Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

První rok dobrý druhý už je to bída. Celkem hlučné a na záběru na sněhu je dost co zlepšovat. Domnívám se že v podobné cenové kategorii jsou i GY UG9 a Nokian WR D3, které bych volil raději. Je pravdou že jsou cca 200Kč na gumě dražší, ale do budoucna se to více vyplatí.

• o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Právě objednal CONTI WinterContact TS850 v 205/55 R16.

Mám taky a dobrý.

Jinak co jsem měl:

Michelin Alpin PILOT 2 - nejlepší co jsem kdy měl. Jízda jako po kolejích.

Continental 830 a 850 výborná ale k dokonalosti něco málo chybí.

Uniroyal MS 77 výborný poměr cena výkon o chlup horší než Continental.

Kleber Krisalp v pohodě.Žádný problém.

BF Goodrige - jedna z levnějších ale spolehlivá a čitelná bez problému.

Matador stejná jako BF , trošku hlučnější než BF

Dunlop winter sport 3D - Naprostá trága klouže snad i na suchu.Na ledu i sněhu nepoužitelná a strašně hučí!!!

Barum polaris 3 - už N I K D Y !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Příště asi vyzkouším další Michelin.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Jak už jsem tady psal jezdím na Nokian WRD3 195/65 r15 a po 3 sezonách a cca 25 tkm zbývá mezi 4-4,5mm, s výdrží pneu jsem spokojen, s chováním taky, nemám srovnání s jinými zimáky na O2, takže jen ve zkratce: Odvod vody perfektní, na suchu při vyší teplotě je auto takové "gumovjejší" ale to je dáno měkkostí vzorku. K chování na všech površích nemám výhrady, jediný mínus bych viděl brzdění na mokru(břečce), příjde mě že by to mohlo být lepší, ale jak jsem psal nemám srovnání s jinými pneu takže je to jen můj pocit. Spotřeba je podobná jako na letních  (Dunlop blurepsonse 205/55 r 16). Jinak jezdím cca 60-70% dálnice, zbytek okresky převážně na vysočine. Pneu za sebe určitě doporučuji, já sám nejspíš půjdu na další sezonu zase do Nokianů.

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Tady ještě k některým dohadům přiložím odkaz : http://www.mpneu.cz/testy/  zajimavý je článeček o rozměru 195/65 r15 zimní - Bridgestone Blizzak LM 001 ....

Jen takové hloupé přirovnání - otevřeli u nás vinotéku ze začátku tam bylo moc chutné víno a postupem času cca půl roku šla kvalita hodně dolů čím to asi je ?? Vína jsou pořád stejná.

Vloženo

Já jsme většinou používal Barum Polaris. I teď mám Polaris 3. Za tu cenu si myslím, že jsou to celkem dobré pneu.

Na minulém autě jsem měl Nokian WRD3, ale porovnat přímo nemohu, pač rozdíl v autech je celkem značný.

Vloženo

Konkrétně k tomuhle odkazu výše : Německý autoklub ADAC - potom : Koncem 20. let dvacátého století se spojily významné podniky německého kaučukářského průmyslu... atd. Barum patří do skupiny německého výrobce Continental.

Je to fajn tyhle testy pneumatik, ale obrázek o tom jak moc jsou ,,poctivé" si musí udělat každý sám :kol-47:

Používáme v rodině zimní pneu úplně jiných výrobců a nestalo se, že by jsme zůstali někde stát kvůli pneumatikám.( jsme cca přes 500 m n.m.) takže sníh a led tu býva často.

To je můj názor. :kol-48: 

Vloženo

Tuto zimu  budu jezdit na Dunlop SP Winter Sport 4D tak poté mohu říct jaké jsou, minulou zimu jsem odjezdil na michelin A4 a byl jsem spokojen-podržely a nesjížděly se .(samozřejmě mám v záloze další sadu michelin A4, kdyby se mi dunlopky nepozdávaly..) Bavím se o rozměru 205/55 R16 91H případně 94H

Vloženo

Já jsem minulou zimu odjezdil na - Dunlop SP Winter Response 2 175/65 r14 82T (nebylo to s oktávkou) a byl jsem spokojen, málo hlučné z mého pohledu vyvážené jízdní vlastnosti, sněhu moc nebylo.

Vloženo (editace)

Ja sa este len chystam kupit nove pneu 195 65 r15 nemam este disky ale planujem kupit plechove R15 a pneu s vopred spominanym rozmerom a typ poradte ale chcem kupit bud Continental ContiWinterContact TS850 

alebo

Bridgestone Blizzak LM-001

ide mi hlavne o to aby pri mojom najazde rocne okolo 20 tisic aby vydrzali aspon 4 sezony

Editováno: , autor: Fastet
Vloženo (editace)

Continental TS850 jsem teď obul a připadají mi extrémně měkké, jako kdysi Pirelli SnowSport (neplést se SnowControl). Což mi vyhovuje, s takovými mám dobré zkušenosti. Ale 4 sezóny je na takové pneu obvykle hodně (rychlejší sjíždění, hlavně při vyšších teplotách, a hodně znatelný vliv tvrdnutí a tím zhoršení vlastností ke konci životnosti).

=> Takže bych je také doporučil, ale ne někomu, kdo chce hlavně dlouhou životnost (obávám se, že ta se tak trochu vylučuje s dobrými vlastnostmi v zimě).

Editováno: , autor: abusklibi
Vloženo (editace)

Na životnost bych raději volil Michelin, opravdu vydrží dlouho a jízní vlastnosti budou podobné. :kol-47:

Záleží jak jezdíš a jaké budou zimní podmínky.

Editováno: , autor: Toom
Vloženo

tak pocitam ze rocne v zime najazdim cca 7 tisic km takze vela nie ale ani malo takze 4 roky u mna znamena 28 tisic km 

tak já můžu v tomhle rozměru doporučit Nokian WRD3, mě vydrželi 3 sezony a 25 000km a ještě tam je mezi 4,5 a 5mm vzorku.

Jinak tuhle sezonu půjdu do těch zmiňovaných Nokianů WRD4. Nokian je prostě Nokian :-)

Vloženo

Mají ty Nokiany ochranu ráfku? Někde jsem četl, že nemají. Původně jsem je chtěl koupit, ale kvůli tomu teď hledím jiný. Mám origo 17" alu Flash, tak se ochrana ráfku docela hodí.

Vloženo

noo nasiel som tie nokian WRD4 za 44 eur za kus plus postovne 8 eur takze cena nie zla a prave premyslam nad tym ze ich asi zoberiem tazko povedat kolko vydzia jedine len podla predchodcov.

Vloženo (editace)

Tak u nás v pneuservise mě řekli, že jsou v 15" aktuálně vyprodaný (ty WRD4), a čeká se na další várku z finska, cca 3-4 týdny, no tak si musím ještě do půlky listopadu počkat, asi je o ně docela zájem :-)  naštěstí mám na čem jezdit takže není problém si počkat

k tý výdrži jak už jsem psal na WRD3 mě v 15" po 25 000km zbylo ještě cca 4,5-5mm vzorku, což na to že jezdím víc jak polovinu dálnice a na to že si pneu za ty 3 zimy sněhu moc neužily není vůbec špatnej výsledek.

A vzhledem k těm suchejm zimám i u nás na okraji vysočiny jsem si už říkal že bych stejně jak na léto pořídil na zimu 16", ale nakonec asi zase zůstanu u 15tek :-) 

Editováno: , autor: jirka mz

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...