Přejít na obsah

Cinkání, zvonění při razantnějším sešlápnutí plynu


dewijant

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

 

rád bych se zeptal v čem může být problém. V autě něco jakoby zvoní, cinká, ale jen při zařazené rychlosti (a dokonce se mi zdá, že pouze od stupně 2 výše), když na to hodně přidám, jakoby v tahu, pokud přidávám zvolna nedělá to. Pokud takto dupnu na plyn při vyřazené rychlosti, tak se zvuk neozývá. Čím by to mohlo být? Napadá mne selským rozumem jedině spojka (nevyznám se v tom). Jinak spojka při neutrálu nijak neklepe. Někdy nejde zařadit jednička nebo zpátečka, ale po prošlápnutí spojky již zapadne.

 

Našel jsem, že to zvoní, cinká, pokud je vadný katalyzátor nebo nějaká vada ve výfukovém systému, ale to by přece zvonilo i při vyřazené rychlosti...

 

Fabia je rok 2001 (145 000km), vyměněna lambda sonda cca před 2 roky, vyměněný oleje, filtry (palivový,olejový), před 2 měsíci úplně nový chladič.

 

Děkuji

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zvoneni motoru v zatezi, je detonacni spalovani. Smes ve spalovacim prostoru neprohoriva plynule, ale vybuchuje najednou a razy do sten spalovaciho prostoru jsou slysitelne. Tento problem je zpusoben velkou kompresi, velkym predstihem, nebo nekvalitnim palivem (mala antidetonacni odolnost - nizke oktanove cislo). Jev je to pro motor destruktivni. Je treba to vyresit.

Zkus natankovat jinde nez obv.

Nech overit funkcnost regulace predstihu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...