los pakos Vloženo 18. Září 2015 Sdílet Vloženo 18. Září 2015 Díky za vysvětlení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mav07 Vloženo 19. Květen 2016 Sdílet Vloženo 19. Květen 2016 Nechci zakládat nové téma co se týče Climatronicu. Chci se podělit se zkušenostmi se syčícím, bublajícím a různé další zvuky vydávajícím Climatronicem. Často při zapnuté A/C slyším někde v místě ofuků čelního skla zvuky podobné, jako když je zavzdušněné topení, nebo stará lednička (jakési "přelévání tekutiny") - celkem nepříjemný zvuk. Dával jsem do autorizáku, kde se jim naštěstí moje "závada" projevila a začali tedy jednat. Servisní mašinou zjistili, že chladiva je plný stav a tedy nikde žádný únik. Po konzultaci s výrobcem je závěr Škoda auto takovýto: zvuky jsou provozní a tedy se nejedná o reklamovatelnou závadu, je to prý zkapalňováním plynu v klimě a následné "stříkání" na výparník. A ve F3 je to konstrukčně řešeno prý tak blbě, že je to dost slyšet. Pravdou je, že i jiná F3 na prodejně se takto projevuje. Ach jo ... - snad si zvyknu Najeto cca 8000 km 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tominek16 Vloženo 19. Květen 2016 Sdílet Vloženo 19. Květen 2016 (editace) Ano slyším to také, nejvíce pokud je ventilátor zapnut na první stupeň (mám manuální A/C) a spíše po delší jízdě při nějakém zastavení. Projevuje se to jak při zapnuté i vypnuté klimatizaci ale jak jsem psal jen na první stupeň. Při druhém lehce také ale to už přehlušuje fukot z výdechů. Díky za příspěvek. Alespoň to nemusím řešit na další servisní prohlídce. Ale štve mě to taky, protože pískajícího ventilátoru jsem si užil dost ve F1 až jsem ho nakonec měnil celý, protože začal pálit předřadné odpory Editováno: 19. Květen 2016, autor: Pawouk Necituj přímo předcházejícíí příspěvek! Pravidla fora to nedovolují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoe Vloženo 29. Květen 2016 Sdílet Vloženo 29. Květen 2016 Dneska jsem si při jízdě s vypnutým rádiem všiml, že při zapnuté klimatizaci se z ventilace ozývá nějaké pištění/svištění, no prostě pro mě nepatřičný zvuk. Při vypnutí klimy ticho, při zvýšení otáček to ventilátor přehluší. Je to chyba nebo vlastnost? Nějaké zkušenosti, cokoliv? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tominek16 Vloženo 30. Květen 2016 Sdílet Vloženo 30. Květen 2016 Dneska jsem si při jízdě s vypnutým rádiem všiml, že při zapnuté klimatizaci se z ventilace ozývá nějaké pištění/svištění, no prostě pro mě nepatřičný zvuk. Při vypnutí klimy ticho, při zvýšení otáček to ventilátor přehluší. Je to chyba nebo vlastnost? Nějaké zkušenosti, cokoliv? Ano mě to taky dělá všelijaké zvuky. Nedávno jsem při zapnutém ventilátoru a klimě (na 1. stupeň) vylezl z auta a pískání mě taky zarazilo (nejdřív jsem si myslel, že to jde od motoru - skoro jako zvuk načatého drážkového řemene, ložiska alternátoru nebo kladky na rozvodech - vše zkušenosti z F1,). Nikdy jsem to neslyšel, protože zapínám až za jízdy (většinou na dvojku) a vypínám cca 5 minut před koncem jízdy. Vypnul jsem ventilátor a byl klid. Shodou okolností jsem byl ve Škodovce, tak jsem to hned předvedl a je to prý normální... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Květen 2016 Sdílet Vloženo 30. Květen 2016 Tominek16 - bezprostředně předcházející příspěvek se necituje. Dodržuj pravidla fora! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JUICE. Vloženo 9. leden 2017 Sdílet Vloženo 9. leden 2017 Je normální že při zavřené cirkulaci vzduchu se teď v mrazech auto okamžitě zamlží ikdyž je zapnutá klima? Nějak se mi nezdá že by se mi tohle v jiném autě někdy stalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 9. leden 2017 Sdílet Vloženo 9. leden 2017 Při cirkulaci si to bere vzduch někde u nohou spolujezdce a tam bývá vlhko od bot takže se není čemu divit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Ano, je to normalni. Vnitrni cirkulaci pouzivat jen v nutnych pripadech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JUICE. Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Právě při průjezdu kolem domů které pálí snad gumy je vnitřní cirkulace nutná a čekal sem že bude klima vysušovat stále Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 (editace) Když už se ti zápach do auta dostane je pozdě zapínat cirkulaci, stejně už to máš v autě to je jen taková moje zkušenost A jinak já říkám že pálí dluhy když na pořádný topivo nezbývá Editováno: 10. leden 2017, autor: MilanHos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JUICE. Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Tak jasně že to zapnu když už ten humus vidím před sebou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaCZ Vloženo 13. leden 2017 Sdílet Vloženo 13. leden 2017 Když je teplota pod nulou tak se klimatizace nezapne. I když A/C svítí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 14. leden 2017 Sdílet Vloženo 14. leden 2017 Climatronic sveřepě žene za mrazu do auta studený vzduch ihned po nastartování motoru. Proto otáčky ventilátoru stáhnu na minimum, a postupně je ručně zvyšuji v závislosti na teplotě chladící kapaliny, a teprve po jejím zahřátí na provozní teplotu zapínám režim AUTO. A/C zapínám podle potřeby kvůli vysušení interiéru v závislosti na vlhkosti vzduchu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 14. leden 2017 Sdílet Vloženo 14. leden 2017 dodge.. potom asi máš nejakú chybu, ja keď zapnem studený motor, climatronic na začiatku zvolí nízke otáčky a až po nejakej dobe po zahriatí motora pustí teplý vzduch naplno...... mám nastavené iba Auto bez A/C.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 14. leden 2017 Sdílet Vloženo 14. leden 2017 Nevím, stejně fungoval i u předchozí Octavie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smekac Vloženo 14. leden 2017 Sdílet Vloženo 14. leden 2017 Mám to stejné jako brrrrm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 14. leden 2017 Sdílet Vloženo 14. leden 2017 Nezapínaš náhodou hneď po štarte rozmrazovanie okien? Resp. nemáš ho stále zapnuté? Vtedy ten vzduch myslím hneď vháňa dnu. Tak ako môj Climatronic funguje aj automatická klíma v ockovej i30ke.. myslím si, že by tak mala fungovať každá automatika. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 15. leden 2017 Sdílet Vloženo 15. leden 2017 Studeny vzduch mi to taky zene, jen kdyz dam Max ofuk oken. Nez se auto zahreje. Pak uz fouka jak z fenu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 16. leden 2017 Sdílet Vloženo 16. leden 2017 Tak to máte dobrý že vám Climatronic topí i při studeném motoru, já mám smůlu že mě netopí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 16. leden 2017 Sdílet Vloženo 16. leden 2017 (editace) dodge.. nóóó.. skús odcitovať niekoho, kto tvrdí, že mu kúri už studený motor.. ja to akosi nikde neviem nájsť. Editováno: 16. leden 2017, autor: brrrrm 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 16. leden 2017 Sdílet Vloženo 16. leden 2017 Je to v předchozím příspěvku, epovi to žene studený vzduch jenom když má Max ofuk oken, jinak mu to žene teplý. Mě to žene studený při jakémkoliv nastavení Climatronicu dokud se motor nezahřeje. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 16. leden 2017 Sdílet Vloženo 16. leden 2017 Tak si to po něm přečti znovu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 16. leden 2017 Sdílet Vloženo 16. leden 2017 Nevím, asi je to mimo oblast mého chápání jak může teplovodní topení topit při studeném motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 16. leden 2017 Sdílet Vloženo 16. leden 2017 (editace) "NEZ SE AUTO ZAHREJE" jsem napsal. Tzn. po startu fouka celou dobu studene, nez se ohreje voda. Pak jako z fenu. Musis cist mezi radky... :-) Editováno: 16. leden 2017, autor: epo 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.