Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

@HlouchyJR

Nemáš pravdu v tom, že se verze nedělala.

Sám jsi zde postunul odkaz na žárovky, které jsou na trhu už přes dva roky:

https://www.amazon.de/dp/B08DNZMC11/ref=mp_s_a_1_4?adgrpid=76125643894&gclid=CjwKCAjw5P2aBhAlEiwAAdY7dIybZtBBevPajo26-GJDrUiHXTowzafzKQyc-JdCeGcck8eJDLlgwhoCyMsQAvD_BwE&hvadid=378861480414&hvdev=m&hvlocphy=1003797&hvnetw=g&hvqmt=b&hvrand=10815616864677097286&hvtargid=kwd-4158085380&hydadcr=4728_1914695&keywords=osram+nightbreaker+h7&qid=1667279625&qu=eyJxc2MiOiIzLjEyIiwicXNhIjoiMi40MiIsInFzcCI6IjIuMTMifQ%3D%3D&sr=8-4

Předpokládám že máš na mysli tyto žárovky:

https://www.alza.cz/auto/ledriving-hl-intense-350-h7-h18-12v-d7437416.htm

Ale ty nejsou stejné i když tak na první pohled tak působí.

Které víceméně asi nové budou ale nejsou stejné jako ty ve tvém odkazu (které jsem zkoušel).

Předpokládám že tě zmátl vzhled žárovky a dost jednoduchý název žárovky (kód je pak jiný). Ano mě taky a proto vycházím z toho že se od modelu, který byl homologovaný pouze pro DE, nebude od nové verze zásadně lišit a proto tvrdím že budou stát za vyliž polevu.

Kupte si pořádné halogeny nebo si připlaťte za pořádná světla. Ty LEDky v dešti, v mlze nebo i při blbé mokré silnici prostě svítí úplně nahovno.

Upraveno od 15degren

@15degren

ano, ale už 2 roky se vyrábí, prodává a v DE byla homolohovaná jedna a tatáž verze s 1500lm, verze na 2000lm s homologací v DE se nikdy nedělala ( nebo pošli odkaz na ni). Jinak z DE jsem na tyhle ledky slysel jenom chválu, tak uvidíme jak na tom budou. Taky zalezi v jakem autě si je zkoušel. Existuje důvod, proč např pro O2 se tato ledka homologovat nebude, protože v ni svítí mizerně. Zalezi proste i na světlometu, do ktereho ji das

Upraveno od HlouchyJR

Přesně. Udělám si svoje srovnání (mám tam teď Osram NB Laser). Pak se vyjádřím. Teď to nemá cenu komentovat. 

@HlouchyJR

Však ta z Alzy má být ta homologovaná dle osram. Má 2000lm otevři si ten odkaz máš to hned na titulní straně.

Koukal jsem, ale ta právě homologovaná není. jediná homologovaná je Nightbreaker LED, všechny Ledriving jsou bez homologace, když se v té Alze podíváš na obal té ledky, tak tam je Offroad only

Přesně. BTW, už jsou doma, uvidím, jestli je stihnu namontovat ještě dnes, zítra to bude určitě. 

20221101_161131.jpg

já už je mam v autě, podle zdi mají stejnou linku jako žárovky, nehlásí chybu a svítí krásně bíle. až padne tma, pojedu je vyzkoušet

před 4 hodinami, beuticek napsal:

Přesně. Udělám si svoje srovnání (mám tam teď Osram NB Laser). Pak se vyjádřím. Teď to nemá cenu komentovat. 

Přesně tyto NB laser jsem míval a každé 3-4 měsíce odešla. Ledky mám již rok, žádnou chybu nehlásí, úplně bez poruchy, nikoho neoslňují, značky jsou na delší vzdálenost lépe viditelné, svítí více i do boků, technická bez problémů ale hlavně celkově lépe svítí. Životnost halogenek 250 h. a LED odhadem až 30 000 h, takže i ekonomický výhodnější. Tolik mé shrnutí po ročním používání.

Upraveno od MaraH

Tak jsem to teď projel a musím říct, že oproti Osram NB Laser tak pokrok vidět je, hlavně bílá barva světla je na oci mnohem příjemnější a jas je také někde jinde. ALE tyhle žárovky vám ze světel Led Matrix opravdu neudelaji, porad to bude parabola, takže je důležité na ty ledky nemít přemrštěné očekávání 😉

A zároveň jsem s nimi najel asi 50km, potkal desítky aut a ani jedno na mě nebliklo, takže neoslnuji 😉

před 35 minutami, HlouchyJR napsal:

Tak jsem to teď projel a musím říct, že oproti Osram NB Laser tak pokrok vidět je, hlavně bílá barva světla je na oci mnohem příjemnější a jas je také někde jinde. ALE tyhle žárovky vám ze světel Led Matrix opravdu neudelaji, porad to bude parabola, takže je důležité na ty ledky nemít přemrštěné očekávání 😉

Uměl bys říct, jak si tyhle LED žárovky vedou v porovnání s běžnýma LED světlama v OIIIFL?

