Přejít na obsah

Fabia junior - náhradní díly karoserie


Slav3k

Doporučené příspěvky

Zdravím

Prosím o radu: Dneska jsem ťuknul otcovi fábii junior (v techničáku čtu škoda SCAQVX01FM5) viz foto. Urvaný přední nárazník, levý přední blatník a zohlý rožek kapoty. Světlomet to taky trochu posunulo.
Jelikož jsem študák a peněz nemám nazbyt, hledám nejlevnější řešení jak se s tím vypořádat. Napadlo mě tedy, sehnat ty díly někde na vrakovišti a nechat je tam namontovat (popř svépomocí). Bohužel ale nevím, jestli na juniora budou pasovat díly karoserie fábie vyššího modelu. Např jsem našel tento inzerát - <http://auto.bazos.cz/inzerat/51424509/Skoda-Fabia.php>.
Nebo myslíte že je lepší s tím jet do servisu?
Moc díky za každou radu

s pozdravem

Slávek

post-95966-0-92293200-1442774215_thumb.j

post-95966-0-41961500-1442774230_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za odpověď! Mrknu se na chladičovou stěnu a nafotím. 
To je moc dobrá zpráva, že budou sedět díly :) Mohl bych se zeptat, kolik je podle vás rozumné dát takhle za levý přední blatník a nárazník z druhé ruky ? Kolik je podle vás dobrá cena?
Jo toho mechanika asi bude třeba najít no... 

Moc díky !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu to poznam tam na 90% bude zlomena/nalomena stena chadiča (ako pisal Mirek) ale bez vymeny toho dielu ešte bude služiť. A je dost pracna ta vymena. Na svetlomet dostaneš opravne uška a nemusiš cele kupovať. Do servisu nie! tam ťa oholia najdi slušneho garažistu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska táta na vrakáči našel blatník za 1000,- a nárazník za 1500,-. 
Teď už jen najít nějakého fachmana, co by nám to levně namontoval.
Kolik si myslíte, že si za výměnu blatníku a nárazníku + vycentrování světlometu vezme / měl by vzít ?

 

Díky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V levým rohu kastle před kolem je třeba i nádobka na kapalinu pro ostřikovače s čerpadlem a náraz mohl nakřápnout i další věci. Důležitý je vědět, že fábula Junior není konstrukční varianta "obyčejný fábule", ale jen designová a výbavová = kromě toho, že se "džůnyjórky" dělaly jen s nejslabším dostupným motorem, nedostávaly některý prvky výbav jako je rádio (mívaly jen přípravu), servořízení, před spolujezdcem měly jen otevřenou poličku a ne uzavíratelnou schránku atd - a zvenku se jasně lišily absencí lakování plastovejch dílů kastle = vnějších zpětnejch zrcátek a obou nárazníků, tak HLAVNÍ KONSTRUKCE JE SHODNÁ = tvarově se ale všecky díly shodujou s vyššíma výbavovýma stupněma (s výjimkou těch, kde jsou třeba ty zavíratelný přihrádky atd), takže všecky plechy a 99% ostatních dílů sedí.

 

Montáž dílů z vrakálu bych ale radši nechal na mechánovi - minimálně ví, KAM ještě se musí podívat, aby zjistil MOŽNÝ POŠKOZENÍ, který by tobě jako laikovi uniklo (nic si z toho nedělej, mně taky - nejsem odborník na kastle). A co najde, to taky dokáže opravit nebo minimálně říct, co je dalšího ještě potřeba dokoupit nebo jinak opatřit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo díky moc za info pánové! 
Udělal jsem fotky vnitřku, dám je sem až se vrátím z práce. Ano, opravdu je hned za tím blatníkem ta kapalina pro ostřikovače, ale od podívání nevypadá poškozeně, ani plech blatníku z té vnitřní strany není pokrčený - tedy usuzuju že škody na vnitřku budou žádné/minimální. Jo budu hledat nějakého chlapíka, co má fábie v ruce.
Díky moc

Slávek

EDIT: http://jonny100.rajce.idnes.cz/Fabia/#P1080258.jpg

Editováno: , autor: Slav3k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše Standa, nárazníky bez laku jen v "přírodní černi" jsou vnější vizuální znak Juniorů - a ten blatník pokud by nebyl s identickým odstínem laku by se stejně musel lakovat = tzn. zlehka obrousit (zdrsnit) , nakytovat, vybrousit a stříknout finálem, takhle máš jistotu že je novej nebouranej a stačí ho jen nazákladovat, stříknout plničem, vybrousit do "prdýlkova" a pak fouknout venkovním lakem. Cena 5000 je myslím příslušná k tomu, že to ten mechoš nebude dělat sám, ale "přeprodá zakázku" profi lakovně - a sám si zaúčtuje "příplatek za zprostředkování" = kdyby sis to do tý lakovny odvezl a domluvil sám, myslím že by se přímo s lakovnou dala dohodnout nižší cena - záleží na tom kdo a kde by to stříkal (a taky čím = jakým materiálem). Mechoš má na blatník paušál a co mu lakýra sleví, to jednoduše strčí do kapsy. Buď rád, že nemusíš nechávat lakovat nárazník, to by vyšlo dvakrát dráž než ten blatník.

 

Pro ilustraci - zhruba někdy v květnu 2004 jsem jel služebně fábulí kombi přes střední Čechy a kousek od Nymburka na tuším I/38 jsem na takovejch vlnách uviděl až na poslední chvíli z nějakýho údržbovýho náklaďáku spadlej takovej ten stojánek co se používá spolu s červenobíle pruhovanou páskou na vytyčení třeba výkopu na silnici - prostě "čtyřka-pětka plech" ustřiženej do čtverce 30x30cm a uprostřed kolmo navařenej metr "dvacítky Roxoru". Tohle nadělení leželo napříč přes můj jízdní pruh a já to uviděl v rychlosti cca 90km/h tak na 10-15m před sebou. Zastavit už jsem samozřejmě nestačil, jen uhnout abych o ten plech nerozříz gumu - takže jsem ten skoro svisle trčící plech trefil přesně pod střed nárazníku a uváznul mi až pod motorem. Nárazník byl zepředu zdola rozseknutej jak sekyrou, naštěstí to neproseklo ani chladič, ani vanu motoru, já měl naštěstí dost duchapřítomnosti zavolat PaChy a nechat to zdokumentovat - sice mě to stálo skoro 2 hodiny zdržení než přijeli, nafotili a sepsali záznam, ale když jsem to poslepovaný izolepou dovezl zpátky do fabriky, tak to proplatila pojišťovna - ten nárazník se musel měnit celej a protože byl lakovanej, tak výměna+olakování jen toho nárazníku stála podle faktury 10 800,- včetně DPH ... Tu částku vím proto, že mi ji vedoucí hodil na stůl a říká "Ty vole, ještě žes ty chlupatý zavolal, tohle bys teď musel zacvakat sám!".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...