Prosinec 31, 201311 r Dodrž normu podle servisky a značku si vyber nějakou známou. Pokud dodržíš normu pro svůj motor, tak na značce vcelku nezáleží. Dotaz, kolík máš najeto že musíš dolít olej, v záběhu bych chápal, ale jinak snad takový nový motor jede od výměny k výměně ne? Upraveno Prosinec 31, 201311 r od VAG BoBo
Prosinec 31, 201311 r Autor No tak dolievat este nemusim, mam zatial len cca 2000km takze som v pohode. Planujem kupit 1L oleja pre pripad aby mi nechybal ked ho budem potrebovat. Chcel som skor vediet aky olej rapidaci pouzivaju, ci shell, omw, total, castrol.... a pod.
Prosinec 31, 201311 r Podívej se SEM. Ale výsledku se stejně nedobereš, každý má nějakou svou preferenci značky. Hlavně se drž normy VW, co máš v manuálu.
Leden 9, 201411 r A ideálne bude, keď kúpiš rovno taký olej na dolievanie, aký budeš dávať do motora pri najbližšej výmene oleja. Oleje sa síce dajú miešať, ale je lepšie ak nebudeš mať v motore naraz tri druhy oleja. Pri výmene totiž vždy zostáva v motore aj niekoľko dcl zo starého oleja.
Duben 9, 201411 r Specifikace SAE, API, ACEA nikde v manuálu uvedená není, je tam jen norma VW, kterou musí olej splňovat a to dle dělení benzin/nafta a proměnlivý/pevný interval.
Duben 10, 201411 r Žiaľ, je to tak, v manuáloch je iba VW schválenie. A potom sa budeme čudovať keď budú odchádzať turbá napr. na autách ktoré jazdia výhradne krátke trasy aj v zime s 10W-xx, hoc s olejom ktorý mal potrebné schválenie, alebo prečo majú problémy motory 1.2 HTP jazdiace dlhé diaľničné jazdy s olejom xW-30.
Duben 11, 201411 r Kontroloval jsem olej kolem 10 tisic a dolivat netreba. Nevite jak zjistim jaky presne olej tam mam ? myslim i znacku.
Duben 11, 201411 r Značku nezjistíš, to je bez šance. Psal jsem i do ŠA a odpověděli mi, že používají oleje od více výrobců. Přitom podle mě by stačila malá nálepka se značkou oleje, který byl naplněn.
Duben 11, 201411 r Když se koukneš na olejovou zátku tak tam je odlito CASTROL. Ale jak píše Yosef, nikdo ti to s přesností neřekne, co tam v autě máš. Leda by musel prodejce nahlídnout do rodnýho listu auta a zjistit co se do tvýho auta nalilo ve výrobě v ten aktuální den, co motor/auto vyráběli. Já na cestu do HR vzal sebou CASTROL EDGE PROFESIONAL LONGLIFE III 5W-30 1 L VW 504.00 / VW 507.00 , ale dolívat jsem na této daleké cestě a během dalších 10tkm nemusel.
Duben 11, 201411 r Nejlepší na tom je, že ani autorizák ti tam vlastně nemusí dolít přesně to, co v tom motoru z výroby je....
Duben 11, 201411 r sice me to stve ale opet musim konstatovat ze co se servisu tyce - zlaty rencek...
Duben 11, 201411 r Nejlepší na tom je, že ani autorizák ti tam vlastně nemusí dolít přesně to, co v tom motoru z výroby je.... lenže ani autorizák vlastne nevie čo tam z výroby je ....
Duben 12, 201411 r tak tam nalej originál olej Škoda G 052195M2 pre LONGLIFE alebo G052167M2 pre krátky interval a máš to
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.