Květen 26, 20169 r mám takový pocit, že dokud všechno na té palubní desce, ve dveřích, na stropě, ve sloupcích atd. bude nacvakané na pitomých plastových svorkách, tak to stejně nikdy nebude držet a tím pádem nepřestane drnčet. Hlavně odstraníš jeden zvuk a díky tomu slyšíš jiný, který předtím slyšet nebyl. Je to boj s větrnými mlýny Jediným řešením jsou kvalitní silnice, takže se musíš odstěhovat do Německa a bude klid
Srpen 9, 20169 r V 23. 5. 2016 at 10:31, Clint napsal: Jo zezadu zprava se mi taky něco ozývá a zkoušel jsem už kde co, jestli zadni sedačka, plato atd a zatím jsem na to nepřišel..... Já tam dneska také hledal zdroj pazvuků. Plato to nedělalo. Dělá mi to buď zámek zadní sedačky nebo dekl schránky na lékárničku.
Srpen 9, 20169 r Zámku sedačky bych věřil, ale ten dekl lékárničky mi přijde už moc vzadu... Navíc ten zvuk je jakoby ostrej, je to tvrdej předmět, co ho vytváří a ten dekl je lehkej a měkkej... A rozhodně to neustává, ale při sportovním podvozku to dělá téměř vždycky. To by mě fakt zajímalo, kdo na to první přijde :-) Asi zkusím nějakou jízdu s odklopenou zadní sedačkou. Upraveno Srpen 9, 20169 r od Plzeňáček
Září 3, 20168 r tak dnes se mi podařilo jeden pazvuk vzadu najít, pokud je stažená roletka zadního bočního okna, klepe ve vodící liště nahoře v čalounění. Řešil jste to někdo?
Září 3, 20168 r Když je stažená ve dveřích nebo vytažená na okně? Já jí vozím pořád vytaženou venku a přesto to klepe.
Září 14, 20168 r K pazvukům.....dokud ve výrobě nedokážou dotáhnout všechny šrouby(ten plast na kterém je klička na otevření kapoty - jsou zde 2 šrouby oba byly volné!!!) a zlomí plastový vrut, který je snad nezničitelný(utrhnou tu krycí čepičku), tak bohužel se o kvalitní výrobě nenechá ani mluvit. Příčina proč k tomu došlo, plast na kterém je klička nebyl dotažen, tím se zřejmě dostala čepička do styku s páčkou a někdo ji prostě utrhl...pod páčkou byl jen zbytek vrutu a na koberci čepička. Utažením šroubů a usazením na správné místo to vše řešilo....zřejmě by stačilo o 5 sekund delší doba na lince. Při montáží předních zástěrek koukal z plastu za kolem plastový nýt(jen ho někdo nezajistil za oba plasty a ten spodní jej vytlačil). Tak se nedivte, že něco chrastí.
Říjen 22, 20168 r Tak jsem dnes konecne prisel na to, co mi obcas vrze na leve strane palubky - dela to prepinac svetel. Vetsinou se vrzani objevilo behem leta, kdy se palubka rozhreje. Dnes se mi ozvalo vrzani zase, kdyz jsem jel delsi dobu po dalnici a auto se pravdepodobne dostatecne prohralo. Stacilo "zamacknout" ten okraj prepinace a vrzani prestalo. Akorat nevim, jestli s timhle servis neco svede, hlavne kvuli tomu, ze se to vrzani spatne prokazuje zrovna v dobe, kdy je auto v servisu. Byl jsem se objednat ke konci leta, kdy to bylo nejvic slyset pri poslednich vedrech, ale v objednany den uz byla nanestesti zima, takze nebylo nic slyset a nevedeli, co maji spravit.
Říjen 23, 20168 r Taky jsem měl s tím problém za tepla, taky po stlačení přepínače přestalo, ale dělal to dekl pojistek, který je vedle a reaguje na tu deformaci. Promazal jsem z vnitřní strany úchyty deklu a vše co se dotýká přímo palubky teflonovým sprejem a je klid. Nejlépe sundat dekl ,ať je jistota a zkusit. Jenže až příští léto. Celé auto se rozvrže hlavně za tepla.
Říjen 23, 20168 r U meho vozu (zatim) pouze dva pazvuky. U spolujezdce vpředu se ozyval horni posuvny uchyt pasu. Stačilo nalepit tenke molitanové kolečko (co se lepi na nohy židle) a klid. Druhy pazvuk vydava vydech klimatizace vlevo u okna. Uplne nepatrny ale o to vic me stve. (v teple se neozve - jak se ochladilo, tak je tam zase)Kdyby nekdo vedel, nebo mel planek, jak to vyndat, tak bych to zkusil taky podlepit, nebo promaznout.
