Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Hlavně auto co používsjí led světla mají řešený výhřev světel z odpadního tepla, což nevím jak bys u F3 pořešil. Projekční světlomet, aby fungoval jak má tak potřebuje realitvně čisté krycí sklo, takto tsm budeš mít sníh a zmrazky. 

Vloženo
před 17 minutami, Supermarine_Spitfire napsal:

Ano na tom se pracuje, ale nikoliv pro použití ve stávajících světlometech, to ti můžu zaručit

No tak tady bych silně polemizoval, jedná se jen o čočku a u projektorů (příklad) a oni se právě snaží o to, aby se to mohlo osadit i do těchto již stávajících světlometů, v tom nevidím problém, jakmile proběhne např. na FIII úspěšný test, není se potom čemu bránit, takto mě to naznačili i přímo ze Škodovky, kde jsem se na to ptal.

Vloženo

Nikdo se nikam nesnaží nic osazovat do stávajících (rozuměj již vyrobených) světlometů. Je to absolutní nonsens. Rozumím tvému zklamání z projektorů. Ale nedělej si naděje. Rozhodně tím, že se zeptáš přímo ve škodovce, nečekej 100% pravdivé informace. Ptej se u nás v Helle v Mohelnici, ve Varoccu v Novém Jičíně, nebo v Automotive lighting v Jihlavě.

Vloženo
před 5 minutami, Supermarine_Spitfire napsal:

Nikdo se nikam nesnaží nic osazovat do stávajících (rozuměj již vyrobených) světlometů. Je to absolutní nonsens. Rozumím tvému zklamání z projektorů. Ale nedělej si naděje. Rozhodně tím, že se zeptáš přímo ve škodovce, nečekej 100% pravdivé informace. Ptej se u nás v Helle v Mohelnici, ve Varoccu v Novém Jičíně, nebo v Automotive lighting v Jihlavě.

Já ale zklamaný z projektorů nejsem, uvidíme jak to celé dopadne, tak či onak, všichni jen spekulujeme, nechme se překvapit.

Vloženo

Tiež používam white vision, prikláňam sa k názoru že sú to najbelejšie homolog. žiarovky s pomerne dobrým svetelným výkonom, bez efektu modrého "monokla" v parabole svetlometu :kol-47: V projektoroch je výhoda že by sa dali použiť i modrejšie žiarovky pretože ich nevidno, ale ovšem len také, kde farba svetla nie je na úkor svietivosti. Moje sa pomaly blížia k hranici životnosti, preto som objednal tieto PIAA. Nie sú až tak modré, a mali by svietiť rovnako ako white vision, farba by mohla byť belšia.

piaa-17655-h7-xtreme-box-hr.jpg

811643_x800 (1).jpg

Vloženo
před 11 hodinami, LeMo napsal:

Tiež používam white vision, prikláňam sa k názoru že sú to najbelejšie homolog. žiarovky s pomerne dobrým svetelným výkonom, bez efektu modrého "monokla" v parabole svetlometu :kol-47: V projektoroch je výhoda že by sa dali použiť i modrejšie žiarovky pretože ich nevidno, ale ovšem len také, kde farba svetla nie je na úkor svietivosti. Moje sa pomaly blížia k hranici životnosti, preto som objednal tieto PIAA. Nie sú až tak modré, a mali by svietiť rovnako ako white vision, farba by mohla byť belšia.

No tak to zřejmě bělejší určitě bude než WV, cena je koukám taky extreme. Včera večer jsem odjížděl z práce a kolega venku dával cígo a povídá mi, že mi svítí projektory krásně do běla a světlo splývalo s těmi LED pro denní svícení, tak ho to krapet zmátlo, že halogenka takto svítí. Jak jsem psal výše, večer jde fakt poznat kvalita i efekt těch žárovek, víc než přes den, ale to zase nezapínám potkávačky, když mám denní svícení.

Tak potom prosím poreferuj jaké ty PIAA byly, nějakou srovnávačku s těmi Philipskami :-)

• o 2 týdny později...
Vloženo

Dnes som menil všetky 4 ks H7 a poviem vám je to pôrod, to fakt projektoval človek s nízkym IQ.

Diaľková pravá čo sa zdala s najlepším prístupom mi paradoxne šla najhoršie ostatné ako tak.

Dal som na skúšku Žiarovky H7 Osram Silverstar 2.0  chcem aj životnosť, nemám chuť sa stým párať často.

Vloženo (editace)
V 19. 9. 2016 at 16:13, epo napsal:

Tak prvni Nightbreaker v leve potkavacce to uz ma za sebou. Odporoucel se v sobotu vecer. Shodou okolnosti mam dneska auto na garancce, tak jsem se jeste narychlo vcera stavil koupit novou sadu a dnes jim je tam nechal, at mi rovnou tu zarovku vymeni. Ja si ten laparoskopicky zazitek s chuti necham ujit :D 

Tak vcera odesel uz i pravy...

