Publikováno Březen 9, 201510 r Nevíte v kolika km se na tomto motoru dělají rozvody a od jakého výrobce tam dávají ve škodovce?
Březen 9, 201510 r Nemění se,jen kontrolují,ale doporučuji tak po 160000, tak jsem to dělal já,řemen a kladka jako nové. Výrobce nevím,dával jsem Continental a Ina
Březen 13, 201510 r Doživotní, jako třeba olej v převodovce, má se pouze kontrolovat po 90 tkm každých 30tkm jeho stav. Jelikož je papírová životnost auta 150 tkm, tak to v některých origo servisech mění buď klasika po 90 tkm, nebo max po 150 tkm. Já měnil pro sichr ve 145tkm, ale auto jsem kupoval ve 115 tkm a servisce nevěřím. Jinak mám v plánu výměnu cca po 100tkm, jestli auto tak dlouho budu mít.
Září 22, 20159 r Zdravim, otázka na ty, co u tohoto motoru měnili rozvody. Měnili jste i vodní pumpu, z důvodu změny tlakových poměrů na kola po výměně řemene a možnému zadření ložiska vodní pumpy? Ptal jsem se ve dvou autorizovaných servisech Škoda, v jednom mění vodní pumpu s rozvodama automaticky, v druhém se na mě tvářili nechápavě, proč jako. Jakou máte zkušenost vy? Díky za odpovědi. Upraveno Září 23, 20159 r od Sharky487
Září 23, 20159 r Autor u mě aj s pumpou, ale to bylo aj s výměnou za jiný motor. Vidím že máme stejný rok výroby aj výbavu, mě na tom odešel motor, a to ju mám skoro od novoty....
Září 24, 20159 r Tak vyměněno, včetně pumpy. krysolet007: v kolika km odešel? Já ji mam taky od novoty, najeto 120tkm a motor zatim bez problému, olej nežere, benzín taky moc ne (viz spritmonitor), chladící kapalina nemizí..
Září 24, 20159 r Kolik to teda stálo dokupy s rozvodama?Kolik material a kolik práce?Máme najeto 85 tis tak budem asi taky měnit
Září 24, 20159 r Byla to klasická servisní prohlídka při 120tkm, akorát bez výměny oleje a filtrů (olej., vzduch., prach. - dělám si sám). Kolik co stálo ti teď neřeknu, ještě sem neviděl fakturu, ale celkem to vyšlo na cca 11tis.
Září 24, 20159 r Co konkrétně ti ještě kromě těch rozvodů ještě dělali? Já jen, že cena sady rozvodů vč. vodní pumpy je cca 2 tkč.....Nebo jestli bylo 9 tkč za práci... to by byl pěknej vejvar....
Září 24, 20159 r Ještě měnili minimálně svíčky a brzdovku. Možná dolévali chladící kapalinu (nevim kolik jí vyteče při výměně pumpy). Auto vyzvedával otec a já ho ještě neviděl, víc napíšu, až budu mít v ruce fakturu. EDIT: pro dusan.k: 2500,- sada rozvodů, 1300,- vodní pumpa, 1400,- prace (zaokrouhleno). Jinak si naúčtovali třeba 1000,- jen za samotnou intervalovou prohlídku.. Upraveno Září 24, 20159 r od Sharky487
Září 24, 20159 r Autor no ono se to postupně furt zhoršovalo, žralo to olej dost, od nějakých 30 tisíc km, no a v 130t km to bylo neúnosné, 1l na 1000km. Čím dál častěj to jelo na 3 válce. Tak se to muselo vyměnit. Zajímavé že jsem sehnal motor který je tušim 2005, najeto máí asi víc jak můj a čeká mě první výměna za chvilku a nedolil jsem ani kapku.
