Bubaq Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Nevím, jak u Scaly, ale u Oktávky je to notoricky známá konstrukční vada. Ve Škodovce to v záruce řeší navalením lithiovky kolem toho silentbloku, ale ta se zase časem vymyje a vrže to znovu. Mě se to opakuje kažýdých cca 30-40 tis. km. Viz tady, čas 30:05 https://www.youtube.com/watch?v=s8z855jD-Hg&t=5s&ab_channel=Autocz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 mozno by stalo za skusku dat tam suchu vazelinu, teflonovy sprej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jura24 Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 před 43 minutami, Bubaq napsal: Nevím, jak u Scaly, ale u Oktávky je to notoricky známá konstrukční vada. Ve Škodovce to v záruce řeší navalením lithiovky kolem toho silentbloku, ale ta se zase časem vymyje a vrže to znovu. Mě se to opakuje kažýdých cca 30-40 tis. km. Viz tady, čas 30:05 https://www.youtube.com/watch?v=s8z855jD-Hg&t=5s&ab_channel=Autocz Už jsem našel vláknu u Scaly, a je to stejný problém. Řekl bych suma sumárum, je to problém u všech škodovek, dokonce i na VW nebo Seatu. Prostě výrobní vada. Každopádně děkuji za to video. Přesně ten silent blok (ten puk) tam mám taky a hodně ho podezírám, že za to může on (plus ještě podazírám uchycení stabilizační tyče). Jak jsem už psal zkusím teda to promazat třeba tím teflonovým sprejem, spíš ale jsem pro výměnu těch částí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Toto som svojho času intenzívne riešil na Roomstri a výsledkom bola akurát vyklepaná šrajtofľa... "So, it's not a bug, it's a feature..." Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spartakcz Vloženo 6. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2021 Mám něco podobného. Občas se mi od podvozku ozve "loupnutí" když prejíždím nějakou nerovnost, nebo příčný práh. Ozývá se to je někdy. Ve ŠS bez reakce - neprojevuje se🙈. Nesetkal se s tím někdo? Zvuk je jak kdyby šel kov na kov😀 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 Skúšal niekto z vás ten teflonovy sprej? Odkedy je vlhko auto nevrzga. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 4. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2021 Zdravím vraj sú najnovšie silentbloky 5Q0407183L už vylepšené. Skúšal ste niekto meniť? Podľa etky nahrádzajú moje 5Q0407183E. Niekto ale písal, že najlepšie sú 5Q0407183F vraj zosilnené z Audi. Vdaka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 4. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2021 (editace) Mně to dělaly (na Fábii) silentbloky na stabilizátoru. https://peha-autodily.cz/drzak-pricny-stabilizator-meyle-1004110051 Mazaní z venku nepomáhalo, pomohlo až rozebrání a namazání celé díry silentbloků vazelínou. I když jsem to dost intenzivně mazal zvenku, tak po rozebrání byla díra uplně suchá. Od té doby (1/2 roku) klid. Silentbloky na rameni to dělat nemůžou. Tam se po sobě nic nepohybuje, jen se kroutí. Editováno: 4. Prosinec 2021, autor: McMatej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 6. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2021 Robia to silentbloky na ramene. Po namazani je auto tichucke. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 3. Březen 2022 Sdílet Vloženo 3. Březen 2022 (editace) Zdravím, odporúčate vymeniť len zadné silentbloky alebo komplet ramena? Pri koľkých km už to má zmysel nemazat ale meniť? Mal som to v autorizaku a vraj ako nové, len dali vazelinu ale po 3 mes znova to isté a znova sme tam dali vazelinu. Veľa ľudí ale písalo, že po výmene kľud ale tiež len na určitý cas... Je nejaky signál, že to je potrebné vymeniť? Okrem zvukov napr. ťahá auto pri jazde, brzdení, alebo zlá geo? Editováno: 3. Březen 2022, autor: