Říjen 15, 20177 r Toto presne riešim - oveľa radšej by som šiel do 18" ako 17", ale nechcem sa obrať o možnosť použiť reťaze. Je pravda, že za posledných 6 rokov pri 2 rôznych autách som ich ani raz nepoužil, ale možno ich zrovna pri Superbe budem potrebovať, niekoľkokrát za zimu chodím na hory. Zisťoval som si v pneuservise, že existujú aj špeciálne športové reťaze, ktoré sú tenšie (7mm) - Pewag Servo Sport RSS. Odporúčili mi odmerať priestor medzi kolesom a blatníkom / zavesením - vraj tam musí byť v najužšom priestore aspoň 10mm - zdá sa mi, že je tam toho priestoru oveľa viac.
Listopad 1, 20177 r Pánové, má někdo nějaký tip na sundání disků ze zadních nábojů? Dnes jsem chtěl obout zimní disky. Přední kola OK, když jsem chtěl sundat zadní, ani za nic to nešlo z náboje dolů. Celkem mě to zaskočilo, auto je půl roku staré...? Díky
Listopad 1, 20177 r Někdy pomůže sjet se zvedákem až do pozice, kdy se pneumatika opře o zem... a pak ještě tak 2 cm. Poté do ní párkrát praštit, případně do auta trochu strčit ve směru k druhé pneumatice na ose. Možná existuje ale sofistikovanější způsob. Upraveno Listopad 1, 20177 r od KarelM
Listopad 3, 20177 r Povolit šrouby o jednu otáčku a lehce se projet v blízkosti domova. Většinou stačí párkrát decentně ze strany na stranu, ozve se cvak cvak a je to. Sofistikovaný to není ani trochu, ale účinný je to téměř 100%
Březen 8, 20187 r Ladiis: mam R18 s Conti WinterContactama 850 a retezy jsem nemel problem. Mam nejake pewag servo sport rss 76 nebo tak nejak.
Květen 15, 20187 r Ahoj sháním zimní kola s pneu na superb III a trochu blba otázka (nemám ještě techničák vše je na registru vozidel mám z dovozu proto si to nemožu zkontrolovat sám ) může mět superb III pneu 205x60x16 ? mohlo by tam byt tyto z OctavieIII skautu ? vis http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/zimni-sady-kol/kompletni-zimni-kolo-16-s-pneu-michelin-pro-vozy-octavia-iii-cbx205606alp5lx/0/1/24/43/1001 pasovaly by tam ty AL kola ? mě by užší nevadily jezdím max 130 a superb by měl mět 215x60x16 tak pneu by průměrem snad pasoval a za tu cenu i z hliníkama ?
Květen 15, 20187 r Nope. Tyhle pneu v technicaku nejsou. navic kola by tam na 99,9% nesedela i kvuli hodnote ET. kola, co budes mit v technicaku, muzes checknout napr. Zde http://www.skoda-auto.sk/ostatne/tyre zalezi na tom, jakou vybavu a motor to auto ma, a jake pneu melo kdyz vyjelo z fabriky.
Září 10, 20186 r chlapci obzeram sa po zimnych pneu na SUpa3 .... našiel som PIRELLI SOTTOZERO WINTER 240 rozmer-235/45 R18 98V .... ma niekto relane skusenosti ??? ... su tie pneu dobre ??? vdaka za postrehy
Září 10, 20186 r Kupil som ich minuly rok aj s original diskami,mam sice 4 kolku,ale aj tak sa spravaju vyborne,su tiche,komfortne,ziadnu slabinu som pocas zimy nepostrehol
Září 10, 20186 r Dakujem za odpoveď... ja mam predokolku.... jazdim z 98% dialnice.... tak fufam že budu postačovať
Září 21, 20186 r Pirelli sa nechalo kupit cinanmi... samozrejme, ze sa tym nijako moc nechvalia... no na webe sa da najst info. napr. https://www.tyrepress.com/2015/10/pirelli-is-now-chinese-owned/ v cine ma Pirelli 2 fabriky... akakolvek pneumatika "made in china" alebo "made in P.R.C." (People's Republic of China) je rizikom. cinske fabriky ovela menej dbaju na dodrziavanie normiem a vyrobnych postupov. preto kvalita cinskych gum moze prudko kolisat (aj v ramci konkretneho modelu pneumatiky). ostatne toto je tiez jeden z dovodov, preco sa na webe daju najst Pirelli za podozrivo nizke ceny... Upraveno Září 21, 20186 r od PistaTT
Říjen 11, 20186 r Chlapi nemate nekdo zkusenosti zimni pne s hreby (hroty)? Zvysuje to o hodne hlucnost?
Říjen 11, 20186 r Sú zakázané, výnimkou sú vozidlá záchrannej služby. Teda je tomu tak na Slovensku. A pre úplnosť citujem : " V Česku jsou ovšem hroty pro běžné použití zakázané, na běžných autech je jejich použití povoleno jen v některých evropských státech. Belgie, Bělorusko, Francie, Itálie, Island, Lotyšsko, Lucembursko a Rakousko. " Upraveno Říjen 11, 20186 r od Effendi
Říjen 11, 20186 r zakazane u nas jsou, ale ja jsem v Estonsku. Ted budu kupovat na me nove auto zimni pneu a s hroty jsem nikdy nemel. Tak se ptam jestli nejsou na suchem asfaltu moc hlucne
Říjen 11, 20186 r Že si mimo som nevedel. Na suchom asfalte je to kovbojka, šmyk skôr ako sa spamätáš, osobne neodporúčam a hlučné sú, mal som ich niekedy dávno. Musela byť nálepka na okno max 100 km/hod a cirkus okolo ... Pohľadaj na nete toho viac, napr. https://www.spolehlivepneu.cz/blog/pneumatiky-s-hroty-89.html Upraveno Říjen 11, 20186 r od Effendi
Říjen 11, 20186 r Loni jsem někde viděl test gum s příměsí křemíku. Měly by tam být zrnka, které napomáhají trakci pneumatiky. A byly to snad nokiany? Jukni na netu něco tam bude.
Říjen 11, 20186 r před 1 hodinou, Effendi napsal: Že si mimo som nevedel. Na suchom asfalte je to kovbojka, šmyk skôr ako sa spamätáš, osobne neodporúčam a hlučné sú, mal som ich niekedy dávno. Musela byť nálepka na okno max 100 km/hod a cirkus okolo ... Pohľadaj na nete toho viac, napr. https://www.spolehlivepneu.cz/blog/pneumatiky-s-hroty-89.html Diky za clanek. Takze je rozhodnuto zimaky budu vybirat bez hrotu a asi vezmu ty Nokian WR D4 Upraveno Říjen 11, 20186 r od eiben
Říjen 11, 20186 r Tak ako posledne roky aj tuto zimu som sa rozhodol pre celorocne. Bridgestone 235/45 R18 WEATHER CONTROL A005, prave dorazili.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.