Únor 28, 201312 r nene, to je jednotka co je jen pro F1 a O1, diagnostická komunikace po K-line, zjištění zařazené zpátečky, přímo z vodiče k žárovce, žádný CAN tam není. Jednotka funguje, D-Dot ji dokáže číst, ale já ne
Březen 1, 201312 r A když odpojíš D-Dot od komunikace s autem? Připojíš se k parkováku? Zkoušel jsi to? U nějakýho provedení D-Dotu to zlobilo, musel jsi ho vypnout nebo přepnout do nějakýho režimu dignostika a pak fungovala diagnostika v poho. Jinak mě nic jinýho nenapadá, max že je jednotka nějaká defektní. Já nemám D-Dot, a funguje to jak má. Upraveno Březen 1, 201312 r od Combi2002
Březen 1, 201312 r nechce se mi věřit že by ta jednotka byla taková citlivka Všechny ostatní jednotky VAGem normálně čtu - D-Dot je přepnutý do diagnostického módu. Zkusím ho vypnout a připojit se, je pravda, že D-Dot čte údaje z parkováku a ještě zjišťuje jaká je nejmenší hodnota. Jestli si však vedení do jednotky neuzurpuje, i když není zpátečka zařazená.
Březen 2, 201312 r Dej vědět jak jsi dopadl. Mám dotaz: válí se mi doma origo kabeláž s čidlama na FII a ROM(možná pasuje i na Facelift FI, ale tonevim přesně. Jaká jednotka k nim je potřeba?
Březen 2, 201312 r vidíš, já mám doma ŘJ jednotku pro parkovák F2&Room Dokonce ten co umí zobrazovat na radiu (v F1 je to však tak trochu na nic ) Můžem to dát dohromady a máme kompletní sadu Ano, někdo to tu popisoval, v F1 to funguje (v CANu je informace o zpátečce) jenže ty čidla jsou nalakovaný, ne?
Březen 2, 201312 r Jasně čidla jsou lakovaný, ale to je jedno na FI si je někdo nalakuje na černej mat, a nebo je může dát mimo lištu rovnou do nárazníku. A nebo z toho udělat přední parkovák :-)))) na FI.
Duben 6, 201312 r Mám origo parkováky, ale z ničeho nic přestaly fungovat, stejně jako zpátečkové světla, vše v jedent moment. Když mi parkováky kontrolovali na Vagu, tak fungovali, a nevykazovali žádnou chybu, ale po odpojení z Vagu zase nejdou. Kde by mohla být chyba?
Duben 6, 201312 r koukni na pojistku zpátečkových světel, parkovák bere informaci o zařazení zpátečky odsud
Duben 11, 201312 r Sázím na spínač zpátečky, když nesvítí světla ani parkovák. Ale to je můj pohled na věc. ( tak jsem konečně sehnal spínač ze zásuvky tažného k odpojování parkováku) Wau Wau teď to jen zapojit :-(
Duben 11, 201312 r Tak to dej vědět, jestli se ti to podařilo.. já jsem s tím maturoval a stejně neodpojuje :-(
Prosinec 26, 201311 r Neřešil jste někdo problém, při kterém občas při couvání z ničeho nic pípne parkovací asistent i přesto, že žádná překážka za autem není? Děje se to tak max. na vteřinu a pak zase chvíli OK a zase dokola. Myslel jsem, že to bude některé z čidel, ale na VAGu se jeví čidla OK, ale ve skupině 002 se z ničeho nic objeví nejmenší vzdálenost ze všech čidel 24 cm i přesto, že čidla nic nehlásí viz. obr.
Prosinec 26, 201311 r Potřeboval bych taky trošku poradit kde mám sehnat jen jedno čidlo nechce se mi kupovat úplně nové. Když zařadím zpátečku, tak mi chvilinku jdou a pak se ozve ten ošklivý zvuk 3s pískání. Na váhu mi to napsalo, že je špatný senzor pravý, tak bych chtěl zkusit nějaký funkční nemáte ho někdo doma. Díky octavia 1 má stejné nebo jiné než Fabia 1
Prosinec 26, 201311 r Ahoj, co si pamatuji, tak OC I má jiná čidla, i když jednotka je podle ETKY stejná s F I.
Květen 27, 201411 r Když si koupím couvací kameru například toto http://www.tipa.eu/cz/kamera-zpetna-couvaci-sencor-sca-cam03ir-nocni-videni/d-123905/ půjde to propojit s tabletem?Kamera má cinch a tablet HDMI takže pokud bych koupil kabel CINCH-HDMI mohlo by to fungovat... Nezkoušel to někdo? Upraveno Květen 27, 201411 r od Kulíšek
Květen 27, 201411 r Albín: Děkuji vidíš to jsem si vůbec neuvědomil že to má pouze výstup motosman: jo jo o té přes WIFI jsem už slyšel,ale ty jsou už dražší....
Květen 27, 201411 r A pak se ještě dělají jako náhrada přes zpětné zrcátko i s bt hf, navigací atd. Ještě bych zkusil pohledat, jestli nedělají něco na usb. Např. k samsungu připojíš klávesnici, myš i flešku. Upraveno Květen 27, 201411 r od motosman
Srpen 21, 201411 r Zdravím všechny, chtěl jsem vás požádat, zda se někomu nepřihodilo to samé co dnes mě. Mám F1 combi r.v. 2005 po faceliftu s origo park asistentem. Že mi při zapojeném vleku stále píska už jsem si zvykl a po přečtení zdejšího vlákna pochopil, že si budu muset zřejmě nechat naprogramovat ŘJ. U vozidlo bylo sice v autorizovaném servisu Škoda dodělávané origo tažné, ale na toto asi zapomněli. Mlhová světla se po připojení vozíku odpojí. Tak to snad půjde nějak pořešit. S vozíkem jezdím minimálně, tak to mě to tolik netrápí. A teď ten můj problém. Dnes mi z ničeho nic začal blbnout asistent, kdy se při zařazení zpátečky chová, jako by za vozidlem byla překážka. Nevím, jestli je to souhra náhod, ale zrovna dnes jsem byl s autem v myčce, kde ho nejprve vzali VAPkou. Tak si říkám, jestli tam někam nezateklo a něco se neoddělalo... Pokud máte někdo obdobnou zkušenost, budu rád, když se podělíte.... Díky ahoj
Září 10, 201410 r Kluci, je toto zapojeni spravne? PIN 1 & PIN 9 -> spojit a pripojit na pojistku c. 12 PIN 2 -> reproduktor PIN 2 PIN 6 -> pripojit na + od leve/prave zarovky zpatecky PIN 8 & PIN 16 -> spojit a ukostrit PIN 10 -> reproduktor PIN 1 PIN 12 -> diagnosticka zasuvka PIN 7 PIN 3, 4, 5, 7, 11, 13, 14 a PIN 15 -> neobsazene PS. chapu: - z PINu 8 jde asi cca 30cm tenky kablik - z PINu 16 jde take asi cca 30cm tenky kablik - tyto kabliky jsou spojeny do jednoho hrubsiho a ten jde na ukostreni ke karoserii ! ale nechapu: - z PINu 1 jde asi cca 1,5m tenky kablik - z PINu 9 jde take asi cca 1,5m tenky kablik - tak proc nejsou tyto kabliky take po 30cm spojeny do jednoho hrubsiho a ten pak jde na poistku c. 12 ? Kabelaz jsem nevyrabel, mam ji z bourane Fabie - cili original od vyroby (bohuzel bez pinu, pouze vystrizenou).
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.