Přejít na obsah

Škubání motoru 1,9 TDI PD 96 kw


JarinSew

Doporučené příspěvky

Omlouvám se za založení podobného tématu, kterých je tady dost, ale můj problém se mi zdá trochu jiný. Ve většině založených témat k tomuto problému motor zaškube spíše při akceleraci z nízkých otáček. To se mi momentálně občas stane taky, ale spíše je to u mě až nad 3000 ot./min. Někdy i u 4000 ot. EGR je aktuálně vyčištěný a daná záslepka na trubce od výfuku. Chod motoru se sice zlepšil, ale škubání to nevyřešilo. Spotřeba oleje max. 0,5 l na 10.000 km, spotřeba paliva do 6 litrů, na VAGu žádná závada, nijak extrémně nekouří, pouze při dlouhém a prudkém zrychlování za sebou vidím trochu kouře ve světlech aut za mnou. Auto jezdí perfektně, až na to škubání. Někdy to ale nepřestane, dokud neuberu plyn. Najeto 230.000 km. Na palivovém filtru najeto cca 5000 km. Nemůže to být i palivovým filtrem ? Myslím, že byl nějaký polský.

 

Děkuji moc za tipy.

Editováno: , autor: JarinSew
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže večer ještě další poznatek. Nastartoval jsem, ale motor jakoby šel na 3 válce, třepal se a blikla se kontrolka ASR/ESP. Až 4. nastartování šel motor OK a kontrolka nesvítila. Stejnou věc mi to udělalo už během týdne za jízdy. Motor jako by neměl dost nafty a zase kontrolka. 

 

Jinak auto jede jak čert.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím no...měl jsem i Oct 81 kw a tam byl setrvačník načatý. Měl jsem to chipnuté a když jsem to někdy nechtěně podtočil, tak začali neskutečné vibrace. Musel jsem ubrat a pak se to srovnalo. Byl slyšet už i na volnoběh. A při setrvačníku se blikne i zmíněná kontrolka ?

 

Ale toto je jiné. Nevím teda jestli měl někdo podobné příznaky se setrvačníkem, ale toto je spíš vynechávání motoru, jako kdyby tam nešla nafta. Na volnoběh žádné klepání od spojky nejde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...