Sniper_2003 Vloženo 2. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2014 První rok dobrý druhý už je to bída. Celkem hlučné a na záběru na sněhu je dost co zlepšovat. Domnívám se že v podobné cenové kategorii jsou i GY UG9 a Nokian WR D3, které bych volil raději. Je pravdou že jsou cca 200Kč na gumě dražší, ale do budoucna se to více vyplatí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 2. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2014 Nokian WR D3 jsou podle me pomerne dost hlucne, ale prime porovnani s Barumkama nemam. (Ty Nokiany mam 195/65 R15 91T). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 4. Březen 2015 Sdílet Vloženo 4. Březen 2015 Právě objednal CONTI WinterContact TS850 v 205/55 R16. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KORENMANDRAGORY Vloženo 13. Duben 2015 Sdílet Vloženo 13. Duben 2015 Právě objednal CONTI WinterContact TS850 v 205/55 R16. Mám taky a dobrý. Jinak co jsem měl: Michelin Alpin PILOT 2 - nejlepší co jsem kdy měl. Jízda jako po kolejích. Continental 830 a 850 výborná ale k dokonalosti něco málo chybí. Uniroyal MS 77 výborný poměr cena výkon o chlup horší než Continental. Kleber Krisalp v pohodě.Žádný problém. BF Goodrige - jedna z levnějších ale spolehlivá a čitelná bez problému. Matador stejná jako BF , trošku hlučnější než BF Dunlop winter sport 3D - Naprostá trága klouže snad i na suchu.Na ledu i sněhu nepoužitelná a strašně hučí!!! Barum polaris 3 - už N I K D Y !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Příště asi vyzkouším další Michelin. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka mz Vloženo 15. Květen 2015 Sdílet Vloženo 15. Květen 2015 Jak už jsem tady psal jezdím na Nokian WRD3 195/65 r15 a po 3 sezonách a cca 25 tkm zbývá mezi 4-4,5mm, s výdrží pneu jsem spokojen, s chováním taky, nemám srovnání s jinými zimáky na O2, takže jen ve zkratce: Odvod vody perfektní, na suchu při vyší teplotě je auto takové "gumovjejší" ale to je dáno měkkostí vzorku. K chování na všech površích nemám výhrady, jediný mínus bych viděl brzdění na mokru(břečce), příjde mě že by to mohlo být lepší, ale jak jsem psal nemám srovnání s jinými pneu takže je to jen můj pocit. Spotřeba je podobná jako na letních (Dunlop blurepsonse 205/55 r 16). Jinak jezdím cca 60-70% dálnice, zbytek okresky převážně na vysočine. Pneu za sebe určitě doporučuji, já sám nejspíš půjdu na další sezonu zase do Nokianů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 1. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2015 Tady ještě k některým dohadům přiložím odkaz : http://www.mpneu.cz/testy/ zajimavý je článeček o rozměru 195/65 r15 zimní - Bridgestone Blizzak LM 001 .... Jen takové hloupé přirovnání - otevřeli u nás vinotéku ze začátku tam bylo moc chutné víno a postupem času cca půl roku šla kvalita hodně dolů čím to asi je ?? Vína jsou pořád stejná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ovce Vloženo 2. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2015 Já jsme většinou používal Barum Polaris. I teď mám Polaris 3. Za tu cenu si myslím, že jsou to celkem dobré pneu. Na minulém autě jsem měl Nokian WRD3, ale porovnat přímo nemohu, pač rozdíl v autech je celkem značný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 9. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2015 Test zimních pneumatik 205/55 R16 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 9. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2015 Konkrétně k tomuhle odkazu výše : Německý autoklub ADAC - potom : Koncem 20. let dvacátého století se spojily významné podniky německého kaučukářského průmyslu... atd. Barum patří do skupiny německého výrobce Continental. Je to fajn tyhle testy pneumatik, ale obrázek o tom jak moc jsou ,,poctivé" si musí udělat každý sám Používáme v rodině zimní pneu úplně jiných výrobců a nestalo se, že by jsme zůstali někde stát kvůli pneumatikám.( jsme cca přes 500 m n.m.) takže sníh a led tu býva často. To je můj názor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Surmi Vloženo 9. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2015 Tuto zimu budu jezdit na Dunlop SP Winter Sport 4D tak poté mohu říct jaké jsou, minulou zimu jsem odjezdil na michelin A4 a byl jsem spokojen-podržely a nesjížděly se .(samozřejmě mám v záloze další sadu michelin A4, kdyby se mi dunlopky nepozdávaly..) Bavím se o rozměru 205/55 R16 91H případně 94H Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 9. