Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Liší se vůbec nějak samotná regulace výkonu motoru mezi tempomatovou rychlostí a nastaveným limitem + cihla na plynu? Zajímá mě to třeba s ohledem na spotřebu...

Editováno: , autor: happymaster23
Vloženo

lisi se to jenom tim,... ze musis mit nohu furt na plynu :(

jinak se to v nicem nelisi, plyn jde proslapnout pri silnem stlaceni jeste vic, takze tim se limiter prerusi.

co sem s FIII a limiterem pri testovani najezdil okolo 500 km, tak me spise otravoval, z meho pohledu,.. na dalnici ci nekde kde chces dodrzovat rychlost je to dobry,... nastavis rychlost stojis na plynu a nemusis se starat,.... ale auto samo na dannou rychlost nezrychluje a ani nezpomaluje,... vse si hlidas sam a to me treba obtezovalo,... ale je to proste omezovac rychlosti, takze se to vse od toho odvodi ;)

Kazdemu to bude vyhovovat jinak a urcite netvrdim, ze bych si na to ja i ostatni po case nezvykli ;)

Vloženo

Jel jsem s tím taky a na ježdění po Praze se mi to líbilo víc než tempomat, nemusíš se starat o překročení rychlosti (= čumět na tachometr), ale zároveň máš nad ní kontrolu plynem. U tempomatu je potřeba ho neustále aktivovat, ubírat, přidávat, tady se jednou nastaví limit a je to. Na (prázdnou) dálnici je samozřejmě lepší tempomat. Docela by mě zajímalo, jak by Škoda zdůvodnila příplatek 9 000 Kč za tempomat, vzhledem k tomu že auto všechen potřebný HW má...

Ale jinak - jsi si určitě jistý, že ježdění se speedlimiterem a cihlou na plynu nemá vliv na spotřebu?

Vloženo

Auto s tempomatem má jinou páčku než auto se speedlimiterem. A pokud je to jako u FII, tak se vlastně nahrazují obě páčky pod volantem. Příplatek 9 tisíc je dost, ale rozhodně to za to stojí.

Vloženo

Pokud je to někdo kdo kupuje Fabii III, tak Tempomat doporučuji objednat ihned při koupi...
Sám už Fabii III mám a bylo mi řečeno že dodatečná montáž tempomatů nebude minimálně půl roku možná.
Důvody neznám, ale prý musí řešit nějaké SW úpravy, aby šel dodatečně montovat.

Vloženo (editace)

Tempomat jsem měl u několika aut a jestli jsem ho použil 10x je to moc. Na našich dálnicích se to nedá skoro ani využít. A na běžné ježdění ho nepotřebuji. To si za ty peníze spíše objednám něco jiného.

Editováno: , autor: Hkubes
Vloženo

Taky bych to rád věděl. Manželka má novou FIII v automatu a zdá se, že páčka má funkci Speedlimitéru ( naprd ), nikoliv tempomatu .

Přitom páčka je stejná, jako mám u  O II ( zde doplňován temtpomat dodatečně, vč. páčky ).

Tzn. předpokládám, že úprava by měla jít pouze SW, změnit funkci speedlimiteru na tempomat, nebo to nepůjde vůbec ?

A druhý dotaz - systém autoStop, nebo jak se to jmenuje, je nutné ho vypínat před každou jízdou ? Nejde to v diagnostice vypnout natrvalo ?

Předem dík za info.

• o 2 týdny později...
Vloženo

No však nemyslím drahý adaptivní tempomat vyžadující radar v nárazníku, ale jednoduchý, který pouze udržuje nastavenou rychlost - nic víc, nic míň.

Páčka, která je teď ve fabii ( ale má bohužel funkci pouze limitéru ) je úplně stejná, jako ta, kterou mám v O II ( kam jsem si za pár kaček nechal dodělat ten jednoduchý tempomat ). Tzn. mělo by to teoreticky jít nastavit pouze softwarově, ne ?

Vloženo

Liší se vůbec nějak samotná regulace výkonu motoru mezi tempomatovou rychlostí a nastaveným limitem + cihla na plynu? Zajímá mě to třeba s ohledem na spotřebu...

rekl bych ze vubec ze to bude uplne stejny jako s tempomatem 

• o 5 týdny později...
Vloženo (editace)

Dodělání tempomatu je shodné s face Polem..tj nutná aktivace přes servis(SWAP funkce). Nevím co na tom soudruzi vyvíjí, když to u Pola lze už koupit. Hlavně, že je už jako příslušenství Smartgate...

Tady je návod na Polo:

Polo_tempomat.pdf

Editováno: , autor: ferda25
Vloženo (editace)

To jsem neřekl.... :rolleyes:

Objednací kódy pro tempomat v servisu:

6V0054800A bez palubního počítače

6V0054800B s palubním počítačem

Editováno: , autor: ferda25
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Packa speedlimiteru a tempomatu je ta ista. Jediny rozdiel je,  ze tempomatova packa ma prepinac "mode" ktory meni funkciu. Takze teoreticky by slo vyviest to tlacitko niekde externe, resp nastavit defaultnu hodnotu v riadiacej jednotke na tempomat.  Alebo sa mylim ?

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Tempomat jsem měl u několika aut a jestli jsem ho použil 10x je to moc. Na našich dálnicích se to nedá skoro ani využít. A na běžné ježdění ho nepotřebuji. To si za ty peníze spíše objednám něco jiného.

Ja na tempomat jazdím zas stále. I po meste. Ale je pravda, že so silnejším motorom to ide ľahko.

Editováno: , autor: kluvi
Vloženo

Každopádne je názov témy TEMPOMAT, SPEEDLIMITER, tak myslím že sme správne. V FIII mám Tempomat, ten používam bežne (aj v meste), speedlimiter som zapnutý ešte nemal (aj keď viem kde sa prepína), považujem ho za nezmysel, teda porovnať tempomat vs. speedlimiter neviem. Logiku v zavedení speedlimiteru popravde nevidím, podľa mňa je úplne zbytočný.

Vloženo

lubikSK: U tempomatu si nastavíš rychlost a jedeš, případně zrychlíš, jenže při brždění se ti vypne, ale u speedlimiteru můžeš zrychlit i zpomalit aniž bys ho musel vypnout. Tempomat je spíš na delší a plynulejší trasu kde víš, že nebudeš tak často zpomalovat. Speedlimiter je spíš tak na okresky, kde zrychluješ a zpomaluješ, ale zároveň nechceš úmyslně překročit rychlost. Jel jsem s autem, který měl tempomat i speedlimiter a speedlimiter mi vyhovuje víc.

Vloženo

Jasně, a když potřebuješ náhle zrychlit ( např. aby ses vyhnul bočnímu nárazu auta, který ti nedá přednost v křižovatce, nebo chceš rychle stihnout předjet cyklistu, než tě potká auto v protisměru ), tak tě speedlimiter zabije ( nebo toho cyklistu ).

Tempomat chci hlavně proto, aby mě nebolela noha př každodenní jízdě 50 po dálnici tam, 50 zpátky a tak 4 x do roka štreky do itálie, francie.

Každopádně, pořád jsem se nedozvěděl tu hlavní odpověď na svou otázku - jestli to jde předělat ve F III jen softwarově  (když už tam je páčka speedlimiteru ), nebo se bude muset něcodoplnit. Dík.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...