Říjen 23, 20168 r Tyhle výdechy jsou velký průser i na moji O3, jak se ochladí, začnou v určitých otáčkách neskutečně rezonovat. A dělají to všechny čtyři. Když na ně šáhnu, je klid. Přestane to po ohřátí interiéru. A nedělá to jen výdech, ale i panel navigace. Ten jsem měl vyndanej, je tam průser, který je podle mého názoru stejný jako u těch výdechů. Je tam několik kovových pacek, které se po zasunutí panelu vycvaknou a drží panel zezadu s palubkou. Ty packy rezonují, musel jsem nacpat do styčné plochy mezi kovové packy a palubku těsnící měkkou pásku a tím se to hodně vyřešilo. Ale musím to ještě poladit. V týdnu jde auto do servisu na pumpu, tak jim řeknu, ať vyndají všechny výdechy a podlepí je.
Říjen 23, 20168 r To jim tedy hodne veris. Bal bych se je v tom nechat vrtat [emoji3] Btw. pridam tyden starou zkusenost z autorizovaneho servisu, kde jsem byl na vymene oleje. Pritomen u vozu. Zaplat panbu za to. Kluk vypustil olej, vymenil filtr a dal novej. Sedl do auta a koukam, ze mi uspinil olejem, nastesti tim novym, kozenou sedacku. Tak mu to rikam a on ze to nemuze byt od neho. A ze prej holt tyhle bezovy barvy jsou náchylný na udrzbu?!? Tak mu rikam, ze to tezko bude ode mne. A at s tim kouka něco rychle udelat. Tak pritahnul nejaky spesl prostredek od Würthu. Koukal jsem na net a bezne to asi neprodávaj. A nastesti to tim slo perfektně vycistit. Pointa: kdybych u toho nebyl, tak mi vyvezou auto ven ze servisu a uz vidim, jak pak nekoho honim tesne pred zavirackou, at zamastenou sedacku honem vycisti.Pawouku vim, ze to sem nepatri, ale nenapadlo me kam to dat.
Říjen 23, 20168 r Taky nedávno nový pazvuk, ofuk nohou řidiče, trubka, vysunuta vlevo, tudíž téměř rozpojené se středem, velká vůle a nepříjemná rezonance hlavně na špatné cestě. Povolit šroub, trubku vrátit vpravo, je tam asi 1cm vůle v posunu. Je klid. Odfláknutá montáž.
Říjen 23, 20168 r Ještě se mi nestalo, aby mi v nějakém autorizáku nedali ochranný potah na sedačku a na volant. Tomu se tedy divím
Říjen 23, 20168 r Ja nepsal, ze tam nedali potah. Jasne, ze ho tam prejimaci technik dal. Ale to je takovej kus igelitu na dve veci. A jak se ten mechanik posunul na sedacce, tak ho shrnul. Upraveno Říjen 23, 20168 r od Martin Bednář
Říjen 25, 20168 r On 10/23/2016 at 10:06 AM, tomson1 said: Taky jsem měl s tím problém za tepla, taky po stlačení přepínače přestalo, ale dělal to dekl pojistek, který je vedle a reaguje na tu deformaci. Promazal jsem z vnitřní strany úchyty deklu a vše co se dotýká přímo palubky teflonovým sprejem a je klid. Nejlépe sundat dekl ,ať je jistota a zkusit. Jenže až příští léto. Celé auto se rozvrže hlavně za tepla. Diky moc za informaci. Dekl pojistek me taky napadl, ale u nej se nanestesti neda nic zkouset za jizdy, takze se spatne prokazuje. Zacal jsem s hledanim u prednich repraku, ktere se daji prokazat hned, takze ty to nebyly... pak jsem si dlouho myslel, ze to dela levy vydech klimatizace jako u Martina Bednare, ale to se mi nedarilo prokazat - nekdy to po zatlaceni prestalo, nekdy ne - nejspis zalezelo na tom, jak moc se palubka "pohnula" vuci deklu pojistek. Az jako posledni moznost jsem zkousel zamacknout vsechny oddelene casti palubky a u toho prepinace to fungovalo pokazde. Urcite zkusim ten dekl promazat, tim nikdy neudelam chybu, ale jak jsi sam rekl - poznam to nejspis az pristi leto.
Říjen 25, 20168 r Taky jsem se s tím potrápil, ale je to jednoduché. Kryt se skládá ze tří částí - dvou předních a jednoho zadního. Začít je nutno u levého předního - posune se páčením směrem k řidiči. Zatlačit a vysunout. Pak se vysune pravá část krytu no a nakonec se dopředu vysune ta zadní část krytu (to je ta část blíže stropního panelu s přepínači světel). Snad jsem to popsal správně. Upraveno Říjen 26, 20168 r od KarelM
Říjen 25, 20168 r Je mi to jasné. Snažil jsem se páčit jen ten velký prostřední díl. Co přesně pod tím krytem dělá ty pazvuky?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.