janmyslik Vloženo 16. Září 2014 Sdílet Vloženo 16. Září 2014 (editace) Dobrý den. Mám octavii 2 s rádiem Blues a doslechl jsem se o možnosti rádio "vylepšit" o USB vstup, na který by byl v přihrádce u spolujezdce připevněn USB disk. Problém je v tom, že jsem zapomněl, CO přesně si mám koupit (montáž snad zvládnu :-) ). Nějaké kabely AUX --> USB nebo něco jiného? Nemáte s tímto někdo zkušenost? Předem velmi děkuji JM Editováno: 16. Září 2014, autor: janmyslik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 16. Září 2014 Sdílet Vloženo 16. Září 2014 Hledat, hledat, hledat. Procti si to tady: Digitální hudební adaptér k Autoradiu STREAM bez MP3. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmyslik Vloženo 16. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 16. Září 2014 Díky!... to by šlo...jen tedy 2 věci. 1) není napsaná kompatibilita s mým autorádiem (blues) ani autem (mám tour, r.v. 8/2012). 2) je nutné kupovat tenhle typ adaptéru? Chápu, že pro rádia co neumí MP3 ano, ale nestačí pro ty, co ho umí, nějaká "redukce"? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 16. Září 2014 Sdílet Vloženo 16. Září 2014 (editace) Kompatibilita s autem se neresi, jde jen o radio. Pokud ma radio Blues rozhrani pro CD menic, tak to bude fungovat. (Podle toho, co jsem nasel, tak nebude problem.) To, jestli radio umi nebo neumi format MP3 je bohuzel jedno. Muzes pripojit mobil nebo nejaky MP3 prehravac pres vstup AUX, ale to je pomerne nekomfortni - pres radio (a multifunkcni volant) jde ovladat pouze hlasitost, zbytek ovladat telefonem, respektive MP3 prehravacem. Pokud ti jde vylozene o USB port (pripadne slot na SD kartu) a komfort s tim spojeny, je jedinou moznosti zarizeni z odkazu (pripadne vymena radia za takove, ktere USB portem rovnou disponuje). (Zadna jednoducha redukce AUX <-> USB neexistuje a z principu existovat nikdy nebude.) Editováno: 16. Září 2014, autor: LucasCZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmyslik Vloženo 16. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 16. Září 2014 Ju, jde mi jen o USB - nechci pořád měnit CD - takhle dám do přihrádky flashku a je vystaráno. Když budu chtít jiný písničky, tak jí vyndám a doplním...i když pokud tam vecpu 16 GB, nebude ani tohle potřeba... Každopádně díky za odpověď - jdu objednávat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 16. Září 2014 Sdílet Vloženo 16. Září 2014 Doufam, ze Blues vazne podporuje CD menic, jak jsem nasel. Mozna bys ho mohl zkusit vytahnout a podivat se, jestli je tam tento konektor. Nebo by se mohl ozvat jeste nekdo, kdo by to potvrdil. Tady je i popis zapojeni... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 16. Září 2014 Sdílet Vloženo 16. Září 2014 jinak originální řešení je přes MDI, viz například zde: http://www.sbazar.cz/protranscar/detail/3417332-mdi-media-device-interface-pro-vozy-vwskodaaudi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 19. Září 2014 Sdílet Vloženo 19. Září 2014 jop ale v návode k octII MDI je písané že blues nepodporuje , len swing , bolero a navi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sideA Vloženo 20. Září 2014 Sdílet Vloženo 20. Září 2014 Tu mate zadnu stranu Blues-u Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 20. Září 2014 Sdílet Vloženo 20. Září 2014 Konektor na CD menic tam ocividne je, tak snad nebude problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanesek Vloženo 20. Září 2014 Sdílet Vloženo 20. Září 2014 A tady je zapojení http://forum.skodahome.cz/topic/118682-aktivacia-aux-vsupu-na-radiu-blues/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmyslik Vloženo 22. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2014 Takže přátelé...zakoupeno, zapojeno, nehraje to...:-) Z dostupných fór jsem zjistil, že je třeba nakódovat rádio, aby to vůbec povolilo CD měnič... Tak jsem si zavolal do (ofiko) servisu a ejhle, nějak mi nejsou schopni říct, jestli novější SW pomůže nebo ne...pokud prý není z výroby u VINka ten CD měnič zadaný, tak oni s tím nic neudělají, jen "obnoví" nastavení (případně s novým SW, pokud ho škoda vydala). Tak nevím...měli by mi tam umět nahrát SW pro to samý rádio, jen s aktivovaným vstupem nebo to musím udělat někde "na černo" ...(předpokládám, že záruka se tím neporuší...) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 23. Září 2014 Sdílet Vloženo 23. Září 2014 (editace) Kvuli tomu se snad nemusi prehravat SW. Staci to nakodovat pres VCDS. Je pravda, ze na to kodovani jsem zapomnel, nicmene mne to hralo hned po zapojeni (ale mam radio STREAM, takze je mozne, ze na Blues se to nejprve musi nakodovat). Po par tydnech pouzivani jsem pripojil diagnostiku a radio hlasilo chybu (pripojeny ale pritom nenakodovany CD menic). Takze jsem to nakodoval a od te doby uz to nehlasi ani tu chybu. Jak to zapinas? 2x stisknes tlacitko CD (pripadne MEDIA)? Prepne se radio do rezimu pro CD menic? Rozsviti se na te dokoupene krabicce dioda? Vidim spravne, ze jsi z Plzne? Pokud bys mel cestu do Brna (nebo Zlin), nakodoval bych ti to. To predpokladam ale nemas. Treba se ozve nekdo, ke komu bys to mel bliz... Editováno: 23. Září 2014, autor: LucasCZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.