Přejít na obsah

Styling kit SII


Ivan Janečko

Doporučené příspěvky

  • o 2 roky později...
  • o 5 měsíců později...

Čau pánové,

tak mi to nedalo a v rámci různého vymazlování svého dvojkového Superba jsem také pořídil nějaké ty vychytávky z origo Styling kitu od Škody, zatím teda lízátko na kufr sedanu a přední podspoiler. Rád bych sem pro Vás ostatní, co o úpravě svého Supa taktéž uvažujete, nahodil nějaké to info o tomto paketu.

ŠKODA SUPERB 2 STYLING KIT

Oficiální název tohoto paketu je Styling kit a jedná se o originální sportovní příslušenství, které nabízí Škoda Auto. Celý kit se skládá ze tří samostatně prodávaných komponentů (nikde jsem tento kit neviděl jako celou sadu-je tedy nutné jednotlivé díly objednat zvlášť), které jsou vyrobené z PUR materiálu, jsou dodávané v přípravě na lakování spolu s návodem na instalaci, kterou by dle doporučení výrobce měl provádět autorizovaný servis/odborník. A proč vůbec jít do styling kitu? Kromě toho, že svůj vůz decentně ozvláštníte a odlišíte od ostatních Superbů, výrobce slibuje i lepší aerodynamiku vozu (cituji např. popis ke křídlu ke combi: Pomocí střešního spoileru můžete pozitivně ovlivnit proudění vzduchu obtékajícího vůz při jízdě. Prodloužením střešní hrany nedochází k nežádoucímu víření vzduchu nad oknem pátých dveří, díky čemuž se zadní sklo tolik neznečišťuje a vůz získává lepší aerodynamiku.) Zda to autu sluší je velice subjektivní záležitost, mně osobně se kit na autě líbí. Stejně tak odpověď na otázku, zda to za ty peníze má smysl, když to ani není kdovíjak vidět, nechám na každém z Vás. Mně právě ona decentnost celého kitu vyhovuje.
 

Styling kit se skládá z těchto jednotlivých komponentů:

 

Spoiler 5. dveří Superb II limuzína - kód dílu FAA800001 (facelift 3T0071641). Na hranu 5. dveří se připevňuje lepením. Lepidlo (5L0 071 780 – Terostat MS930) ale není součástí balení. Přímo na stránkách Škody stojí 2 660,- Kč, já ho sehnal  u Auto Hlaváček Olomouc za 1 286,- Kč (!POZOR! však na neoriginální náhražky, které běžně stojí právě tolik). Někde to nabízejí i v laku dle přání za asi 3 200,-Kč. Mě stála instalace spolu s lakováním 1 460,- Kč.

U vozu v provedení combi je tento díl nahrazen dílem: Střešní spoiler pro vůz Superb Combi - kód dílu 3T9071605. Rovněž se instaluje pomocí lepení. Na Škodě stojí 3 973,- Kč, ale opět lze sehnat a lepší peníz i jinde, chce to občas čekat a hledat, kde se objeví ve slevě, které umí být i 50%.

 

Difuzor pro vozy Superb II - zadní difuzor vozu Superb II, kód dílu FAA800002. Umísťuje se místo stávajícího dílu na zadním nárazníku, instaluje se lepením a rovněž se musí přišroubovat na několika místech. Osobně mi tento díl připadá nejzbytečnější ze všech, jelikož vypadá téměř stejně jako ten díl, který jím nahrazujete- má pouze takový prolis. Doporučil bych jej pořídit v případě, že např. chcete nainstalovat zdvojené koncovky výfuku z 3.6 V6 a tudíž byste stejně museli nějak vyřezat otvor do původního dílu (zde je již otvor pro výfuk na druhé straně naznačen). Na Škodě stojí 4 625 Kč, lze pořídit i za 2 000,- Kč.

 

Spoiler předního nárazníku pro vozy Superb II - spoiler předního nárazníku vozu Superb II, kód dílu FAA800003. Lepí se a na několika místech se musí přišroubovat. Někdo to dává celé do laku, jako třeba já, ale například na bílých autech mi přijde hezké, když se prostřední vystouplá část nechá černá (viz. fota v příspěvcích výše). Na Škodě ho pořídíte za 4 284,- Kč, já ho sehnal na spoilercentru za 2 990,-Kč. Instalace mě stála spolu s lakováním 1 000,- Kč (spojil sem to s opravou a lakováním předního nárazníku, proto tak nízká cena).

 

pic_FAA800002.jpg

pic_3T0071641.jpg

pic_3T9071605.jpg

pic_FAA800003.jpg

náhled.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...