Únor 18, 20169 r Ono najizdet na auto není to správné, protože auto před tebou jede stabilně a ty jsi ten kdo zrychlí, tohle má reagovat na předmět, který rychle změní, zpomalí, rychlost a přitom zpravidla ty jedeš stejně.. Pak má 3 stupně, bílá velká indikace na maxidotu, žlutá velká indikace na maxidotu a pak červená velká indikace na maxidotu.. Malá autíčka v místě celkového nájezdu km znamenají že není dodržena bezpečná vzdlalesnot mezi vozy.. Vysvětli mi prosím, jak jsou na černobílém Maxidotu zobrazeny ty barevné stupně?
Únor 18, 20169 r To dává smysl. BTW v úterý zafungoval FA opět výborně - přiřítil jsem se za auto stojící na semaforu cca 70km rychlostí a začalo to řvát. Brzdil jsem já. Takže opět spokojenost.
Únor 19, 20169 r Dneska mi to zaflekoval před přechodem, kde se přiznám, jsem prehlidnul ženskou.. Takze reaguje na zver? Nel jsem za to, ze jenom auta a pevny teren.
Únor 19, 20169 r Tak mi na srnu FA nereagoval, respektive to bylo tak rychlé, že netuším, jestli reagoval. Každopádně srna vyskočila z boku přímo před auto, takže by nestihl reagovat ani sebelepší asistent... Včera jsem ovšem přijížděl k autu odbočujícímu vlevo, na místě, které dobře znám, takže jsem věděl kolik mám místa a na centimetry jsem věděl, že to vyjde a objedu ho. FA pískal, lehounce jsem klepnul po brzdě a byl klid. Opravdu stačí jen ukázat, že o nebezpečné situaci vím a FA do toho přestane kecat. Za mě naprostá spokojenost. Vždy, když mě upozornil, jel jsem jako čuně. S ukazováním odstupu také spokojenost, byl jsem opět čuně a s bývalými auty jsem byl často nalepený za jinými, s FA jsem se naučil jezdit minimálně cca s vteřinovým odstupem, což je dobře pro všechny okolo i pro mě Pokud někomu neukazuje ani odstup při nalepení ve 110 km/h tak je něco špatně, řešil bych servisem nebo mrknutím do nastavení, jestli náhodou nemají FA vyplý, pokud lze natrvalo vypnout, nevím, zda se nezapíná opět po nastartování...
Únor 19, 20169 r Mě FA funguje dobře, paní přede mnou vběhl do cesty chodec, dupla na to a já než jsem stihl zareagovat FA mi pískal a brzdil, stihl jsem jen došlápnout spojku s brzdou, která se promáčkla až na podlahu. Kdyby tak jen měla FA ta paní za mnou...
Únor 19, 20169 r Takze reaguje na zver? Nel jsem za to, ze jenom auta a pevny teren. Netuším, ale pokud mě reagoval na chodce, tak by eventuélně mohl.. Otázkou je, jestli opravdu reagoval na chodce a ne na nějakou kravinu..Stejně jako dešťák..
Únor 19, 20169 r Moje zkusenost s FA: 1. nejake cune mi na plne udelalo mysku a zaradil se hodne blizko prede mne - FA zacal blikat na MD (nevim jestli i zvuk) a zaslapnul to 2. jizda po D1 (cca 120km/h), trosku jsem se lepil a v levo dole zacala sviti kontrolka nebezpecneho rozchodu Takze za me celkem asi funguje
Únor 19, 20169 r Trautenberg: je to radar a pokud vím, tak radarové vlny se odrážejí v podstatě od všeho, ale slyšel jsem, že údajně hnědé uhlí pohlcuje radarové vlny
Únor 20, 20169 r Jde nějak ozkoušet ta funkčnost? Mě to ještě neudělalo nic, ani pípnutí. Dnes jsem FA vypnul a zapnul a ať dělám co dělám, nic to nehlásí
Únor 21, 20169 r Da se otestovat hlaseni bezpecne vzdalenosti. Na dalnici se na nekoho nalepit a mela by se objevit na maxidotu ikona vlevo dole. Podivej se do navodu jak presne vypada at vis co mas cekat.
Únor 21, 20169 r Losky83_ taky mi FA nic neukazoval a nereagoval když jsem mněl zašpiněné čidlo v nárazníku které je jak víš dole uprostřed, očistil sem ho vlhčeným kapesníkem a zase to fungovalo.Možná je tohle tvůj problém.
Únor 21, 20169 r Mě to hlásí malý odstup i při této vzdálenosti: Upraveno Únor 21, 20169 r od Reeshanek
Únor 21, 20169 r Zkusím očistit a uvidím. Ten alobal tam přidělat a jet nebo stačí jen nastartovat a dát ho k tomu?
Únor 21, 20169 r Reeshanek: řekl bych, že to bude hraniční vzdálenost. Mi to funguje tak cca kolem jedné sekundy odstupu, zkus si změřit odstup časově...
Únor 21, 20169 r Mě to hlásí malý odstup i při této vzdálenosti: Všimni si, že ty máš na tacho 80km/h a on brzdí na padesátce, takže je to podle mne OK.
Únor 21, 20169 r Většinou, když senzor "nevidí", tak hlásí FA: senzor nemá výhled (to by to mělo hlásit, když ho přikryjete tím alobalem). Mně to typicky hlásilo po chvíli jízdy ve vánici - nalepí se tam sníh a hotovo. Dneska na příjezdu po D1 do Prahy mi signalizoval odstup několikrát. Stačí, aby se někdo zařadil příliš natěsno před auto a reaguje to... Ten symbol "autíček" se objeví i se zapnutým Limiterem - "překreje" je to ostatní údaje (celkový nájezd / nastavenou rychlost).
Únor 21, 20169 r Tak to zkusím, ale ani bych se nedivil, kdyby něco bylo špatně, dešťák taky maká dost zvláštně.
Únor 24, 20169 r Tak dneska rano FA asi spal. Na prechod mi vbehnul nejaky dedula - bezec a ja byl od nej tak 50cm a FA nic.
Únor 24, 20169 r BrozikCZ: Dle oficiálních informací FA nemá na takovéto situace reagovat, je tam kvůli něčemu jinému, pročti příspěvky výše ve vláknu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.