Mel jsem nahradni v aute, tak jsem to menil jeste za svetla na dalnicnim odpocivadle. Celkem to slo rychle - ani jsem nemusel pres podbeh. Za 15min hotovo a jelo se dal. Vydrzel neco pres 30tis...

Editováno: , autor: epo
Vloženo

Uz jsem to nasel - cca rok a 3 mesice. Leva odesla po roce, prava vcera...

http://forum.skodahome.cz/topic/131518-žárovky/?do=findComment&comment=2085014

Je to kombinace s dennim... tezko rict, jak dlouho by vydrzely originaly. Svetelnosti mi Nightbreakery vyhovuji vic a kdyz by pokazde vydrzely neco pres rok, tak do nich klidne ty penize investuju...

Az budete mit nekdo v dalkovkach ty Laser, tak dejte vedet, jak to sviti. I kdyz originaly v dalkovkach jsou v pohode, myslim...

Vloženo

Mě nightbreaker taky vydržely zhruba rok , bohužel jsem si nikam nezapsal kdy sem je tam dával (F2, cca 18000/rok)

Taky se mě zdá, že jsou original v dálkových ok, jen mě zezačátku vadil přechod/stín mezi potkávacíma a dálkovýma. Když jsem si kupoval bezrámečkový držáky SPZ a jiný blbiny, všiml jsem si že tam mají Laser za slušnou cenu tak jsem využil jednotné poštovné :D Zatím jsem nedostal odvahu je tam dávat.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

@Zdeněk Pelikan Vejde, ale nemyslím si, že za to stojí. Měl jsem jiné, podobné. Před autem světla, že sis mohl číst knihu, ale o 50 metrů dál naprostá tma. Pokud jsem si je přizvednul aby svítily normálně, tak jsem svítil pilotům letadel do očí.

Vloženo

@Zdeněk Pelikan Měl jsem jiné, můžeš mít větší štěstí než já. Na těch co jsem měl já (najdeš je v tomto vlákně na straně 10) jsem musel upravovat fastony, protože nedržely v konektoru a svítivost, jak jsem psal, před autem výborná, ale nesvítí dál jak 50 metrů a mizerný světelný kužel (viz. přiložený obrázek - který není můj, ale odpovídá realitě)

Výstřižek.JPG

Vloženo
před 8 hodinami, šulda napsal:

Upřímně, už dotaz zda se to tam vejde, na místo toho jak to funguje, vypovídá dost :rolleyes:

upřímně, položil jsem dotaz tak se prosím nepodivuj, chci to zkusit, a nechci hned před autem ztroskotat na tom ze se to tam nevejde, děkuji...a nějak nechápu proc tuto technologii všichni házíte do jednoho pytle??? sami jste to nezkoušely (krome @los pakos) a jen tu na to plijete....možná by tomu chtělo nechat trochu času a vyzkoušet par žárovek a pak se uvidí jestli to stoji za prd nebo ne... a upřimně já bych si zas nikdy nekoupil halogenové žárovky Osram Night Breaker za kupu peněz...to tam radši strčím H7 za 100,- dvě :-D

Vloženo

Skepse z jednoho prostýho důvodu - konstrulce  paraboly s takovýmhle zdrojem světla nepočítá takže na jeho "vyzařování" není uzpůsobena. Já nevim, že si pořád všichni myslí že čínan s levnou LEDkou to dokáže líp než konstukteří z automobilek specializovaní na optiku....

Vloženo

sorry...ale zrovna světlomety na Fabii III. jsou asi vrchol neschopnosti konstruktérů specializovaných na optiku :-D jak může někdo vymyslet světla kde jsou dvě žluté H7 žárovky z nichž jedna je ještě za čočkou a pod ně strčíme bílí ledkový pásek pro denní svícení.... :-D jako neříkám světla svítí dobře (i když podle mě jedničková fabia mi svítila o 50% líp) ale jak to auto zepředu vypadá, žárovky žlutý a pod nima bílý pásek ledek, je to hnus to se na mě nezlobte....

Vloženo

To nemění nic na tom, že se pořád počítá s vlastnostmi H7 halogenové žárovky. Barva světla na to nemá až takový vliv, nicméně pokud si pořídíš třeba Philips WhiteVision druhé generace (za cenu těch LEDek) udělaš sobě i ostatním větší službu... Btw. to že má Fabka bílou LEDku ve světle je pořád menší zlo než ty "levný čínský" DLR co si lidi montují (i když to vůbec nesvítí) a pak zapomínají svítít i za šera.

Ano, parabola F1 má něco do sebe, nicméně svítí tak "blbě" že si až člověk říka jestli nesvítí moc vysoko....

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...