Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Nynější motor 1.6 TDI 85kw je prý nové řady 2.. Ale nic kloudného jsem k němu na foru nenašel. Neměl by někdo něco?

kód motora CXMA  :kol-28:  ...

..sme,ale v sekcii 77kW  :kol-31:

• Autor

To já vím, ale sekce o 85 kw variantě tu pokud vím není

To je takový problém založit nové téma? Založeno a příspěvky přesunuty.

• Autor

Děkuji za přesun a založení tématu.

• 2 týdny později...

Tento motor je len v Rapide,  octavia ho dostane až v  roku 2016.

Motor je stejný jako v O3, jen má jiný nastavený výkon, krouťák stejný, projev naprosto totožný, zpřevodování jakbysmet. Jen O3 je o malinko lépe utlumená, ale po 2tis km se motor dost uklidnil a rozdíl poznáš jen pokud pojedeš v krátkém sledu za sebou. 

• Autor

Štve mě, že tento motor není u prodejců k sehnání. Předpokládám, že je hlučnost stejná jako u 77kw varianty. Oproti mému 3-válci je to tichošlápek :-)

Upraveno od Marousek

To ti nepovím... je to jiný motor než 77KW... měl by být o dost kultivovanější... Zkus dohledat porovnání těchto 2 motorů v O3 vs O2, to srovnání je stejné EA189 vs EA288

Upraveno od Jakub Klouda

• Autor

Jasný, dík.

• 4 týdny později...
  • Autor

Mě už je to jedno, mám objednáno. Tak snad brzy budou nějaké zkušenosti.

zdravím mám motor 1.6 85kw a neviem si ho vynachváliť podľa mňa do rapidky najlepšia voľba :) spotreba v meste okolo 4,5 priemer mimo 4l. Výkon je dostatočný na predbiehanie atď. Kultivovanosť je dobrá dokúpil som si kryt motoru a musím povedať že to ubralo na hlučnosti. Pri studenom štarte je to trošku horšie hlavne teraz v zime pri -15C ale inak je to v poriadku stačí mu 5 km a motor sa ohreje a je to lepšie. Na firme máme TSi a to sa nechytá najlepšie je ak skúsiš testovaciu jazdu v škode skús TSi a potom TDi a sám uvidíš čo je pre teba lepšie. Do toho 3 valca by som nešiel je to ako traktor mal som skúsenosť s ním a nič moc. Určite odporúčam 85kw.

Záleží co kdo preferuje. Jednak ta sranda něco stojí a pak přes veškerou kultivovanost je to pořád nafta. O TSI v autě skoro nevím, neunavuje mě hluk motoru, což vidím za velký plus.

Ani ja o Tdi :-)

Tak a teď o té karkůlce :D :D :D 

• Autor

robert2551: Jakou máš výbavu? Myslel jsem, že v cz u Style kryt motoru je.

Mám výbavu edition ale tuším že v žiadnej výbave na motor kryt nieje...Je to hamba škody ako šetrí na čom sa dá ale kryt sa dá zohnať za 30€. 

Určite ho doporučujem pretože nie len odhlučnuje ale drží aj teplo motora. 

• Autor

Podle fotek z bazarů by tam kryt měl být. Však se to už brzy dozvím...

O který kryt motoru jde? Mužu kdyžtak nafotit.

• Autor

Až teď mi to došlo, že robert2551 se možná baví o spodním krytu motoru. Já měl na mysli ten vrchní.

Nie ja som mysel vrchny kryt...dnes som bol v skodovke a odpoved bola ze sa nedodava v ziadnej vybave k dieslovej rapide moznost dokupit...ja osobne som ho zobral z octavie 3 dieslovej co mame na firme....ten motor je uplne rovnaky a ma take iste uchyty.

no pekne  :kol-32:  ..chudák vodič fir.vozidla  :kol-28:

Ten vrchní kryt mají mít normálně... Já ho tam měl

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.