Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zkoušel jsem maximálku (1.4 TDI 66kW DSG) a "normálně" mě to nepustilo přes 198 km/h (dle maxidotu/tacho). Otáčky byly, jestli si dobře pamatuji, pod 3500/min. Jel jsem z kopečka na Drážďany, takže auto zrychlovalo celkem svižně. Při 180 se mi rozsvítilo upozornění zimních pneu, které jsem zapomněl vypnout - mám už letňáky. Auto dále zrychlovalo. Po 190 najednou útlum a na 198 zásek. Okamžitá spotřeba spadla na 7-8 l/100km.

Měl jsem ještě, ani nevím proč, aktivováno varování při 200km/h (v maxidotu). Varování ale nepřišlo, kvůli těm chybějícím 2 km/h. Nicméně jsem varování smázl, rovněž i upozornění zimního obutí jsem deaktivoval a opět šlápnul na plyn.

Výsledek byl ten samý, při 198 km/h konečná.

V návodu jsem o omezení rychlosti nic nenašel. Máte s tím někdo zkušenosti?

• o 2 měsíce později...
Vloženo (editace)

Je to tak, obmedzovač je nastavený v RJ motora, je možné ho samozrejme deaktivovať, 81kW TSI má tuším top speed nastavený len na 210 km.h-1, samozrejme podľa tachometra....

post-8574-0-67520000-1437589792_thumb.pn

Editováno: , autor: lubikSK
  • o 4 týdny později...
Vloženo

Mě to zatím pustolo na 207 km/hod (1,2 TSI, 81 kW), na víc jsem neměl čas, jelikož bylo plné auto a začal mírný kopeček. Ale otáčkama jsem točil zcela jistě pod 4 000, takže kdyby byla síla a místo, dalo by se jet více. Každopádně mě u této rychlosti překvapila stabilita, byť s naloženým autem, tak stabilnější, než jsem čekal. Dá se říct, že při zavřených očích spolucestující nemají tušení, jestli jedete 100 nebo 200...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...