Září 29, 20159 r Ahoj, zrovna o víkendu mi kamarád mechanik dělal rozvody, hodil tam tyto, pokud se nepletu http://www.carsshop.cz/nahradni-dily/sada-rozvodoveho-remene-s-vodni-pumpou-ina-23/rozvodove-sady-8602. Respektive ta značka INA je prý docela kvalitní. Měl jsem podobný problém, bralo to litr na cca 1500 km a to už bylo drahé dotování. Zatím jsem s nimi najel jen pár desítek km, ale snad to bude v pohodě. V tom eshopu vidím ještě další značky, Gates to je prý taky dobrá kvalita a nevíte co Koyo a Febi? Já spíš pro zajímavost, ať vím pro příště (což snad bude za dlouho)..
Říjen 1, 20159 r Měl jsem podobný problém, bralo to litr na cca 1500 km a to už bylo drahé dotování. Zatím jsem s nimi najel jen pár desítek km, ale snad to bude v pohodě. Ale rozvody nemají vliv na spotřebu ojele, jestli tě dobře chápu, píšeš v celém textu o dvouch věcech. Upraveno Říjen 1, 20159 r od senky
Říjen 9, 20159 r Ahoj, omlouvám se, nějak jsem to zplácal dohromady.. Ohledně rozvodů jsem odpovídal Sharkymu, ohledně oleje krysoletovi. Polepším se, příště to napíši srozumitelně a přehledně Upraveno Říjen 9, 20159 r od Pawouk Necituj bezprostředně předcházející příspěvek!
Listopad 13, 20159 r 2500 za sadu INA ? To je celkem dost. Já kupuju tady : http://www.doca-autodily.cz/Produkty/Detail/10006 Kupoval jsem tam i vodní pumpu a vpoho : http://www.doca-autodily.cz/Produkty/Detail/10075 takže jsem se vlezl do 2100 za obojí
Září 8, 20177 r Ahoj prosím neznáte někoho Plzen a okolí kdo by za rozumnou cenu a hlavně zodpovědně vyměnil rozvody atd.(1.6 MPI 2006) V autorizovaných servisech chtějí docela dost :-) Předem děkuji
Červen 27, 20187 r Ahoj, vzhledem k nájezdu necelých 165 tis. km (motor BSE) chceme nechat vyměnit rozvody. Teď v červenci současně uplyne roční lhůta na výměnu motorového oleje. Musí se motorový olej u tohoto motoru měnit společně s výměnou rozvodů a vodní pumpou? Nebo je to na sobě zcela nezávislé?
Červen 29, 20187 r V 27. 6. 2018 na 9:07, Rocker napsal: Ahoj, vzhledem k nájezdu necelých 165 tis. km (motor BSE) chceme nechat vyměnit rozvody. Teď v červenci současně uplyne roční lhůta na výměnu motorového oleje. Musí se motorový olej u tohoto motoru měnit společně s výměnou rozvodů a vodní pumpou? Nebo je to na sobě zcela nezávislé? U rozvodů se mění/vypouští jen chladicí kapalina, olej měnit nemusíš (aspoň tak to dělal můj mechanik). Ale pokud je to rok, stejně bych to udělal, ať máš pokoj.
Červenec 29, 20187 r barbuja: Díky za info. Vzhledem k tomu, že mezitím zase přestala chladit klimatizace a nechci ji už co rok nechat nově plnit, budu muset nechat zkontrolovat, kudy z ní uniká chladivo. Pokud by se třeba musel měnit kondenzátor klimatizace (před chladičem), předpokládám, že jeho případná výměna není podmíněna současnou výměnou chladící kapaliny v normálním chladícím okruhu motoru.
Červenec 29, 20187 r Chladici okruh motoru se pri vymene kondenzatoru klimatizace vubec nerozpojuje. EDIT: I kdyz ted mi doslo, ze jsou vlasnte 2 moznosti vymeny. Bud jdes smerem od narazniku a chladic nemusis odpojovat (tak jsem to delal ja, proto jsem si to hned vybavil timto zpusobem), nebo jdes smerem od motoru a chladic odpojujes (toto je myslim i oficialni postup popsany v dilenske prirucce). Upraveno Červenec 29, 20187 r od LucasCZE
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.