cayc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomat1 Vloženo 3. Březen 2022 Sdílet Vloženo 3. Březen 2022 Ahoj. Vaculík, ze Světa motorů psal, že po 150tis.km jsou ty zadní silentbloky hotový. Psal, že stačí vyměnit jen ty zadní. Já měnil i přední, zdáli se mě lehce vymačkaný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 4. Březen 2022 Sdílet Vloženo 4. Březen 2022 To je len orientačné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carol Vloženo 25. Březen 2022 Sdílet Vloženo 25. Březen 2022 Zdravím všetkých.nastal čas na prezúvanie a popritom som si skontroloval zadné silentbloky(puky) na predných ramenách.tiež mi vŕzga po prejdení nerovnosti.podľa mňa sú na výmenu ale nie som automechanik tak prosím o radu tu. ľavý pravý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 25. Březen 2022 Sdílet Vloženo 25. Březen 2022 Jsou už horší. Kolik máš najeto ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 25. Březen 2022 Sdílet Vloženo 25. Březen 2022 je to na výmenu ale nie je to žiadna nebezpečná vec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carol Vloženo 30. Březen 2022 Sdílet Vloženo 30. Březen 2022 (editace) Ďakujem za názory.mám už 190tisic.môžu teda spôsobovať to zavrzganie pri prejazde nerovnosťami? alebo by to mohol spôsobovať stabilizátor?🤔🤷🏼♂️ Editováno: 30. Březen 2022, autor: Carol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 30. Březen 2022 Sdílet Vloženo 30. Březen 2022 vrzgaju tieto silenbloky , prípadne aj tie predné , treba vymeniť komplet a pokoj ... stojí to pár eur aj v origu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 2. Duben 2022 Sdílet Vloženo 2. Duben 2022 Pozeral som už viac renenczii na jazdené autá MQB na youtube a vždy tam splietaju, že vrzga stabilizator. Neviem odkiaľ maju info. Zatiaľ som ale nevidel nikoho komu by to robil alebo aby ho menil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 2. Duben 2022 Sdílet Vloženo 2. Duben 2022 Já o vrzajícím stabilizátoru píšu v tomto vláknu, na této stránce, příspěvek vložený 4. prosince. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vápno Vloženo 2. Duben 2022 Sdílet Vloženo 2. Duben 2022 Většinou vrzaj ty puky v ramenou. Než jsem se dostal pod auto abych je pořádně namazal tak jsem vozil v kufru silikonový olej. Jednou za měsíc prostříknul pořádně ( stačí dát kola do rejdu a dostaneš se tam) . Pak na zvedáku jsem to namazal pořádně a rok je pokoj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 2. Duben 2022 Sdílet Vloženo 2. Duben 2022 Ja som to tiež mazal sprejom ale nahromadila sa tam špina a bol problém. Musel som to cele vyčistiť a použiť tu lithiovu vazelinu kým ich vymením. Na výmenu nevyzerajú ale vraj bude dlhšie pokoj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 2. Duben 2022 Sdílet Vloženo 2. Duben 2022 Vymenil som na ramenách tie zadne silentbloky, potom silentblok nápravnice a aj tak to vŕzga občas. Podľa mňa to bude asi gumy na tom stabilizátore. Ale neviem ako ich samostatne vymeniť, keďže sú uložené v dvoch plechoch, ktoré sú k sebe zlisované. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 2. Duben 2022 Sdílet Vloženo 2. Duben 2022 menili sme zo dva stabiliatory na SIII v začiatkoch , vrzgal on po odpojení tyčiek a rukou ... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 3. Duben 2022 Sdílet Vloženo 3. Duben 2022 To som menil na O2 komplet tyč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 3. Duben 2022 Sdílet Vloženo 3. Duben 2022 jj, na jedné z předchozích Oktávií mi taky měnili tuším uchycení stabilizátoru. Tam to ale vrzalo i při malém pohybu. Tady (adaptivní podvozek) já slyším vrznutí jen na retardérech, při jízdě i na horší silnici je klid... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.