Milhausek Vloženo 6. leden 2014 Sdílet Vloženo 6. leden 2014 namontuji origo senzory tak že to nikdo nepozná a nikdy nebyl po montáži problém se zárukou.... za poloviční cenu než z výroby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid2013 Vloženo 6. leden 2014 Sdílet Vloženo 6. leden 2014 (editace) Ahoj, rád bych přidal zkušenosti s Originál Parkovací senzory + zobrazování na radiu Swing. Rapid má celkem vysoko hranu kufru, tudíž se mi zdá zadní okno malé, a je špatně vidět při parkování.Nejdříve jsem litoval připlatit si za park. senzory ale ted jsem velice rád že jsem si je připlatil.Nedokáži si to bez nich představit.zobrazování na displeji rádia je celkem dobré, ale stejně se řídím spíše zvukovou signalizací.Měl jsem možnost používat auto které mělo 4 senzory a nyní má Rapid "pouze" 3 senzory a z mého porovnání jsem zádný rozdíl nepoznal.Senzory v rohu jsou super citlivé i na boční překážky.Senzory všem určitě doporučuji, popřípadě navštivte nejaký autosalon a zkuste si zaparkovat bez senzorů a se senzorama.Určitě se bez toho dá naučit parkovat ale je to pohodlnější. Editováno: 6. leden 2014, autor: Rapid2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 13. leden 2014 Sdílet Vloženo 13. leden 2014 Tak tady vám odpovím úplně přesně. V pondělí jsem toto zažíval. Tak zaprvé. Asi měsíc jsem hledal na netu a nakonec koupil na aukru http://parkovaci-senzory.heureka.cz/apri-fbsn4d/ za 1500kč. A za druhé montáž v salonu kde jsem koupil auto - 1499kč. Takže celkem 2999,- Namontoval bych si to sám, jen jsem měl strach abych nepřišel o záruku. Senzory nalakované a vypadá to téměř jak origo, jen jsou 4. Takže tady foto řešení pro ty co nemají možnost doobjednat senzory Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gelny Vloženo 13. leden 2014 Sdílet Vloženo 13. leden 2014 A zobrazuje se to i na rádiu, nebo se řídíš jen zvukem? A jak si jednotka poradí s tím, že dostává signál ze 4 čidel namísto ze 3? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 13. leden 2014 Sdílet Vloženo 13. leden 2014 Na rádiu se to nezobrazuje, nepotřebuji to. A ani jsem to nechtěl, nechci rozebírat půlku interiéru až k rádiu a je to komplet sada i s jednotkou. Viz odkaz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 13. leden 2014 Sdílet Vloženo 13. leden 2014 originál se nepřipojuje k radiu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 13. leden 2014 Sdílet Vloženo 13. leden 2014 Pokud je to dotaz na mne, tak ano. Originál je připojen na rádio, ale když to montuješ, tak to bys snad měl vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bill.jr Vloženo 13. leden 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. leden 2014 A zobrazuje se to i na rádiu, nebo se řídíš jen zvukem? A jak si jednotka poradí s tím, že dostává signál ze 4 čidel namísto ze 3? Jak uz bylo zmineno drive, dodatecne domontovany parkovaci asistent nema s tim z fabriky nic spolecneho, presto ze je to original Skoda prislusenstvi montovane ve Skoda servisu. Je to jen krabicka pripojena na drat od zarovky na zpatecku - to resi napajeni i detekci zarazeni spatecky. Ten opravdovy original je mozne domontovat, ale ne v autorizovanem servisu. Vyhody a nevyhody obou reseni byly diskutovane drive ve vlaknu, kdo ma zajem at si je precte a utvori si vlastni nazor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 13. leden 2014 Sdílet Vloženo 13. leden 2014 Pokud je to dotaz na mne, tak ano. Originál je připojen na rádio, ale když to montuješ, tak to bys snad měl vědět to nebyl dotaz... originál parkovací asistent ukazuje na radiu, ale vodiče od RJ parkováků nejsou připojeny k radiu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 14. leden 2014 Sdílet Vloženo 14. leden 2014 To jsem nevěděl, ale každopádně musíš tahat kabely dopředu,ne? A tím pádem musíš rozebrat celou trasu kudy to povede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orel Vloženo 14. leden 2014 Sdílet Vloženo 14. leden 2014 (editace) Dopředu vede 2x CAN, 1x napájení na pojistku, do LB sloupku vede 2x k bzučáku, zbytek se odehrává vzadu. Rozebírat se musí. Editováno: 14. leden 2014, autor: Pawouk Necituj předchozí příspěvek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 Ahoj, rád bych přidal zkušenosti s Originál Parkovací senzory + zobrazování na radiu Swing. Rapid má celkem vysoko hranu kufru, tudíž se mi zdá zadní okno malé, a je špatně vidět při parkování.Nejdříve jsem litoval připlatit si za