Michal3 Vloženo 16. Září 2006 Sdílet Vloženo 16. Září 2006 Tak jsem rozdělal rozdělovač... Je tam vymlácené horní kluzné ložisko pod palcem - vůle cca 1 mm. Hřídelka je OK. V ETce je na výměnu jen celý plech i se snímačem za 2.000 Kč. Neřešil jste někdo výměnu toho ložiska? Dá se někde sehnat? Díky. Octavia 1,6 55kW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Vloženo 18. Září 2006 Sdílet Vloženo 18. Září 2006 Zatím neřešil. Až budu mít chvilku, tak se kouknu, jak to vypadá u mě. Jinak bych řekl, že to pouzdro by šlo udělat na soustruhu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal3 Vloženo 18. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Září 2006 (editace) To by šlo, ale je potřeba vymyslet nějaký dobrý materiál, aby se to nekouslo. Asi nějaký kompozit bronz/ocel. Navíc ta vůle je tam dost problém kvůli hallovému snímači, do kterého může ta hřídel, (když je ložisko vychozené) narazit. Já teď řeším variantu s kuličkovým ložiskem, tak uvidíme jak to dopadne. Editováno: 18. Září 2006, autor: Michal3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal3 Vloženo 18. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Září 2006 Tak a je hotovo: Vysoustružen duralový domeček na ložisko, do něj 2x závit M3, hranu spilovat, původní držák ložiska odvrtat vrtákem prům. 3mm, namontovat do vyvrtaných děr, zakápnout barvou proti povolení. Ještě hallův snímač vyfoukat - chytají se na něj špóny. Motor se za studena zklidnil a zdá se, že i spotřeba šla trošku dolů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Vloženo 18. Září 2006 Sdílet Vloženo 18. Září 2006 Pěkná práce. Kolik máš najeto km? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal3 Vloženo 18. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Září 2006 125.000 Km, ale koupil jsem to starší tak to není na 100% Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
The Driver Vloženo 18. Září 2006 Sdílet Vloženo 18. Září 2006 (editace) 125.000 Km, ale koupil jsem to starší tak to není na 100% Zeptam se odkud jsi? neměl bys chuť investovat do kompletního plně funkčního rozdělovače? švára právě koupil 1.6 55Kw a chce to dávat do buginy - blázen zapalování a střiky dával z golfa, takže rozdělovač je k mání! motor byl z bouračky - má poctivých 70000km měl bys zájem? Editováno: 18. Září 2006, autor: The Driver Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Vloženo 19. Září 2006 Sdílet Vloženo 19. Září 2006 125.000 Km, ale koupil jsem to starší tak to není na 100% To já mám snad postivích 143 tis. km. Budu se na to muset taky podívat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Vloženo 19. Září 2006 Sdílet Vloženo 19. Září 2006 125.000 Km, ale koupil jsem to starší tak to není na 100% Zeptam se odkud jsi? neměl bys chuť investovat do kompletního plně funkčního rozdělovače? švára právě koupil 1.6 55Kw a chce to dávat do buginy - blázen zapalování a střiky dával z golfa, takže rozdělovač je k mání! motor byl z bouračky - má poctivých 70000km měl bys zájem? A jaký je to typ rozdělovače? Podle mých informací jsou dva typy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
The Driver Vloženo 19. Září 2006 Sdílet Vloženo 19. Září 2006 125.000 Km, ale koupil jsem to starší tak to není na 100% Zeptam se odkud jsi? neměl bys chuť investovat do kompletního plně funkčního rozdělovače? švára právě koupil 1.6 55Kw a chce to dávat do buginy - blázen zapalování a střiky dával z golfa, takže rozdělovač je k mání! motor byl z bouračky - má poctivých 70000km měl bys zájem? A jaký je to typ rozdělovače? Podle mých informací jsou dva typy. Jó tak to netušim co je to za typ.......???? tos mě teda dostal.... zeptam se šváry a dam vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OrOrO Vloženo 19. Září 2006 Sdílet Vloženo 19. Září 2006 Opravdu pěkná práce s tím ložiskem. Asi budu muset dělat něco podobného. Ororo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal3 Vloženo 6. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 6. Říjen 2006 Pro Petra: To ložisko je normální kuličkové 8x22x7 jednostranně kryté plechem. Takže číslo ložiska je 608 Z. Ložisko promžeme zespodu nějakou dobrou vazelinou Nákres domku níže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr 1,6 55kW Vloženo 6. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2006 Díky.koupím ložisko a pustím se do práce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozefp Vloženo 11. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2012 Ahoj, tak tento zlepsovak caka aj mna, kedze mam tam uz tiez velku volu, citam tu prispevky, ale vsetky su, ze ste sa to chystali robit, ake su skusenosti po rokoch? Ziadne problemy? Lozisko je v navode 608Z, jednostranne kryte plechom, kvoli tomu, aby sa dalo pravidelne mazat? Mozem tam dat obojstranne kryte plechom, 608 ZZ, nebude to lepsie? Jozef, AEE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
k.mirda Vloženo 12. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2012 Ahoj, mám to ložisko už asi 2 roky a nevím o něm. Je to naprosto bezproblémový řešení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dataspeed Vloženo 17. leden 2013 Sdílet Vloženo 17. leden 2013 (editace) Tak jsem další na řadě s opravou rozdělovače, nechal jsem si to vytočit dle nákresu , děkuji autoru A připojuji foto Editováno: 19. leden 2013, autor: dataspeed Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gaston 1 Vloženo 19. leden 2013 Sdílet Vloženo 19. leden 2013 Moc dobrý nápad,hned zítra kouknu na rozdělovač. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobocop Vloženo 26. Březen 2013 Sdílet Vloženo 26. Březen 2013 pred 3 rokmi som kúpil VIKA za 20,-€ komplet rozdeľovač, funguje doteraz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
medved00 Vloženo 17. Duben 2013 Sdílet Vloženo 17. Duben 2013 Jak se tTi ta vůle projevovala? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.