Wittmann Vloženo 30. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2015 v tom případě si pořiď řetězy z hobymarketu. Stojí pár stovek a celkem i vydrží. Jediná jejich nevýhoda je, že se o něco hůře napínají, respektive , že po ujetí prvních pár metrů je musíš dotáhnout/dorovnat, ale to se obšas stává i u těch s automatickou kladkou. Pokud nebydlíš na horách, tak do toho nemá smysl investovat. Čistě z funkčního hlediska nepoznáš rozdíl... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
-=Ales=- Vloženo 5. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2015 Chci je mit jen jako zalohu, co kdyby... Ve Skodovce mne varovali (mozna i strasili), ze pro tento rozmer kol neni zadne schvaleni, ze tam zadne nemohu davat, ze si rozbiji podbehy, urazim cidlo ABS atd. Nechci asi uplne koupit nejlevnejsi sunt z hoby, ale koukal jsem se treba na Pewag Brenta 9 vel 73. Cena je fajn, jsou tenke a urceny pro vozidla s malym prostorem v podbezich. Nemate nekdo s temito retezy zkusenosti??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 5. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2015 žádný šunt to není, je to ze stejných továren jako ty značkové - tedy Čína. Jediný Pewag vyrábí v Evropě, přesněji řečeno v Česku. Ale nevím jestli to platí i u těch levných řad - ty jsou totiž jak přes kopírák všechny stejné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
-=Ales=- Vloženo 9. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2015 No, to jsi mně fakt nepotěšil... ) I přesto díky za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drahosh Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 zima se blizi, v televizi uz jsem zahlid i nejaky lyze, tak jsem si hned predstavil kazdorocni zimni vylet do Italie a napadlo me... zkousel jste nekdo retezy na kola 225/40 R18? je mi jasny, ze to neni homologovany, schvaleny a kdesi cosi, jde mi o praktickou zkusenost! idealne jeste v pripade O3 RS s DCC (+1 cm svetla vyska oproti sport. podvozku). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 Reťaze som v živote nepoužil, no mám v kufri hodené textilné navleky (kúpené v Kauflande za 20€). Aby boli zeleni muzici spokojní, keby niečo. https://www.universalmultigrip.com/sk/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 Snad budeš spokojený i Ty a všichni kolem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 zatial som ich nepouzil a pravdupovediac ani neplanujem. za zimnu sezonu zvyknem najazdit v priemere 17 tisic km a je jedno kolko snehu je na cestach. vratane lyzovaciek a podobnych vyjazdov. zatial som si vzdy vystacil so zimnymi gumami od continentalu a presiel som aj cez miesta, kde niektori ini nasadzovali retaze. zatial som mal vzdy auto s prednym nahonom. textilne navleky som kupil len preto, ze boli za rozumnu cenu a na to, aby som rakuskym policajtom mal co ukazat v pripade, ze by sa pytali, ci mam retaze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 to mi neříkej, že ty pytlíky odpovídaj tomu rakouskýmu zákonu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 ja sa tomu ako zakaznik nemusim rozumiet do detailov. pokial vyrobca na svojej stranke uvadza, ze je to schvalene, tak predpokladam, ze zodpovednost nesie on. a ja som mohol maximalne tak byt uvedeny do omylu. policajtovi mozem tlmocit iba to, ze zariadenie je podla potvrdenia vyrobcu certifikovane na pouzitie v Rakusku podla normy V5121. https://www.universalmultigrip.com/sk/vyrobok/schvalenia/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 Obkdktivni odpovednost neses ty - ridic je odpovedny za technicky stav vozidla. tudiz, i kdyby vyrobce tvrdil, a nemel pravdu, policii to bude jedno a odpovednost pujde za tebou. ty se nasledne muzes soudit s prodejcem/vyrobcem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drahosh Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 v praxi bych to tak pesimisticky s tema policajtama nevidel. za tech asi 11 let, co jezdime lyzovat do Rakouska nebo Italie jsem zazil jednou, ze musel ridic nasazovat retezy, jinak by nas policajti dal nepustili. ujeli jsme tak asi 500m a retezy se zase sundavaly. kdo je nemel, musel se holt otocit a jet jinudy, ale pokuty se za to rozhodne nedavaly... