15degren Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 (editace) @HlouchyJR Nemáš pravdu v tom, že se verze nedělala. Sám jsi zde postunul odkaz na žárovky, které jsou na trhu už přes dva roky: https://www.amazon.de/dp/B08DNZMC11/ref=mp_s_a_1_4?adgrpid=76125643894&gclid=CjwKCAjw5P2aBhAlEiwAAdY7dIybZtBBevPajo26-GJDrUiHXTowzafzKQyc-JdCeGcck8eJDLlgwhoCyMsQAvD_BwE&hvadid=378861480414&hvdev=m&hvlocphy=1003797&hvnetw=g&hvqmt=b&hvrand=10815616864677097286&hvtargid=kwd-4158085380&hydadcr=4728_1914695&keywords=osram+nightbreaker+h7&qid=1667279625&qu=eyJxc2MiOiIzLjEyIiwicXNhIjoiMi40MiIsInFzcCI6IjIuMTMifQ%3D%3D&sr=8-4 Předpokládám že máš na mysli tyto žárovky: https://www.alza.cz/auto/ledriving-hl-intense-350-h7-h18-12v-d7437416.htm Ale ty nejsou stejné i když tak na první pohled tak působí. Které víceméně asi nové budou ale nejsou stejné jako ty ve tvém odkazu (které jsem zkoušel). Předpokládám že tě zmátl vzhled žárovky a dost jednoduchý název žárovky (kód je pak jiný). Ano mě taky a proto vycházím z toho že se od modelu, který byl homologovaný pouze pro DE, nebude od nové verze zásadně lišit a proto tvrdím že budou stát za vyliž polevu. Kupte si pořádné halogeny nebo si připlaťte za pořádná světla. Ty LEDky v dešti, v mlze nebo i při blbé mokré silnici prostě svítí úplně nahovno. Editováno: 1. Listopad 2022, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 (editace) @15degren ano, ale už 2 roky se vyrábí, prodává a v DE byla homolohovaná jedna a tatáž verze s 1500lm, verze na 2000lm s homologací v DE se nikdy nedělala ( nebo pošli odkaz na ni). Jinak z DE jsem na tyhle ledky slysel jenom chválu, tak uvidíme jak na tom budou. Taky zalezi v jakem autě si je zkoušel. Existuje důvod, proč např pro O2 se tato ledka homologovat nebude, protože v ni svítí mizerně. Zalezi proste i na světlometu, do ktereho ji das Editováno: 1. Listopad 2022, autor: HlouchyJR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 Přesně. Udělám si svoje srovnání (mám tam teď Osram NB Laser). Pak se vyjádřím. Teď to nemá cenu komentovat. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 @HlouchyJR Však ta z Alzy má být ta homologovaná dle osram. Má 2000lm otevři si ten odkaz máš to hned na titulní straně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 Koukal jsem, ale ta právě homologovaná není. jediná homologovaná je Nightbreaker LED, všechny Ledriving jsou bez homologace, když se v té Alze podíváš na obal té ledky, tak tam je Offroad only 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 Přesně. BTW, už jsou doma, uvidím, jestli je stihnu namontovat ještě dnes, zítra to bude určitě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 já už je mam v autě, podle zdi mají stejnou linku jako žárovky, nehlásí chybu a svítí krásně bíle. až padne tma, pojedu je vyzkoušet 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaraH Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 (editace) před 4 hodinami, beuticek napsal: Přesně. Udělám si svoje srovnání (mám tam teď Osram NB Laser). Pak se vyjádřím. Teď to nemá cenu komentovat. Přesně tyto NB laser jsem míval a každé 3-4 měsíce odešla. Ledky mám již rok, žádnou chybu nehlásí, úplně bez poruchy, nikoho neoslňují, značky jsou na delší vzdálenost lépe viditelné, svítí více i do boků, technická bez problémů ale hlavně celkově lépe svítí. Životnost halogenek 250 h. a LED odhadem až 30 000 h, takže i ekonomický výhodnější. Tolik mé shrnutí po ročním používání. Editováno: 1. Listopad 2022, autor: MaraH 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sQara Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 před 33 minutami, HlouchyJR napsal: já už je mam v autě, podle zdi mají stejnou linku jako žárovky, nehlásí chybu a svítí krásně bíle. až padne tma, pojedu je vyzkoušet Jaké u nich máš H15ky? Tyto, aby to svítilo bíle i při potkávacích při tom nízkém proudu v H15? https://www.obautodily.cz/led-zarovka-osram-h15-ledriving-hl-easy-2-ks-14436cz2410/ Nebo jaké máš H15? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 Tak jsem to teď projel a musím říct, že oproti Osram NB Laser tak pokrok vidět je, hlavně bílá barva světla je na oci mnohem příjemnější a jas je také někde jinde. ALE tyhle žárovky vám ze světel Led Matrix opravdu neudelaji, porad to bude parabola, takže je důležité na ty ledky nemít přemrštěné očekávání 😉 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 A zároveň jsem s nimi najel asi 50km, potkal desítky aut a ani jedno na mě nebliklo, takže neoslnuji 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubaq Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 před 35 minutami, HlouchyJR napsal: Tak jsem to teď projel a musím říct, že oproti Osram NB Laser tak pokrok vidět je, hlavně bílá barva světla je na oci mnohem příjemnější a jas je také někde jinde. ALE tyhle žárovky vám ze světel Led Matrix opravdu neudelaji, porad to bude parabola, takže je důležité na ty ledky nemít přemrštěné očekávání 😉 Uměl bys říct, jak si tyhle LED žárovky vedou v porovnání s běžnýma LED světlama v OIIIFL? