Přejít na obsah

Nesouhlas s plněním pojišťovny


Rafan33

Doporučené příspěvky

Zdravím. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s Českou podnikatelskou a jejím plněním v případě vykradení vozidla. Já mám Oktávku I. a manželka Seat Toledo, r.v. 2001 a vykradli nám z něj vestavnou navigaci. Všechno ohlášeno na PČR, odcizena navigace a poškozen zámek na pátých dveřích. Nechtěli jsme opravu v servisu, ale rozpočtem nákladů. Co jsme se tak ptali v autosalonu Klokočka v Praze, tak nová navigace stojí cca 100tisíc bez DPH. Likvidátor přijel, nafotil a my čekali. Pak nám přišel email od pojišťovny, že je škoda odhadnuta na cca 10 000,- Kč, přičemž máme tříprocentní spoluúčast, takže ve finále je to čistá ruka cca 7tisíc. Přijde mi to jako výsměch, když tři roky si platíme něco, co nemá ve finále žádnej smysl. Nemáte někdo zkušenosti nebo radu, jak to řešit dál? Jakým způsobem se dá odvolat apod. 

Díky...

Editováno: , autor: Rafan33
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel takové navigace se u pojišťoven většinou musí připojistit. Bez připojištění navigace ve vozu se bere jako normální rádio, které má auto v základu a tím pádem i léty stárne a vztahuje se na to amortizace. Tím pádem nemůžeš čekat, že ti dají nějaké extra peníze za to, že ti ukradli navigaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta navigace byla připojištěna a nebyla brána jako autorádio. Ale koukám, že nemá smysl si to připojišťovat. Jen z nás z pojišťovna tahá peníze!  :wallbash:

Teď jsem koukal na bazoši a prodávají tam tu samou nav. za 4 tis. To asi nemá smysl se odvolávat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle me byla zcela zasadni chyba, ze jsi to chtel hradit rozpoctem. Realna cena tech dilu totiz tem 10000 odpovida. Kdyby jsi to nechal opravit jejich smluvni servis, tak ten z tebe vytahne spoluucast a zbytek si sam vyresi s pojistovnou. Pokud je auto pojisteno na vetsi hodnotu nez cela cena opravy, tak by jim to meli zaplatit komplet. Klidne tech 100000. U havarijka zadna amortizace neni, to je uplny nesmysl. Proste ti zaplati uvedeni auta do puvodniho stavu pokud naklady nejsou vyssi nez celkova pojistna castka. To ze nove dvere nebo novy zamek zvysi hodnotu auta oproti starym dverim nebo staremu zamku je nesmysl a rozhodl o tom ustavni soud. A ostatne mam pocit, ze nedavno se nekde rozhodlo, ze amortizaci nesmi uplatnovat ani u povinneho ruceni. 

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...