Publikováno Prosinec 9, 20159 r Nynější motor 1.6 TDI 85kw je prý nové řady 2.. Ale nic kloudného jsem k němu na foru nenašel. Neměl by někdo něco?
Prosinec 26, 20159 r Motor je stejný jako v O3, jen má jiný nastavený výkon, krouťák stejný, projev naprosto totožný, zpřevodování jakbysmet. Jen O3 je o malinko lépe utlumená, ale po 2tis km se motor dost uklidnil a rozdíl poznáš jen pokud pojedeš v krátkém sledu za sebou.
Prosinec 27, 20159 r Autor Štve mě, že tento motor není u prodejců k sehnání. Předpokládám, že je hlučnost stejná jako u 77kw varianty. Oproti mému 3-válci je to tichošlápek :-) Upraveno Prosinec 27, 20159 r od Marousek
Prosinec 27, 20159 r To ti nepovím... je to jiný motor než 77KW... měl by být o dost kultivovanější... Zkus dohledat porovnání těchto 2 motorů v O3 vs O2, to srovnání je stejné EA189 vs EA288 Upraveno Prosinec 27, 20159 r od Jakub Klouda
Leden 19, 20169 r VW zruší motory 1,4 TSI a 1,6 TDI http://www.novinky.cz/auto/392184-vw-zrusi-motory-1-4-tsi-a-1-6-tdi-nahradi-je-patnactistovky.html
Leden 27, 20169 r zdravím mám motor 1.6 85kw a neviem si ho vynachváliť podľa mňa do rapidky najlepšia voľba spotreba v meste okolo 4,5 priemer mimo 4l. Výkon je dostatočný na predbiehanie atď. Kultivovanosť je dobrá dokúpil som si kryt motoru a musím povedať že to ubralo na hlučnosti. Pri studenom štarte je to trošku horšie hlavne teraz v zime pri -15C ale inak je to v poriadku stačí mu 5 km a motor sa ohreje a je to lepšie. Na firme máme TSi a to sa nechytá najlepšie je ak skúsiš testovaciu jazdu v škode skús TSi a potom TDi a sám uvidíš čo je pre teba lepšie. Do toho 3 valca by som nešiel je to ako traktor mal som skúsenosť s ním a nič moc. Určite odporúčam 85kw.
Leden 28, 20169 r Záleží co kdo preferuje. Jednak ta sranda něco stojí a pak přes veškerou kultivovanost je to pořád nafta. O TSI v autě skoro nevím, neunavuje mě hluk motoru, což vidím za velký plus.
Únor 7, 20169 r Mám výbavu edition ale tuším že v žiadnej výbave na motor kryt nieje...Je to hamba škody ako šetrí na čom sa dá ale kryt sa dá zohnať za 30€. Určite ho doporučujem pretože nie len odhlučnuje ale drží aj teplo motora.
Únor 15, 20169 r Autor Až teď mi to došlo, že robert2551 se možná baví o spodním krytu motoru. Já měl na mysli ten vrchní.
Únor 19, 20169 r Nie ja som mysel vrchny kryt...dnes som bol v skodovke a odpoved bola ze sa nedodava v ziadnej vybave k dieslovej rapide moznost dokupit...ja osobne som ho zobral z octavie 3 dieslovej co mame na firme....ten motor je uplne rovnaky a ma take iste uchyty.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.