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2015 Já jsem minulou zimu odjezdil na - Dunlop SP Winter Response 2 175/65 r14 82T (nebylo to s oktávkou) a byl jsem spokojen, málo hlučné z mého pohledu vyvážené jízdní vlastnosti, sněhu moc nebylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fastet Vloženo 13. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2015 (editace) Ja sa este len chystam kupit nove pneu 195 65 r15 nemam este disky ale planujem kupit plechove R15 a pneu s vopred spominanym rozmerom a typ poradte ale chcem kupit bud Continental ContiWinterContact TS850 alebo Bridgestone Blizzak LM-001 ide mi hlavne o to aby pri mojom najazde rocne okolo 20 tisic aby vydrzali aspon 4 sezony Editováno: 15. Říjen 2015, autor: Fastet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 14. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2015 Neměl jsi na mysli rozměr 195/65 R15?? jinak bych volil spíš ty Continentali TS850 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abusklibi Vloženo 14. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2015 (editace) Continental TS850 jsem teď obul a připadají mi extrémně měkké, jako kdysi Pirelli SnowSport (neplést se SnowControl). Což mi vyhovuje, s takovými mám dobré zkušenosti. Ale 4 sezóny je na takové pneu obvykle hodně (rychlejší sjíždění, hlavně při vyšších teplotách, a hodně znatelný vliv tvrdnutí a tím zhoršení vlastností ke konci životnosti). => Takže bych je také doporučil, ale ne někomu, kdo chce hlavně dlouhou životnost (obávám se, že ta se tak trochu vylučuje s dobrými vlastnostmi v zimě). Editováno: 14. Říjen 2015, autor: abusklibi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 14. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2015 (editace) Na životnost bych raději volil Michelin, opravdu vydrží dlouho a jízní vlastnosti budou podobné. Záleží jak jezdíš a jaké budou zimní podmínky. Editováno: 14. Říjen 2015, autor: Toom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fastet Vloženo 15. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2015 tak pocitam ze rocne v zime najazdim cca 7 tisic km takze vela nie ale ani malo takze 4 roky u mna znamena 28 tisic km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Surmi Vloženo 15. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2015 Tak to si kup michelin A4,maji opravdu dost velký km náběh. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Dostal jsem tip na novinku tohoto roku a to NOKIAN WRD4. Prý velice podařená pneu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Nejlepší novinky jsou až po roce, kdy jsou odzkoušené běžným uživatelem..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 To už nejsou pak novinky..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 NOKIAN WRD4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka mz Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 tak pocitam ze rocne v zime najazdim cca 7 tisic km takze vela nie ale ani malo takze 4 roky u mna znamena 28 tisic km tak já můžu v tomhle rozměru doporučit Nokian WRD3, mě vydrželi 3 sezony a 25 000km a ještě tam je mezi 4,5 a 5mm vzorku. Jinak tuhle sezonu půjdu do těch zmiňovaných Nokianů WRD4. Nokian je prostě Nokian :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rarach89 Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 Mají ty Nokiany ochranu ráfku? Někde jsem četl, že nemají. Původně jsem je chtěl koupit, ale kvůli tomu teď hledím jiný. Mám origo 17" alu Flash, tak se ochrana ráfku docela hodí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fastet Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 noo nasiel som tie nokian WRD4 za 44 eur za kus plus postovne 8 eur takze cena nie zla a prave premyslam nad tym ze ich asi zoberiem tazko povedat kolko vydzia jedine len podla predchodcov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka mz Vloženo 19. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2015 (editace) Tak u nás v pneuservise mě řekli, že jsou v 15" aktuálně vyprodaný (ty WRD4), a čeká se na další várku z finska, cca 3-4 týdny, no tak si musím ještě do půlky listopadu počkat, asi je o ně docela zájem :-) naštěstí mám na čem jezdit takže není problém si počkat k tý výdrži jak už jsem psal na WRD3 mě v 15" po 25 000km zbylo ještě cca 4,5-5mm vzorku, což na to že jezdím víc jak polovinu dálnice a na to že si pneu za ty 3 zimy sněhu moc neužily není vůbec špatnej výsledek. A vzhledem k těm suchejm zimám i u nás na okraji vysočiny jsem si už říkal že bych stejně jak na léto pořídil na zimu 16", ale nakonec asi zase zůstanu u 15tek :-) Editováno: 19. Říjen 2015, autor: jirka mz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.