Kirisek Vloženo 20. Březen 2014 Sdílet Vloženo 20. Březen 2014 Zdravím lidi, mám neorigo rádio ve fábce... je tam cca přes rok (možná 2) a poslední tak 2-3 měsíce spíš nehraje, než hraje a poslední dobou je to tragédie... Jedna se o příjem signálu FM, nějaké stanice zachytí s těží, jiné vůbec... Co jsem pročetl fórum, tak jsou 3 místa, kde by mohl být problém... anténa, zkorodované kabely nebo zesilovač (fantomové napájení). Zesilovač tam mám, ale asi nějak nefunguje... nějak nevím, čemu bych se měl věnovat jako nejpravděpodobnějšímu, proto se táži vás díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirsont Vloženo 20. Březen 2014 Sdílet Vloženo 20. Březen 2014 V takové situaci, kdy může být problém všude možně, je nejlepší asi rádio vytáhnout z vozidla a napojit jej někde na stole na zdroj 12V - samozřejmě stabilizovaný (žádná pulzní ani amatérská nabíječka!) a dostatečně výkonný, tak alespoň 1,5A. Nebo baterii z vozu, ale bacha na zkraty. Potom stačí jeden reproduktor a kus drátu do konektoru antény. Pokud má rádio výstup na zesilovač, tak ten píchnout na domácí Hi-Fi. No a pokud to bude hrát tak jak má, zkusit nejprve (jestli to nějak jde) vyměnit drát antény za antenní konektor ve vozidle. Jestliže je problém v anténě, zkus ještě pro jistotu celé rádio zapojit do vozidla (napájení, reproduktory, atd.) s výjimkou antény, tu nahraď drátem o délce cca 1,2m a zkus znovu příjem. Prostě vylučovací metoda, ta je nejlepší. Pokud se potvrdí závada v anténě, pak ji bude třeba vymontovat a zkontrolovat - jestli není někde voda nebo zbytky sajrajtu po ní, rezavé kontakty, bordel na elektronice ant. předzesilovače a pokud máš multimetr, pak i stav kabelů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 20. Březen 2014 Sdílet Vloženo 20. Březen 2014 ...já to zkrátím...vyměň anténu... http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/0/0/5/348-stresni-antena-se-zesilovacem-Skoda-VW ...pozor na stropnici... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirsont Vloženo 20. Březen 2014 Sdílet Vloženo 20. Březen 2014 Já bych přesto nejprve otestoval rádio na stole (problém v tuneru nelze vyloučit). Ale možná jsem jen trochu víc líný sundávat anténu. Prostě podle gusta každého soudruha. Ať se Kirisek sám rozhodne. Přiznávám, že pravděpodobnost závady v anténě je poměrně vysoká. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kirisek Vloženo 27. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 27. Březen 2014 Tak na 95% je to tunerem, mě jsem tam jiné rádio a to hrálo v pohodě... =// tohle je 3 roky starý neznačka (sencor) takže půjde pryč.. Jinak díky za rady =) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 5. Duben 2014 Sdílet Vloženo 5. Duben 2014 To že to je "(vy)serkór" jsi měl napsat jako první - nikdo by se dalšíma úvahama nezabejval a rovnou bys dostal doporučení koupit nový rádio. Pokud možno aspoň trochu značkový, nejsou dneska nijak drahý - velice slušně hrající typy od Panasonic, JVC, Sony, Pioneer, Clarion mají ceny už někde od 2900,- českejch kulatejch. Není potřeba vyhazovat prachy za lacinej šrot, kterej za dva roky stejně odejde do kopru. Já sám používám stejnýho Panasonica už asi 7 let - nejdřív byl ve formanu, teď je v roomu - ve svý době stál rovný 3000,- českejch. Ve stejný době se dal v Tescu a podobnejch super-hyper koupit vyserkór za 900,- Kč - akorát že všecky o kterejch vím ještě do konce záruky letěly do popelnice... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kirisek Vloženo 3. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Září 2014 Tak jsem koupil novýho pioneera, pořád to tak trochu nebralo, tak jsem ještě koupil novej zesik a je to celkem fajn, ale pořád to není úplně ono, na 100% chytá tak 2-3 stanice, zbytek lehce chrči a má nestabilní signál,fabka r.v. 2002, tak si říkám, jestli už to nebude na výměnu antény... o.O proměřením se myslí jen propípnutí a změření odporu nebo i něco víc? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 3. Září 2014 Sdílet Vloženo 3. Září 2014 Odpor nemá cenu měřit - spíš měřením ověřit ODBĚR PROUDU vestavěným anténním předzesilovačem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kirisek Vloženo 3. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Září 2014 to je ten, co by měl být někde vzadu blízko u antény? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 3. Září 2014 Sdílet Vloženo 3. Září 2014 Nevím jestli ho máš vzadu, ale určitě je v tom dolním rozšířeným konci antény - v patce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fajla Vloženo 4. Květen 2015 Sdílet Vloženo 4. Květen 2015 A kolik bych tam měl přibližně naměřit? Anténu jsem koupil na podzim novou a už zase nehraje. Napětí 12V do ní jde a odpor antény je 1200 ohm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 4. Květen 2015 Sdílet Vloženo 4. Květen 2015 Dokážeš změřit, kolik mA proudu odebírá ten anténní předzesilovač? To že je na podzim novej ještě neznamená, že se nemohl v záruce posrat.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.