, tam se tím borci docela baví a většinou rádi poradí. https://www.oleje.cz/forum/ Editováno: 14. Srpen 2018, autor: Atrani Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Craig Vloženo 11. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2018 Zdravím chtěl bych se zeptat, jaký používáte olej do vašich tsiček. Budu v nejbližších dnech měnit olej a rád bych věděl co tam dát. Minulý majitel tam měl podle šťítku Total 5W40. Ale co sem četl tak to není žádná hitparáda a navíc po 10 000 km je černo černý jak bota. Jezdím v 90% krátké trasy. Mám vyhlédlý tento https://maziva.heureka.cz/mobil-super-3000-x1-5w-40-5-l/?gclid=EAIaIQobChMIwLuksOD-3QIVCKMYCh20SQ8OEAAYASAAEgJC-vD_BwE# Budu velmi rád za vaše raekce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 11. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2018 Však to je správně, když je po 10000 km černočerný, má absorbovat nečistoty. Na krátké trasy raději 5W30. Já koupil tento: https://m.alza.cz/hobby/castrol-edge-5w-30-ll-titanium-fst-4-lt-d3029367.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 12. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2018 @Craig Na krátké trasy vybírej řidší oleje, rychleji maže studený motor. Vyhni se longlife olejům a jinak při výměně rok/10tis. km je to jedno :) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 12. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2018 Nedělej tady paniku. Špatné nejsou "long life" oleje, to je jen marketingová formulace. Problematické mohou být longlife výměnné intervaly. Jako longlife olej se může použít i olej ACEA A3/B3, A3/B4. viz https://www.oilspecifications.org/acea.php Problematický může být olej se sníženým obsahem SAPS, ale snížený obsah techto prvků mají i oleje API SM, SN. viz Mazivostní a protiotěrové vlastnosti motorových olejů.pdfdopad_emisnich_limitu_na_motorove_oleje.pdf Je to téma do IV. cenové, neřešit, používat co se má a nepřetahovat výměnné intrvaly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 12. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2018 @CraigTo je (zvlášť) u přímovstřikového motoru normální, že olej do 10 tisíc km zčerná, ne? Jinak s Totalem jsem ve Fabii žádný problém neměl, ale rozumím, že do TSI chce člověk vybrat to nejlepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 13. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2018 Hlavne dodrz normu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Craig Vloženo 13. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2018 Díky za vaše podněty, jen mám obavy tam dát ten řidší 5w30, protože po otevření víka cítím hodně benzín a ryska mi stoupla . Takže je jasné že mi jde benál do oleje, ale tak to je nejspíš způsobeno těmi krátkými trasami, že se olej nestačí zahřát. A značku by jste mi doporučily kterou k té 5w30? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 13. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2018 Castrol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef_1 Vloženo 17. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2018 Dobry den, chtel bych prejit na pevny interval, auto je stare 1,5 roku,najeto necelych 15000, mam pockat az pujdu pristi rok na garancku,nebo nechat vymenit olej a zmenit to na pevny ted,nebude problem?Da se v autorizaku nechat promenlivy a rocne k nim jezdit na vymenu oleje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pilad Vloženo 18. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2018 Nevím proč se každý bojí proměnlivému intervalu. Já ho mám a počítač v autě vyhodnotí že mám jet na výměnu asi po 15 měsících a 9 tisících najetých km. Jezdím málo a krátké trasy. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Z Vloženo 18. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2018 Mozna proto, ze nekdo jezdi hodne a dlouhe trasy. Ale je to jedno. Ja promenlivy taky neresim. Vymenim olej po roce a hotovo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malarkey Vloženo 17. leden 2020 Sdílet Vloženo 17. leden 2020 U mě proběhla výměna za Shell 0w20 LL. V 1.2 TSI 81kw. Kvůli záruce ještě naposledy v Škodovky. Mám jen pocit že od výměny mi po ráno zachrasti napínák řemene při startu...jak u řetězové starší jednotky, ale možnost jen nahoda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 18. leden 2020 Sdílet Vloženo 18. leden 2020 Tam nechrastil napinak, ale opotrebovany retez. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.