Juras.7 Vloženo 5. Květen 2021 Sdílet Vloženo 5. Květen 2021 Zdar chlapi, přidávám také info z mé výměny svíček na 1.2TSI 81kw, výměna po 66233km a 5 rocích provozu. Motor šlapal jak měl, interval ŠA je 4 roky/60000km, takže jsem to trošičku natáhnul. Původní svíčka tam byla NGK AG 04E905601B, teď jsem dal NGK PZKER7B8EGS. Před vyšroubováním původních svíček jsem si označil polohu svíčky a po demontáži zjistil, že svíčky byly přesně natočeny kostřícím obloučkem k výfukovým ventilům. Po vyšroubování mi napadaly nečistoty ze závitu (zbytky měděného maziva) do dutiny pro svíčku, ty jsem odsál výkonným vysavačem (v tomhle bodě by mě zajímal postup mechanika ve ŠA). Nové svíčky jsem označil a po dotažení na 22Nm zjistil, že kostřící oblouček není přesně natočený k výfukovým ventilům, ale splňuje toleranci +/-30° - takže OK. Vypadá to, že originál svíčky NGK AG mají opravdu přesně řezaný začátek závitu v definovaném místě k zajištění přesné polohy kostřícího obloučku po dotažení na 22Nm. Nečistoty v dutině pro svíčku / po odsátí 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 5. Květen 2021 Sdílet Vloženo 5. Květen 2021 Slušná práce. Taky jsem ten prostor pro svíčku čistil. Mecanik v ŠA? Proč myslíš, že jsem servisofobik? Jednou mi při výměně oleje nalili olej právě do šachty se svíčkou a na alternátor. Od té doby se AS vyhýbám jak můžu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapiďák1122 Vloženo 19. Červen 2023 Sdílet Vloženo 19. Červen 2023 Mužů se zeptat na utahovací moment u motoru 1.2tsi cbzb a svíčky NGK (97153) někde čtu 25nm a někde 34nm prosím o vyjasnění protože jsou to dost odlišné momenty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzany007 Vloženo 23. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2023 Mám dotaz, odcházejí i zapalovací cívky nebo převážně jen svíčky? Dá se zapalovací modul vyzkoušet zda funguje? Díky Rapid 66kW CJZC Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
informator Vloženo 24. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2023 Modul obvykle odejde při výměně svíčky, stává se to. Ověříš to tak, že prohodíš mezi sebou dva moduly a sleduješ, jestli se miss fire přesunul mezi písty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 24. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2023 menil som asi jednu cievku od týchto motorov 2013 + ... váčšinou sviečka ale tak prehod moduly medzi sebou a uvidis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kent Vloženo 12. Září 2023 Sdílet Vloženo 12. Září 2023 Také mě čeká výměna svíček dáte mi nějaký typ svíček kvalitních cena není důležitá i značka , také i kde najdu či fotky jestli může někdo dát. Měl jsem kdysi Francouze a tam jsem při výměně svíček musel koupit nadstavec abych jej mohl vyměnit. Proto mě zajímá jak to je u Rapida a co jde tak bych i rád vyměnil své pomoci než platit předražené věcí a za práci nehorázkě... díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 13. Září 2023 Sdílet Vloženo 13. Září 2023 Na Rapida jsem si svíčky ještě sám nekupoval, ale na ostatní auta co mám doma nakupuji na skoda-díly.cz K dotazu na cívky můžu uvést, že mě odešla po 3 letech na 1.0 při cca 30.000 km. Poprvé to servis špatně vyhodnotil a vyměnil jen svíčky a auto odjelo. Po krátké době jsem zůstal 100 km od domu takže odtah do místního AS, kde vyměnili zapalovací modul a druhý den jsem si auto vyzvedl. V prvním případě jsem dal 3.500 za 3ks a jejich výměnu, ve druhém nic, vše na záruku včetně náhradního vozu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 13. Září 2023 Sdílet Vloženo 13. Září 2023 V 20. 6. 