Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

• 3 týdny později...
  • 1 měsíc později...

výmenný interval rozvodov 210tkm

• 3 týdny později...

Jel už s tímto motorem někdo? Je jedno s jakou verzí. Zajímalo by mě porovnání se starou 1.4kou.

• 2 týdny později...

1.4TDI 77kW - jede celkem slušně, ale porovnávat se starší 1.4TDI se nedá. Nový motor je kultivovanější a opravdu jede.Spotřeba cca  3.9l

Právě že jsem moc testů ani videí s tímto motorem nenašel a na salonech mají také spíše TSI. Jde mi hlavně o tu kultivovanost a hluk. Stará silnější 1.4 mi výkonově dostačuje, takže by mohla stačit 66kw varianta.

kultivovanost je v pohodě a hluk je o dost menší než u starých 1.4

• 2 týdny později...

Některé recenze říkají že je motor nekultivovaný a vytýkají chyby, jinde zase píší že motor je kultivovaný a chválí :D

Šéf vývoje říkal že si ŠA vyrábí mpi a tsi ale tdi ne, kde ho tedy vyrábí? 

Tady je nějaké acc video z pola 2014, Vypadá docela svižně, 1.4tdi CR 66kW (identický motor)

Upraveno od kozlik530

• 1 měsíc později...

Zajímá mě jedna věc. Proč do nové Fabie III montuje výrobce jen tříválcový diesel místo čtyřválcového?

Norma EURO6 a nechtějí, aby Fabia konkurovala škodovkám vyšší třídy. 

Stejně tak Polo, stejně tak A1 a stejně tak ho dostane i nová Ibiza...

• 3 týdny později...

Měření výkonu Fabia III 1.4TDI 66kW a 1.2TSI 81kW.

• 1 měsíc později...

Pro lamu jako já - jaký je rozdíl motorů 1,4 TDI u 66kW a 77kW verze?

Je to věcí součástek, materiálu, celého bloku motoru anebo je rozdíl "pouze" v software?

Rozdíl mezi 66kW a 77kW je u TDI v HW - v turbu. TSI je jen jiný SW a převodovka.

Turbo. Jen turbo nebo je s tím něco spojené? ....a za pět set ho asi neseženu, co?  :kol-48:

Když už sahali na turbo, tak tam bude asi víc HW jiného... Ale to už spekuluju...

• 2 týdny později...

Jaky je vyrobce ECU - ridici jednotky motoru ? Bosch, Dephi, Siemens ?

DELPHI

• 1 měsíc později...

Dnes bylo známému z autorizovaném servisu kde objednal auto sděleno že dieslové motory do Fabie mají výrobní vadu a nemohou se aktualně osazovat do aut. Ví o tom někdo něco? údajně se doba čekání pro něj prodlouží cca o 1-2 měsíce.

Já čekám na 1,2 TSI 81kW... myslíte že tak budou mít čas na moje auto a bude dřív? :D

Dík za info...

• 3 měsíce později...

Pokud by se někomu hodilo, tak tu je obrázek jednotlivých kvaltů u 1.4 TDI, stejné pro 66kW i 77kW... 

post-96522-0-83746400-1446562083_thumb.j

• 10 měsíců později...
  • Autor
V 8. 1. 2015 at 14:41, Habi001 napsal:

kultivovanost je v pohodě a hluk je o dost menší než u starých 1.4

V 22. 1. 2015 at 23:28, kozlik530 napsal:

Některé recenze říkají že je motor nekultivovaný a vytýkají chyby, jinde zase píší že motor je kultivovaný a chválí :D

O kultivovanosti se vůbec nedá mluvit. Dnes jsem tuto motorizaci se 77 kW v FIII dostal v práci a byl jsem hodně nemile překvapen, jaký je to ve skutečnosti traktor. Ano, 1.4 TDI PD při startu škublo autem tak, že to vypadalo, jakoby motor z auta upadnul. Ale to je v tomto skoro jediný rozdíl - na volnoběh a po startu hrůza nehodná moderního motoru ve 21. století. A to nemluvím o prakticky nepoužitelném zpřevodování, kde pokud chce řidič dodržovat předpisy (50, 70, 80 km/h), tak buď má podtočený motor vydávající příšerné dunění a vrčení anebo zase příliš vysoké otáčky spojené s jiným typem hluku. Za ty šílené peníze je to trapné...

• 3 měsíce později...

Pawouk

Ja tvrdim, ze 1,4 TDI v F3 je najhorsi motor aky mohol vw vyrobit.................. Kto mal F2 facelift 1,6 TDI a kupi si F3 1,4 TDI blazon. Do F3 jedine benzin je rozumna volba. Ved uz aj vw zistil aky je to zazrak a naspat prechadzaju na 1,6 TDI ......................... U nas to maju Taxikari v Rapidoch tu 1,4 TDI, tolko chvali som v zivote na motor nepocul, vraj zlata 1,6 TDI a to tiez nie je nejaky zazrak.

• 9 měsíců později...

Chlapi: mám 1,4Tdi jako pracovní nástroj a pod 4 litry se dostávam horko těžko.Jezdim na spotřebu ale nějak to nepomáha.Je to normální? Mám najeto 3 tisice km-Je možny že to ještě neni zajety?

A za kolik bys s tím chtěl jezdit?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.