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 26. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2016 Jde o to, že v Rakousku je musíš povinně vozit v zimě s sebou a ve vyhlášce je dokonce přímo uvedená norma, jakou ty řetězy musí splnit. Pokud policajt dané číslo Ö-normy na řetězu nenajde, tak máš smůlu. Loni jsem zažil zátah na vjezdu na parkoviště pod Tauplitzem a fakt na nich ten štempl hledali - musel jsem je tedy rozbalit. Vtipný bylo, že v tý době dole prakticky nebyl ani sníh. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drahosh Vloženo 26. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2016 je to uz sice trochu OT, ale tem, co retezy nemeli (nebo meli bez spravne normy), dali pokutu? nebo se to vsechno resilo domluvou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 26. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2016 V Rakousku domluvou? Podle toho, jak ti lidi byli vytočení, tak jednoznačně pokutou. Zda pokutovali i "nenormované" řetězy nevím. Kolik po nich chtěli taky netuším, jen jsem kdysi četl, že maximum je 2500 eur. . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 3. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2017 Hezky. Kde jsi nakupoval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rimsy2 Vloženo 21. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2018 (editace) Zdravím, předně si rýpnu - informace "Kompletní set kola a zimní pneumatiky vám pomůže elegantně vyřešit každoroční otázku přezouvání vozu" na stránkách ŠA je fantastická. Skutečnost že na tuhle konfiguraci zimní výbavy (225/45 R17) nemá ŠA homologaci na sněžný řetěz mě.. překvapilo ;) Jinými slovy pokud nečtete několika set stránkový manuál před nákupem vozu a dealer Vás dopředu neupozorní tak se nás tu sejde více, kteří ocení praktické zkušenosti. Řetěz Pewag RS 74 Servo (průměr článku 11mm) je prý pořád moc. Co třeba Thule König CB-7 rozměr 095 (průměr článku 7mm)? Případně máte někdo prosím praktickou zkušenost pro Octavii RS na rozměr zimních pneu 225/45 R17? Děkuji. PS: variantu č.1 tj. vyhození nového setu daného rozměru v hodnotě cca 22tis a nákupu nového odpovídající certifikaci přeskočme;) Editováno: 21. Prosinec 2018, autor: rimsy2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paukjiri Vloženo 5. leden 2019 Sdílet Vloženo 5. leden 2019 Ahoj, nevite nahodou nekdo proc Skoda Auto uvadi ze jsou kola Premia(Minoris) 6.5Jx16 ET46 pro pneumatiky 205/55/R16 nevhodna pro zimni retezy? Kvuli pripadnemu poskozeni,protoze disky diky zebrovani vystupuji jakoby smerem ven? Zkousel nekdy na tyto disky nasadit snehove retezy? A mate nekdo zkusenosti s retezi Pewag Snox pro? U techto retezu mi pripada ze by to nemusel byt problem. https://www.pewag.cz/shop/pewag-snox-pro.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 3. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2019 Ahoj, kdyby měl náhodou někdo zájem o originální sněhové řetězy probíhá na Škoda eshopu akce 20% sleva viz dole, vztahuje se to i na gumové koberce a pár dalších věcí. https://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/snehove-retezy-octavia-iii---yeti-000091387ajx 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndrejKrajc Vloženo 9. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2019 Ja tiež plánujem tento rok kupovať reťazy a počkám si na Black Friday. Našiel som tu zľavu 25 % na nákup https://www.kodino.com/sk/black-friday/ + ešte samotná zľava počas Black Friday, tak by to mohlo vyjsť za dobrú cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 10. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2019 Dobrý tip na slevu, ale nevím zda tam lze koupit origo řetězy, leda jít po značce Pewag, což je dodavatel pro škodovku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chipso Vloženo 17. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2022 Zdravím! Nejaké reálne skúsenosti s reťazami na 225/45 R17 po rokoch? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.