Přejít na obsah

coming/leaving home bez senzoru


Pawlisko

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

do nedávna jsem měl za to, že coming/leaving home bez světelného/dešťového senzoru nepůjde. Před pár dny jsem si ale na diskusi všiml, že uživatel waren tyto funkce má a to ač ten senzor nemá. Otázkou teda je, jak to dodělat. Maxidot mám. Na vypínači světel však funkci auto nemám (pochopitelně, když nemám senzor).

 

Jak se to dá dodělat? Nejlepší by bylo, aby to fungovalo jenom v poloze zapnuto (když vypnu světla, vypne se i tato funkce).

 

Na předchozím autě jsem to měl a fakt mi to chybí :|

 

Warena jsem se ptal, ale asi tu není tak často. Určitě se to bude hodit i ostatním.

 

Díky Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, stačí nakódovat. Po nakódování ti naskočí volba na Maxidotu, kde to můžeš zapínat, vypínat a nastavovat čas, jak dlouho mají světla svítit. Comming home se zapne vždy, leaving home jen když máš přepínač světel přepnutý na potkávací. Jelikož se světla rozsvěcí bez ohledu na světlo/tmu, tak to dost žere baterku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak můj původní popis se týkal verze před FL, nevěděl jsem, že máš ročník 2009. :)

U FL je to tak, že vlastně funguje jen CH a to tak, že vypneš motor, vytáhneš klíček, blikneš dálkovými a až otevřeš dveře, tak se rozsvítí světla na nastavený čas. Funguje to pak skoro stejně, jako u francouzských aut.

LH funguje vlastně na stejném principu, takže je to nepoužitelné. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prohledal jsem snad cely internet (s malou nadsazkou), ale porad nejsem moudry z jedne polozky kodovani. Jde o Coming-Home Mode via (0 = Pesonalisation / 1 = Lightsensor). Svetelny senzor mam, ale kdyz tuto volbu nakoduji, zacne mi RJ vypisovat chybu:

 

02390 - Control / Regulation for Ambience Lighting (E400) 
            009 - Open or Short to Ground
 
Svetelny senzor mi funguje, svetla i sterace OK. Vite nekdo k cemu toto kodovani je?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

majk.s, LucasCZE: Muj poznatek je takovej, že když jsem změnil Coming-Home Mode via (0 = Pesonalisation / 1 = Lightsensor) z 0 na 1, tak mi z menu Maxidotu CH i LH zmizely (a přestaly fungovat), takže i s dešťovym senzorem mam "via Personalisation". Funkce, které popisuje majkl.s, v mém případě ovládá Byte 23/bit 5: Coming Home Logic (0=Old / 1=New), kde při 0=Old se mi spouští CH sám při vypnutí zapalování a tmě venku, ale vyhazuje mi to tu LucasemCZE zmíněnou chybu. Pokud nastavím 1=New, tak se spuští CH probliknutím dálkovýma a ŘJ tuhle chybu nevyhazuje (aspoň ne za poslední 2 dny, kdy jsem ji smazal a změnil kódování).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam nastaveno coming home via personalisation a reaguje to na senzor, dalkama blikat memusim. Pokud nastavim via lightsensor, RJ okamzite vypise vyse zminenou chybu (dale jsem to vzhledem k chybe neresil a hned nakodoval zpet via personalisation). Coming home logic menit nemuzu, moje RJ nema tolik bytu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Ahoj vsem, rad bych se zeptal. Mam Fabii II, r.v. 2011 ve vybave elegance. Zkousel jsem nakodovat CH, LH funkci tak, ze jsem nastavil 1 u obou parametru. Kodovani se zapsalo, ale ani tak nejsem schopen aktivovat CH, LH funkce. Podotykam, ze nemam svetelny senzor a tudiz ani polohu AUTO u prepinace. Mam veliky maxidot, ale fukci svetel tam take nemohu najit.

 

Poradi nekdo?

 

Diky moc Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uspesne jsem to aktivoval na Passatu, ktery nema svetelny senzor ani MaxiDOT. Stacilo nakodovat ty dve polozky o kterych pises a potom otocit spinac svetel do polohy potkavacich svetel. V teto poloze to muzes mit porad, svetla se automaticky vypnou a po nastartovani automaticky zapnou plus funguje CH a LH. (Ten Passat ale nema denni sviceni, takze to je takto super.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LucasCZE - predne, diky moc za reakci  :kol-47:

 

Dneska rano jsem zkousel nechat vypinac dat do polohy potkavacek, ale kdyz vytahnu klicek, tak zustanou svitit budiky + pri otevreni dveri se rozhouka signalizace upozornujici na zapnute svetla. 

 

Jak to ma spravne vypadat? Necham proste a jednoduse svitit svetla, vytahnu klicek, vylezu z auta, zamknu => svetla sviti nejaky cas a nasledne se zhasnou a zhasne i pristrojovka? A pro leaving home odemknu a rozsviti se potkavacky + budiky?

 

Nejak z toho nejsem moudry..  :kol-32:

 

Diky moc.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli si to pamatuji spravne, tak je to jak pises az na to, ze by se nemela spustit akusticka signalizace zapnutych svetel. V tom Passatu se urcite nespustila, takze je neco spatne.

 

 

no až tak super to není... navigaci máš pořád v nočním režimu a stále ti svítí budíky..

 

S tou navigaci je to fakt. Ten Passat navigaci nema, takze je to jedno. A ze sviti budiky dotycnemu nevadi.. Je ale pravda, ze uplne super to neni. Bez senzoru to ale super byt ani nemuze. V ramci moznosti je to ale prijatelne.. Nebo je nejake lepsi reseni?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...