Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

prasklo mi sklo na palubním ukazateli-tachometru. Dá se koupit zvlášť nebo musím koupit celý komplet včetně budíků.

Dík za odpověď

• Autor

Tak se dívám, že jsem to šoupnul do sekce OI-může to někd přesunout do OII. dík

• Autor

..nebo nemá někdo na prodej diesel budíky na OII?

• 3 roky později...

Dobrý den,

po půl roce mě napadlo, že bych si vyměnil plexisklo na budíkách. Jednoho krásného dne jsem si totiž nuloval kilometry a asi jsem zatlačil na tlačítko natolik, že mi lehce naprasklo. Po půl roce ježdění se mi prasklina zvětšila a sahá skoro až k horní části. Zajímalo by mě, jestli je ta výměna nějak složitá, případně jestli to už někdo nedělal.

Nejtěžší bude asi sehnat to plexi. Nemáte s tím někdo zkušenost, případně nevíte jak na to?

PS: mám facelift

Díky :)

Problém bude sehnat za rozumnou cenu. Já si nechal měnit u před FL celý budíky a ty nový byly škrábnutý tak sme to prohodili z těch starejch, otázka pár vteřin, vycvaknout a zacvaknout. Ale budíky jsme měli venku což taky není žádná komplikace, jen nevím jak u FL ale podstatný rozdíl tam asi nebude. Ten kryt pro tebe nese označení:

1Z0 919 137 A pro model PR-9Q0, 9Q1 (bez Maxidotu)

1Z0 919 137 B pro model PR-9Q2 (s Maxidotem)

Nevím jakej je v nich rozdíl vzhledově ale obojí stojí ve Škodovce podle Etky 1158,-kč

http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-SKODA-OCTAVIA-MK2-1Z-DASH-POD-REPLACEMENT-GLASS-1Z0919137-/321192080126

Má to bombastickej název: zakrytí skleněné, hmota umělá  :smich:

Upraveno od šulda

Hmmm, kus plexi za litr, by me zajimalo kolik ten samy plast musi stat treba na Audi. :)

šulda: Díky za označení, asi bych to pod tím názvem nikdy nehladal. Nemáš někde návod jak vytáhnout ty budíky (nebo podle čeho si to dělal ty?)

mike_k: Přestávám věřit, že Škoda Auto a všeobecně všechny automobily vydělávají na autech.... oni vydělávají na náhradních dílech :D

mrkni do tématu o změně podsvícení budíků byl tam návod jak dát budíky ven. A v tématu o chromovejch rámečkách kolem přístrojů byl návod jak je kuchnout.

Mě to vyndal ten co měnil i budíky, dělal to už x krát, takže to zvládá i poslepu, to umělohmotný sklo :D sem už měnil já. Osobně bych použil Elsu nebo DP, dobrej tip od Ludi ;)

ja by som sa do výmeny nepúšťal ak ste to nerobili , tie horné zácvaky držia až priveľmi a nešika to doláme ... 

Pokud máš na mysli při demontáži budíků tak to dělal starou platební kartou, úplně bez problému a při demontáži toho skleněnýho plastu, tak to sem dělal já a i to bylo bez problému. Ne se vším musí každý do servisu ;)

Upraveno od šulda

šikulka , posledných troch čo poznám to robili a praskli plexisklo

Tak asi nemají cit :)

• 1 měsíc později...

Zdravím, mě by spíš zajímalo, jestli se dá plexi u maxidotu (OII předFL) vyměnit za plexi od polodotu?

To se da, je to stejne.

jj, jak píše Stanson, já dával na MaxiDot plexi z budíků bez PP.

• 1 měsíc později...

a da sa vymenit plexo z FL budikov vymenit za plexo z predFL budikov? tiez kvoli skrabancom

• 2 týdny později...

Neda, je to jine, koukni kde mas male rucicky na face :) Jinak vyndat je je uplna pohoda, ti 3 co je dolamali, tak jsou telata a zkouseli to pacit ... staci jak uz nekdo psal kreditka a jde to jak pomasle ...D

No pockej, kde jsou male rucicky je prece jedno. To s plexi nema nic spolecneho.. Osobne si myslim, ze je to stejne. Ale radsi jsem to nepsal, jisty si totiz nejsem.  :kol-32:

Není to samozřejmě stejné ;)

Před FL 1Z0919137:

post-46170-0-49254400-1402131133_thumb.j

FL 1Z0919137A-B:

post-46170-0-14617600-1402131181_thumb.j

Upraveno od šulda

Aha, tak mate pravdu. Myslel jsem si, ze se da vymenit pouze plexi bez toho cerneho plastu. Takto je to jasne...  :kol-33:

• 5 měsíců později...

Tak jsem si schválně poptal výměnu v autorizovaným servisu a za plexi chtějí cca. 1100 Kč a za práci bez slevy (stáří vozu 4+) 800 Kč (se slevou 560 Kč). Na to, že popisujete, že to je práce cvak cvak krutý :D

Výměna celejch budíků, když mi jeden šikula dodělával MaxiDot, zabrala max. 20min :)

• 2 týdny později...

Tak už mám plexi i s tím černým plastem doma. V Porsche Olomouc za 1082 Kč (15% sleva na 4 roky staré auto). Taky jsem celou dobu myslel, že dostanu jenom to průhledné plexisklo a to se nacvakne a ono prd, ten díl obsahuje i ten černej plast. Škoda, že se nedá koupit jenom to průhledné plexi, protože by to určitě nestálo tolik.

9.12. jsem objednanej k Vašovi do Prostějova, takže ještě nějakou chvilku budu jezdit s tím prasklým.

:)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.