Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Mně uniká smysl té tajné značky (tečky). To jako když tam při další výměně tajná značka nebude, tak je problém a přijdeš o záruku?  A když jí tam neudělají tak přijdeš taky o záruku? To by měli moc jednoduché, tomu nevěřím.

určitě ti nic nedokážou, ale aspoň se snaží :)

to by mě taky zajímalo, jak by to probíhalo, kdybych so olej měnil sám. já má zkušenost z autorizáky Škoda a Seat a je to jak srovnat školní jídelnu a restauraci s mišelinskou hvězdou. ve škodovce dycky jak ohraná deska, nezájem, sto dalších lidí ve frontě. v u Seatu je to jiná liga, nikde nikdy, dycky su tam sám, protože Seaty nikdo nekupuje, personál ochotnej a nadšenej, že se může někomu věnovat, nadstandart. začíná to přijímacím technikem, následně slečna nabízí občerstvení, možnost být u auta celou dobu a nakonec přijde přímo mechanik co na autě dělal a všechno se mnou konzultuje. a navíc ještě přihodí nějakej bonus navíc.

někdo tady řikal něco o tom, že ten šroub je zapatlaný barvou...

:kol-47::kol-26:  A o tom si uz pocul ze olej z motora sa da aj vytiahnut???  :kol-24:   Takze srob na olejovej vani moze mat aj blombu.

vormene, ale tak to funguje i v některých autorizákách škody, ale musíš vybírat. a sory jestli mě daj čokoládu nebo kafé mě je fakt víš kde :)

Běžte už do pr... s nějakými tajnými značkami.Žádné nejsou a nebyly.Jsem s klukama z autorizáku skoro denně anikdo nic takového neví.

Zas řečičky jedné babičky a jak už bylo řečeno,olej se dá i vycucem vytáhnout,také to tak u nás děláme

:kol-47::kol-26:  A o tom si uz pocul ze olej z motora sa da aj vytiahnut???  :kol-24:   Takze srob na olejovej vani moze mat aj blombu

budeš se divit ale počul... btw: olej tahá jenom prase...

Bezname přečti si prosím tě pořádně návod.Přijde tam norma 504.00 507.00,značku si vyber sám.

olej tahá jenom prase jo???nezlob se,ale hovno víš.Až budeš mít svůj servis,budeš mluvit jinak.Vysvětlovat ti proč,to tady opravdu nebudu

No,musí se to umět,když to někdo umí(třeba já:-) ),tak z toho motoru u některých aut vytáhneš víc než vypustíš šroubem.Je to ale poněkud zdlouhavější činost.

budeš se divit ale počul... btw: olej tahá jenom prase...

:kol-44: :kol-44: :kol-24: :kol-24: :kol-24::kol-31:

Samozřejmě záleží na motoru a hlavně jak psal Standa na tom, kdo to dělá. Smart ze začátku neměl vůbec vypouštěcí šroub a poté ho opět přidali, proč asi... Je to všechno jenom o přístupu.

já na čokoládu v servisu ser.u,nikdy si nic stejně nedávám, ale jde o celkovej přístup a když jsme u toho oleje, tak mně ho vypustil a pak ještě odsával zespodu hadičkou což jsem ještě nikde v servisu neviděl. tím netvrdím, že žádnej škoda servis není dobrej. ale prostě škodovek je hodně a kvantita převažuje nad kvalitou v drtivé většině případů.

A ještě k tomu jsme v čechách.

Bezname přečti si prosím tě pořádně návod.Přijde tam norma 504.00 507.00,značku si vyber sám.

Ake jednoduche. Esteze sa clovek spyta...

kup si castrol 5W-30...

Dakujem :)

to jsou fakt strašný medy (některý)

vyťahoval som olej a vytiahol som rovnako ako pri vypustení , vysaješ aj priestor olejového filtra , nemusíš sa srať s deklami , hlavne na jednotke octavii 4x4 s asi 17kg spodným plechom a hrdzavými skrutkami je to parádna robota ... potom nakoniec zistíš že nejaký dobrák strhol predtým vypušťák / bežná vec pri týchto starinách ktoré "servisuje" kde kdo ... a máš vymaľované ... 

plech je v pohodě, podložíš si to něčím a utahuješ ráčnou... spíš v plastu mě zůstal šroub...

V pohodě je,když mažeš šrouby,bohužel jsou takymechanici co to nedělají a pak je to peklo a z výměny oleje je prace na půl dne.

Takže dnes jsem byl na výměně oleje v CB auto Tábor.Nikdo nic neřešil,olej jsem měl vlastní Yacco 5W30 s technickým listem,který si nechali,výpusťák mění při každé výměně.Na zakázce a faktuře poznamenáno že jsem měl olej vlastní+druh a značka.Proběhla v rámci záruky drobná úprava kabelového svazku k mlhovkám.Potvrzena záruka mobility,auto umyto a vyčištěno,cena 1027Kč.

Byl jsem maximálně spokojen.Ještě připomínám,že jsem si olej měnil během těch 21000 dvakrát.

Upraveno od standavfr

Ak máte možnosť, mimo interval mente olej doma. Je rozdiel platiť len za samotný olej 2-3x toľko, k tomu drahší ešte filter a cena práca. Za ušetrené peniaze sa dá olej vymeniť ešte raz, a zmeniť interval výmeny oleja z 15 na 10 tisíc km.

e1 origo filtr je LEVNĚJŠÍ než aftermarket.A jestli vám můžu radit,tak tam jinej nedávejte,pár jsem jich měl v ruce a jsou vesměs nepoužitelný.

Upraveno od standavfr

originální filtr na 1.2 TSi vyrábí mann nebo se pletu?

e1 origo filtr je LEVNĚJŠÍ než aftermarket.A jestli vám můžu radit,tak tam jinej nedávejte,pár jsem jich měl v ruce a jsou vesměs nepoužitelný.

Ja som nikde nepísal o aftermatker filtroch, len o tom, že kúpiť tieto veci (aj origo) napr. cez internet je lacnejšie.

Ale keď už je reč o aftermarket filtroch, tak zase je trochu prehnané tvrdiť že sú drahšie ako origo. Aftermarket filtre sú určite lacnejšie ako origo, ale treba kupovať osvedčené značky ako MANN alebo Bosch a nie nejaké poľské a čínske šmejdy.

A kým je auto v záruke, je lepšie sa aftermarketu vyhnúť aby servis nefrflal v prípade nejakej poruchy.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.