úplně přesně to nedokážu porovnat, s O3FL jsem v noci nejel, mám par jízd jen se Supem 3FL, ale tam ty matrix jsou zase někde jinde.

ale obecně je to proste kříženec ledky a žárovky, jas oproti origo ledkam je pořád nižší, ale lepší než u žárovek, nemají ostrý přechod světlo-tma. Spis bych to porovnával s levnýma ledkama jako třeba v F3FL, ty lepší ledky ve vyšších třídách mají svítivost někde jinde a taky proto vyžadují ostriky atd

S žádnými továrními LED to nejde porovnat, protože pořád je to ohraničená parabola, bude to svítit pořád stejně jako s halogenem, světlo možná bude jasnější, ale dál nebo víc do boku prostě neuvidíš, jinak bys oslňoval.

přesně tak, ale zároveň mi prave ten jas světla na halogenech vadil nejvíc a ledky to vyřešily, teď je ten prostor, kam potkavaci svítí mnohem více prosvětlený než tomu bylo s NB laser a to už i ty patří ke špičce, co muzes do paraboly koupit 

Dneska namontuju a porovnám taky. Můžu porovnat i s ledkama v Karoqu, tak pak dám postřehy. 

Zrovna s těmi bych to neporovnával, jinak možná budeš zklamaný. Ten jas bude nižší než u origo led, ale lepší než s žárovkou 

To je mi jasný, nedělám si iluze. Jinak už jsou na autě, večer se pojedu projet. Nastavení světel se mi taky nezměnilo,tak jsem zvědavej. 

před 12 hodinami, 15degren napsal:

S žádnými továrními LED to nejde porovnat, protože pořád je to ohraničená parabola, bude to svítit pořád stejně jako s halogenem, světlo možná bude jasnější, ale dál nebo víc do boku prostě neuvidíš, jinak bys oslňoval.

Že to svítí dál neříkám. Jen bíle světlo a reflexní vrstva na značkách (jakákoliv reflexní vrstva) znamená, že ji jasně vidíš z větší vzdálenosti. To samé zvěř i cyklisty vidíš dříve. Do boku to svítí  lépe(více) a za tím si stojím. Je lépe vidět mezi porost vedle silnice ( opět třeba zvěř v lese i chodce na chodníku). U halogenek to nejvíce svítilo středem na jízdní pruh před auto a za krajnici postupně zeslabovalo osvětlení. U LED se to děje mnohem méně. Navíc někde jsem četl, že často LED světla u FL se rosí zevnitř. Na mých se to nerosí a to parkuji venku.

Upraveno od MaraH

před 13 hodinami, HlouchyJR napsal:

Nemas nekde fotku jak svetlo vypada u zdi ? Linku jako u klasickej ledek z vyroby to neudela co ? 

nemam, ale udělá to stejnou linku jako žárovky, akorát jasně bilou

proste je potřeba pochopit, ze neměnite světlomet, ale pouze žárovku, to svícení se zlepší, ale porad to bude limitovat parabola, opravdu se z toho ledka jako z výroby nestane a ani nemuze

před 1 hodinou, beuticek napsal:

To je mi jasný, nedělám si iluze. Jinak už jsou na autě, večer se pojedu projet. Nastavení světel se mi taky nezměnilo,tak jsem zvědavej. 

nezapomeň vylepit na oba světlomety ty štítky a poradně to odmasti, ať se ti časem neodletí. Bez nich tam ty ledky být nesmí a zároveň bude problém získat nové štítky bez koupě další sady, Osram si to hlídá aby si je tam nelepil každý s ledkou z ciny

Neboj, jsou tam a drží. Pro jistotu s sebou vozím i krabičku a vytištěné osvědčení. 

zde pro porovnání z jednoho videa na YouTube svítivosti

Osram NB Laser

5A16626A-C0DD-407C-AADA-87341E9CC73C.thumb.png.a0965d3970dddeb85f339818ecd5f261.png

Osram NB LED

F4E172F1-5079-432F-8A24-26DF4ABC2947.thumb.png.52bbab9fcd1463365be0a6c1cfd18912.png

porovnání si člověk muže udělat sám

fotky jsou z ukázky, použití jednoho světlometu mimo auto na testovací zeď

Upraveno od HlouchyJR

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.