ben06 Vloženo 18. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2021 Další zbytečný dotaz? Dodržuj normu VW a teorie o hustotě nechme k pivu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 18. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2021 (editace) tak teď tomu nerozumím...chtěl jsem se ujistit že mám vybráno správně ale asi se v tom utvrzuju teda jenom sám? Psal jsem do sekce rapid 1.2tsi v domnění že se jedná o 63kw takže předem děkuji zadobrou radu Editováno: 18. Červenec 2021, autor: elvis78 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 18. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2021 V 30. 6. 2021 na 22:01, ABAB napsal: Ahoj, prosím o radu. Byl jsem na servisní prohlídce v AS Škoda kde mi taktéž měnili olej. Jen jsem se chtěl zeptat, zda je to v pořádku, že mi ukazatel další servisní prohlídky ukazuje další za 365 dnů, ale u oleje jsou jen pomlčky. Když jsem volal do AS tak mi bylo řečeno, že se to začne ukazovat po nějakém časě Najeto 100km a stále jen polmčky a žádný údaje o další době výměny oleje.děkuji Ano, je to tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 19. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2021 takže pokud je nastaven servisní interval QI6-olej má mít specifikaci VW 504 00 což Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30 splňuje. pokud je servisní interval QI 1 až 4, pak má mít specifikaci VW 502 00 což Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30 nesplňuje a splňuje to olej na krátký interval podle km nebo 1x za rok například SHELL HELIX HX8 SYNTHETIC 5W-30. Takže pokud dám LL olej a vyměním ho po roce, co se asi stane? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 19. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2021 (editace) @elvis78 samozřejmě, že se nic nestane, když naleješ LL olej a vyleješ ho po roce. Editováno: 19. Červenec 2021, autor: ski1961 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 19. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2021 Nestane se vůbec nic. Moc to řešíš. Jezdi, jednou za rok vyměň olej a zbytečně to neprožívej. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 19. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2021 (editace) Oleje specifikace VW 504.00 – určeny pro lehkoběžné benzínové motory, mají za úkol omezení popela sulfátu a podporují prodloužený interval výměny, lze jimi také nahradit oleje těchto norem: VW 501.01, VW 502.00, VW 503.00 a VW 503.01. viz např. https://oleje-pema.cz/clanek/firemni-normy-oleju-514773305262098 Editováno: 19. Červenec 2021, autor: McMatej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 19. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2021 stejně, prase aby se v tom vyznalo. Ale dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ABAB Vloženo 19. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2021 V 18. 7. 2021 na 13:57, miklisek napsal: Ano, je to tak. Ano, po nějaké době a jízdě se začal interval výměny oleje zobrazovat. Děkuj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 25. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2021 proběhla výměna-motor je výrazně tišší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 25. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2021 (editace) "motor je výrazně tišší" Pobavils Editováno: 25. Červenec 2021, autor: 15degren 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 25. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2021 Já se mu tedy nesměju, vždycky to taky slyším, že motor má jakoby hladší chod. Ono je to logické s novým olejem. Ale je to jen chvilmkový pocit po odjezdu ze servisu..... Stejně tak rachocení po startu ustane na takových 2tkm. Pak se vše vrátí do starých kolejí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 25. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2021 Ano placebo funguje, udělal jsem něco pro svoje auto a to je dobře. Já jsem ho třeba začal krmit VIF 😆 a mám málo najeto, jako technicky založený věřím jen tvrdým datům. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radlat Vloženo 25. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2021 Záleží, zda dávat VIF třeba s Vervou 100 nebo MaxMotion, když výrobce tvrdí, že podobná aditiva do benzinu už dává. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 25. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2021 Samozřejmě, ale o tom je jiné téma a na hodnocení mám opravdu velmi málo najeto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 13. Září 2022 Sdílet Vloženo 13. Září 2022 Je možné, že v AS provádí při výměně oleje i proplach ještě čistým olejem pak? První foto je po dnešní výměně o garážíka, druhé foto je po výměně v AS. Olej vždy vlastní mobil 1, foceno večeř po😁. Předchozí výměny v AS stejné foto jako loni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 13. Září 2022 Sdílet Vloženo 13. Září 2022 proplach v AS rozhodně nedělají... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 13. Září 2022 Sdílet Vloženo 13. Září 2022 Tak jedině mě napadá, že jsem si fotil i čistý olej kvůli porovnání a nechal si špatnou fotku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 16. Září 2022 Sdílet Vloženo 16. Září 2022 Tak včera pod autem loužička oleje, odvezeno zpět mechanikovi, že není dotažený filtr asi. Slovy: " Jo to je jen zbytek oleje na krytu pod motorem, já to jen odsávám a jak to vytahuju, tak může něco odkápnout." Takže žlábek v krytu plný oleje a občas si ukápne...ideální stav den před STK. To taky možná vysvětluje tu barvu oleje. Tady jsem byl naposledy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duran Vloženo 21. Březen 2023 Sdílet Vloženo 21. Březen 2023 Ahoj, nemá tady někdo prosím rozpis všech servisních úkonů pro Rapid 2017 EA 211, 1.2TSi, 66kW? Hlavné teda ty servisní úkony po pětileté záruce. Vzhledem k tomu, že auto už je mimo záruku, chci si to řešit sám podle plánu Škodovky. Každý rok měním olej a olejový filtr, brzdovou kapalinu co dva roky, svíčky co 60tkm/4roky, co dál ještě? Díky moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 11. Února Sdílet Vloženo 11. Února Chybí ti ještě vzduchový, kabinový filtr a palivový? Ten u mojeho 1.0TSi není. Mě teď taky končí záruka a budu pokračovat v AS už s vlastním materiálem a výhradně s úkony které si sám vyžádám a rozhodně ne podle plánu výrobce. Maximálně příjdu jen o záruku mobility. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.