park. senzory ale ted jsem velice rád že jsem si je připlatil.Nedokáži si to bez nich představit.zobrazování na displeji rádia je celkem dobré, ale stejně se řídím spíše zvukovou signalizací.Měl jsem možnost používat auto které mělo 4 senzory a nyní má Rapid "pouze" 3 senzory a z mého porovnání jsem zádný rozdíl nepoznal.Senzory v rohu jsou super citlivé i na boční překážky.Senzory všem určitě doporučuji, popřípadě navštivte nejaký autosalon a zkuste si zaparkovat bez senzorů a se senzorama.Určitě se bez toho dá naučit parkovat ale je to pohodlnější. Mohu jen potvrdit v plném rozsahu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speedluk Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 To neumíte couvat? Parkuju Rapidem každý den s odhadem vzdálenosti není vůbec problém. Boční zrcátka jsou krásné velký a perfektně zobrazujou.Asistent je dobrý pomocník, ale jen pro ženský. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 4. Únor 2014 Sdílet Vloženo 4. Únor 2014 (editace) no člověk si zvykne asi, ale stejně Editováno: 4. Únor 2014, autor: rogerer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 4. Únor 2014 Sdílet Vloženo 4. Únor 2014 To neumíte couvat? Parkuju Rapidem každý den s odhadem vzdálenosti není vůbec problém. Boční zrcátka jsou krásné velký a perfektně zobrazujou.Asistent je dobrý pomocník, ale jen pro ženský. Taky jsem to kdysi říkal, dnes už bez toho ani ránu, proč? Né proto, že bych neuměl parkovat, ale je to s pomocníkem snažší rychlejší a člověk se nemusí tolik soustředit. Obzvláště ve městech kde se parkuje knop. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakoob Vloženo 31. Březen 2014 Sdílet Vloženo 31. Březen 2014 Jen tak teoreticky, je možné domontovat do rapida parkovací senzory nejen dozadu ale i dopředu? Mám rádio Swing a třeba na OII to s tímhle rádiem funguje... Samozřejmě myšleno i se zapojením na Swinga aby zobrazoval - to jestli se to může nebo ne je věc vedlejší, spíš mě zajímá jestli to lze... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 31. Březen 2014 Sdílet Vloženo 31. Březen 2014 Mohlo by to jit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakoob Vloženo 31. Březen 2014 Sdílet Vloženo 31. Březen 2014 A zkoušel to už někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 17. Červen 2014 Sdílet Vloženo 17. Červen 2014 Znovu otevírám téma. Má někdo dodělávaný zadní senzory do Rapida, myslím ty originální? Většina lidí je má z fabriky, ale mě zajímá právě to dodělání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 17. Červen 2014 Sdílet Vloženo 17. Červen 2014 Obětovat 10 tis. Kč - to bych musel být padlý na hlavu. Na Fiatu mám senzory za cca 500,- Kč asi 4 roky a fungují bezvadně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 17. Červen 2014 Sdílet Vloženo 17. Červen 2014 (editace) Jasný, že to jde s jednotkou: 5J0 919 475, případně sehnat s indexem A a přehrát ji na stole a dát 4 senzory do zadního nárazníku. Pro předek a zadek je řešení jednotka: 1Z0919475E přehrát softwarem: 7E0919475L a pak to taky bude fungovat. Editováno: 17. Červen 2014, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 17. Červen 2014 Sdílet Vloženo 17. Červen 2014 Záruku mám ještě 3 roky, takže neoriginální řešení nepřichází v úvahu. Ani je teda nepotřebuju, ale říkal jsem si, že kdyby to moc nestálo a bylo to bez většího zásahu do auta, tak proč ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 18. Červen 2014 Sdílet Vloženo 18. Červen 2014 (editace) to zobrazování na rádiu je stejně naprd....vubec na to nekoukám...vlastne ano obcas koukam...jedu, couvám a najednou to začně řvát a ja nevim proc,....zastavim, mrknu na radio a ukazuje to prekazku na rohu... (ikdyz je tam dost mista)....nechapu jak to maji udelany ze ty krajni senzory zabiraj ten bok dost solidne....nicmene podelne parkovat bez tu tu tu tutututu tůůůůůů si nejak uz nedovedu predstavit Editováno: 18. Červen 2014, autor: rogerer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 18. Červen 2014 Sdílet Vloženo 18. Červen 2014 U senzorů stačí bohatě jen zvuková signalizace, všechno ostatní včetně grafického přehledu je úplně zbytečné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 18. Červen 2014 Sdílet Vloženo 18. Červen 2014 Záruku mám ještě 3 roky, takže neoriginální řešení nepřichází v úvahu. Proč ne? Ztratíš max. záruku na případný problém s lakem kolem děr na senzory Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.