2023 na 0:31, Rapiďák1122 napsal: Mužů se zeptat na utahovací moment u motoru 1.2tsi cbzb a svíčky NGK (97153) někde čtu 25nm a někde 34nm prosím o vyjasnění protože jsou to dost odlišné momenty Nikdo ti koukám neodpověděl.... V dílenské příručce je 25Nm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 13. Září 2023 Sdílet Vloženo 13. Září 2023 (editace) před 8 hodinami, Kent napsal: Také mě čeká výměna svíček dáte mi nějaký typ svíček kvalitních cena není důležitá i značka , také i kde najdu či fotky jestli může někdo dát. Měl jsem kdysi Francouze a tam jsem při výměně svíček musel koupit nadstavec abych jej mohl vyměnit. Proto mě zajímá jak to je u Rapida a co jde tak bych i rád vyměnil své pomoci než platit předražené věcí a za práci nehorázkě... díky Však to tady několikrát je.... Třeba tady https://forum.skodahome.cz/topic/133543-svíčky/?do=findComment&comment=2448996 Editováno: 13. Září 2023, autor: miklisek 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 13. Září 2023 Sdílet Vloženo 13. Září 2023 Mě čekají za týden svíčky poprvé po 4letech a 28tisících km. Samozřejmě v záruce v AS. To jsem zvědavý kolik tam nechám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kent Vloženo 13. Září 2023 Sdílet Vloženo 13. Září 2023 V 28. 4. 2021 na 20:33, Spk napsal: Dneska jsem také měnil svíčky u 1.2 81Kw. Výměna šla poměrně lehce bez jakýchkoliv přípravků. Akorát jsem si teda označil fixou původní svíčky a pak nové svíčky Bosch, abych věděl jejich původní a nové natočení. Původní originál svíčky byly všechny natočeny otevřeným jiskřištěm k sání. Nové Bosch byly kompletně rozhozené. Každé jiskřiště mířilo jinam. Jen jedna přímo k sání. Takže jediné co se dá opravdu dodržet je utažení na 22Nm... To se svíčky natačejí?? Docela by mě to zajímalo, myslel, že svíčku vložím do motoru a utáhnu až do momentu 22Nm nic víc neřeším jak to je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 13. Září 2023 Sdílet Vloženo 13. Září 2023 Za prvé, ne 22Nm ale 25Nm. To je psáno v DP. Dále se to už 1000x probralo všude možně, že to bylo zbožné přání motorářů koncernu, mít jiskřiště v přesné poloze vůči ventilům. Ale nejspíš je s tím výrobci svíček poslali do háje, že je to drahé, takže se to už neřeší. A otázka, jaký to vlastně mělo přínos. Možná taky cifršpióni rozhodli, že ten přínos u emisí je tak mizivý, že to za těch pár desítek centů navíc = milionů celokoncernově nestojí. A ono něco jiného je používat přesnou OEM svíčku VW AG (i když ji vyrábí NGK) anebo použít náhradu od jiných výrobců. Nejspíš je to i vliv autorizovaných servisů, aby měli volné ruce a mohli montovat i jiné svíčky než VW AG. Třeba právě NGK..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 13. Září 2023 Sdílet Vloženo 13. Září 2023 pěkně napsáno..a pravdivě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kent Vloženo 13. Září 2023 Sdílet Vloženo 13. Září 2023 Co by mě ještě zajímalo tak svíčky jesti NGK PZKER7B8EGS jsou nej nebo je ještě něco lepšího. Mám r.v 2016 1.2 TSI 82Kw na 89kw. díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kent Vloženo 13. Září 2023 Sdílet Vloženo 13. Září 2023 Jaký je rozdíl mezi svíčkami IZFR6P7 97153 a PZKER7B8EGS 93231 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
informator Vloženo 18. Září 2023 Sdílet Vloženo 18. Září 2023 Jsem o víkendu měnil svíčky od NGK a jiskřiště přesně sedlo jak mělo dle doporučení a utahovací momentu, nemusel jsem nic přetahovat nebo nedotahovat. Takže bych tipnul že NGK pod tím modelem svíčky vyrábí pro sebe i pro VW a nedělá rozdíl. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.