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 úplně přesně to nedokážu porovnat, s O3FL jsem v noci nejel, mám par jízd jen se Supem 3FL, ale tam ty matrix jsou zase někde jinde. ale obecně je to proste kříženec ledky a žárovky, jas oproti origo ledkam je pořád nižší, ale lepší než u žárovek, nemají ostrý přechod světlo-tma. Spis bych to porovnával s levnýma ledkama jako třeba v F3FL, ty lepší ledky ve vyšších třídách mají svítivost někde jinde a taky proto vyžadují ostriky atd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 S žádnými továrními LED to nejde porovnat, protože pořád je to ohraničená parabola, bude to svítit pořád stejně jako s halogenem, světlo možná bude jasnější, ale dál nebo víc do boku prostě neuvidíš, jinak bys oslňoval. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 přesně tak, ale zároveň mi prave ten jas světla na halogenech vadil nejvíc a ledky to vyřešily, teď je ten prostor, kam potkavaci svítí mnohem více prosvětlený než tomu bylo s NB laser a to už i ty patří ke špičce, co muzes do paraboly koupit 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 2. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2022 Dneska namontuju a porovnám taky. Můžu porovnat i s ledkama v Karoqu, tak pak dám postřehy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 2. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2022 Zrovna s těmi bych to neporovnával, jinak možná budeš zklamaný. Ten jas bude nižší než u origo led, ale lepší než s žárovkou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 2. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2022 To je mi jasný, nedělám si iluze. Jinak už jsou na autě, večer se pojedu projet. Nastavení světel se mi taky nezměnilo,tak jsem zvědavej. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaraH Vloženo 2. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2022 (editace) před 12 hodinami, 15degren napsal: S žádnými továrními LED to nejde porovnat, protože pořád je to ohraničená parabola, bude to svítit pořád stejně jako s halogenem, světlo možná bude jasnější, ale dál nebo víc do boku prostě neuvidíš, jinak bys oslňoval. Že to svítí dál neříkám. Jen bíle světlo a reflexní vrstva na značkách (jakákoliv reflexní vrstva) znamená, že ji jasně vidíš z větší vzdálenosti. To samé zvěř i cyklisty vidíš dříve. Do boku to svítí lépe(více) a za tím si stojím. Je lépe vidět mezi porost vedle silnice ( opět třeba zvěř v lese i chodce na chodníku). U halogenek to nejvíce svítilo středem na jízdní pruh před auto a za krajnici postupně zeslabovalo osvětlení. U LED se to děje mnohem méně. Navíc někde jsem četl, že často LED světla u FL se rosí zevnitř. Na mých se to nerosí a to parkuji venku. Editováno: 2. Listopad 2022, autor: MaraH 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piskyn Vloženo 2. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2022 před 13 hodinami, HlouchyJR napsal: Tak jsem to teď projel a musím říct, že oproti Osram NB Laser tak pokrok vidět je, hlavně bílá barva světla je na oci mnohem příjemnější a jas je také někde jinde. ALE tyhle žárovky vám ze světel Led Matrix opravdu neudelaji, porad to bude parabola, takže je důležité na ty ledky nemít přemrštěné očekávání 😉 Nemas nekde fotku jak svetlo vypada u zdi ? Linku jako u klasickej ledek z vyroby to neudela co ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 2. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2022 nemam, ale udělá to stejnou linku jako žárovky, akorát jasně bilou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 2. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2022 proste je potřeba pochopit, ze neměnite světlomet, ale pouze žárovku, to svícení se zlepší, ale porad to bude limitovat parabola, opravdu se z toho ledka jako z výroby nestane a ani nemuze 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 2. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2022 před 1 hodinou, beuticek napsal: To je mi jasný, nedělám si iluze. Jinak už jsou na autě, večer se pojedu projet. Nastavení světel se mi taky nezměnilo,tak jsem zvědavej. nezapomeň vylepit na oba světlomety ty štítky a poradně to odmasti, ať se ti časem neodletí. Bez nich tam ty ledky být nesmí a zároveň bude problém získat nové štítky bez koupě další sady, Osram si to hlídá aby si je tam nelepil každý s ledkou z ciny 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 2. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2022 Neboj, jsou tam a drží. Pro jistotu s sebou vozím i krabičku a vytištěné osvědčení. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 2. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2022 (editace) zde pro porovnání z jednoho videa na YouTube svítivosti Osram NB Laser Osram NB LED porovnání si člověk muže udělat sám fotky jsou z ukázky, použití jednoho světlometu mimo auto na testovací zeď Editováno: 2. Listopad 2022, autor: HlouchyJR 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.