Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

nene, to je jednotka co je jen pro F1 a O1, diagnostická komunikace po K-line, zjištění zařazené zpátečky, přímo z vodiče k žárovce, žádný CAN tam není.

Jednotka funguje, D-Dot ji dokáže číst, ale já ne :(

A když odpojíš D-Dot od komunikace s autem? Připojíš se k parkováku? Zkoušel jsi to? U nějakýho provedení D-Dotu to zlobilo, musel jsi ho vypnout nebo přepnout do nějakýho režimu dignostika a pak fungovala diagnostika v poho. Jinak mě nic jinýho nenapadá, max že je jednotka nějaká defektní.

Já nemám D-Dot, a funguje to jak má.

Upraveno od Combi2002

nechce se mi věřit že by ta jednotka byla taková citlivka :) Všechny ostatní jednotky VAGem normálně čtu - D-Dot je přepnutý do diagnostického módu.

Zkusím ho vypnout a připojit se, je pravda, že D-Dot čte údaje z parkováku a ještě zjišťuje jaká je nejmenší hodnota. Jestli si však vedení do jednotky neuzurpuje, i když není zpátečka zařazená.

Dej vědět jak jsi dopadl.

Mám dotaz: válí se mi doma origo kabeláž s čidlama na FII a ROM(možná pasuje i na Facelift FI, ale tonevim přesně. Jaká jednotka k nim je potřeba? 

vidíš, já mám doma ŘJ jednotku pro parkovák F2&Room :) Dokonce ten co umí zobrazovat na radiu (v F1 je to však tak trochu na nic :) )

Můžem to dát dohromady a máme kompletní sadu :D

Ano, někdo to tu popisoval, v F1 to funguje (v CANu je informace o zpátečce) jenže ty čidla jsou nalakovaný, ne?

Jasně čidla jsou lakovaný, ale to je jedno na FI si je někdo nalakuje na černej mat, a nebo je může dát mimo lištu rovnou do nárazníku. A nebo z toho udělat přední parkovák :-)))) na FI.

• 1 měsíc později...

Mám origo parkováky, ale z ničeho nic přestaly fungovat, stejně jako zpátečkové světla, vše v jedent moment. Když mi parkováky kontrolovali na Vagu, tak fungovali, a nevykazovali žádnou chybu, ale po odpojení z Vagu zase nejdou. Kde by mohla být chyba?

koukni na pojistku zpátečkových světel, parkovák bere informaci o zařazení zpátečky odsud

co spínač zpátečky, koukni na něj

pojistky jsou OK, ten spínač zkusím zítra dík za radu.....

Sázím na spínač zpátečky, když nesvítí světla ani parkovák. Ale to je můj pohled na věc.

( tak jsem konečně sehnal spínač ze zásuvky tažného k odpojování parkováku) Wau Wau teď to jen zapojit :-(

Tak to dej vědět, jestli se ti to podařilo.. já jsem s tím maturoval a stejně neodpojuje :-(

• 8 měsíců později...

Neřešil jste někdo problém, při kterém občas při couvání z ničeho nic pípne parkovací asistent i přesto, že žádná překážka za autem není? Děje se to tak max. na vteřinu a pak zase chvíli OK a zase dokola. Myslel jsem, že to bude některé z čidel, ale na VAGu se jeví čidla OK, ale ve skupině 002 se z ničeho nic objeví nejmenší vzdálenost ze všech čidel 24 cm i přesto, že čidla nic nehlásí viz. obr.

post-152-0-87448400-1388051067_thumb.jpg

Potřeboval bych taky trošku poradit kde mám sehnat jen jedno čidlo nechce se mi kupovat úplně nové. Když zařadím zpátečku, tak mi chvilinku jdou a pak se ozve ten ošklivý zvuk 3s pískání. Na váhu mi to napsalo, že je špatný senzor pravý, tak bych chtěl zkusit nějaký funkční nemáte ho někdo doma. Díky octavia 1 má stejné nebo jiné než Fabia 1

Ahoj, co si pamatuji, tak OC I má jiná čidla, i když jednotka je podle ETKY stejná s F I.

jojo, tam se měnilo F1 x O1 kódováním, stejná být opravdu nemusí

• 5 měsíců později...

Tablet má ale HDMI výstup,ne vstup,takže na tabletu asi těžko něco napojíš.

Ještě je řešení kamera přes WIFI.

Albín: Děkuji vidíš to jsem si vůbec neuvědomil že to má pouze výstup  :kol-18:

motosman: jo jo o té přes WIFI jsem už slyšel,ale ty jsou už dražší....

A pak se ještě dělají jako náhrada přes zpětné zrcátko i s bt hf, navigací atd. Ještě bych zkusil pohledat, jestli nedělají něco na usb. Např. k samsungu připojíš klávesnici, myš i flešku.

Upraveno od motosman

• 2 měsíce později...

Zdravím všechny, chtěl jsem vás požádat, zda se někomu nepřihodilo to samé co dnes mě. Mám F1 combi r.v. 2005 po faceliftu s origo park asistentem. Že mi při zapojeném vleku stále píska už jsem si zvykl a po přečtení zdejšího vlákna pochopil, že si budu muset zřejmě nechat naprogramovat ŘJ. U vozidlo bylo sice v autorizovaném servisu Škoda dodělávané origo tažné, ale na toto asi zapomněli. Mlhová světla se po připojení vozíku odpojí. Tak to snad půjde nějak pořešit. S vozíkem jezdím minimálně, tak to mě to tolik netrápí.

A teď ten můj problém. Dnes mi z ničeho nic začal blbnout asistent, kdy se při zařazení zpátečky chová, jako by za vozidlem byla překážka. Nevím, jestli je to souhra náhod, ale zrovna dnes jsem byl s autem v myčce, kde ho nejprve vzali VAPkou. Tak si říkám, jestli tam někam nezateklo a něco se neoddělalo... Pokud máte někdo obdobnou zkušenost, budu rád, když se podělíte.... Díky ahoj

Ahoj,vypadá to,že ti někde natekla voda. Uvidíš,že to bude zítra už v pohodě.

Tak problém vyřešen. Opravdu to bylo asi vodou. Dnes vše funguje. Díky!

• 3 týdny později...

Kluci, je toto zapojeni spravne?

PIN  1 & PIN  9     ->     spojit a pripojit na pojistku c. 12

PIN  2                   ->     reproduktor PIN  2

PIN  6                   ->     pripojit na + od leve/prave zarovky zpatecky         

PIN  8 & PIN  16   ->     spojit a ukostrit

PIN  10                 ->     reproduktor PIN  1

PIN  12                 ->     diagnosticka zasuvka PIN  7

PIN  3, 4, 5, 7, 11, 13, 14PIN 15     ->     neobsazene

PS. chapu:

- z PINu 8 jde asi cca 30cm tenky kablik

- z PINu 16 jde take asi cca 30cm tenky kablik

- tyto kabliky jsou spojeny do jednoho hrubsiho a ten jde na ukostreni ke karoserii !

ale nechapu:

- z PINu 1 jde asi cca 1,5m tenky kablik

- z PINu 9 jde take asi cca 1,5m tenky kablik

- tak proc nejsou tyto kabliky take po 30cm spojeny do jednoho hrubsiho a ten pak jde na poistku c. 12 ?

Kabelaz jsem nevyrabel, mam ji z bourane Fabie - cili original od vyroby (bohuzel bez pinu, pouze vystrizenou).

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.