Přejít na obsah

Škoda Roomster - nejdou stahovat okna + štelovat zrcátka


GeorgeV

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám tu problém u Roomstera (2007) s ovládáním oken a zpětných zrcátek. 

Pokud je vše zapojeno, tak nejdou ovládat přední okna (od řidiče tak i u spolujezdce) a zpětné zrcátka. Okna jdou ovládat jen klíčkem v zámku, pokud podržím v urovni otevření auta, tak okna sjedou a opačně vyjedou. Pokud to chci přes dálku (podržím na dálkáči otevřeno), tak bez reakce. 

Na diagnostice není žádná chyba, ani v centrální elektrice, tak ani v komfortní jednotce.

Vše jsem rozdělal a přišel na jednu věc, pokud odpojím baterku a jednu z jednotek ve dveřích odpojím (buď u řidiče nebo u spolujezdce) a baterku připojím zpět, tak mi na té straně, kde jsem nechal připojenou jednotku ve dveřích okna makaj, resp. jen na té jedné straně a to pořád i když vyndám kliček a v autě se zamknu. Pokud to provedu na druhých dveřích tak výsledek stejny. 

Koukal jsem do centrální jednotky a OK, koukal jsem do komfortní jednotky a taky na pohled OK. Teď opravdu nevím, která jednotka kecá do řízení oken a zrcátek, nechci shánět něco pokud si nejsem jist kde je chyba! Dle schématu je na jednotky ve dveřích připojena jak jednotka centrální elektriky, tak i komfortní jednotka, vždy však jen jedním vodičem. Nesetkal se s tím někdo u Roomstera či u Fabie II???

 

Díky za každý postřeh

Editováno: , autor: GeorgeV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díval jsem se do schématu pro tvůj rok výroby a jediná spojitost spouštění oken a ovládání zrcátek je jejich napájení. Je to z pojistky sb11, a vodičem 0,5mm2, černá/modrá. Přes konektor ve sloupku "A", a ve dveřích se rozděluje do říd.jed. ve dveřích, pro okna a do ovladače zrcátek.

Takže jak už bylo psáno, přerušený vodič do dveří. Černo/modrý, ale taky by to mohl být mínus pól - ukostření. Hnědý vodič.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych se podíval na vodiče v průchodce, na jednom Roomsteru už jsem tento problém taky řešil a bylo to ve dveřích, silový vodič + a jeden tenký, barvy už si nepamatuji, občas se to spojilo a fungovalo :D ale zrcátka ne, ostatní vodiče téměř všechny popraskané... Také rok 2007, tak snad to bude jen tímto.

Editováno: , autor: Romix95
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...