Moole6 Vloženo 29. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2015 Zdravím, mám Fabii I, 1.4 59 kW (BUD), najeto 108k km, před 2k km výměna rozvodů a pumpy. Před pár dny se začalo ozývat bzučení nebo vrčení kdesi od rozvodů a zdá se, že se postupně zesiluje. Dělá to při studeném i teplém motoru, výška bzučení je závislá na otáčkách, v nižších otáčkách je to dobře slyšet, pak se to buď vytrácí nebo to přehluší hluk z jízdy. Zkusil jsem při volnoběhu zatížit alternátor (zapnout všechny světla), to nemá vliv. Přikládám dvě nahrávky, zevnitř a od motoru. Na té zevnitř je bzučení/vrčení jasně slyšet od poklesu otáček dál. Nevíte, odkud to pochází a jestli to může být něco rizikového? Díky. Fabia_bzuceni_zevnitr.mp3 Fabia_bzuceni_z_motoru.mp3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 29. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2015 reklamovať ...toto nie je "zdravý" zvuk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moole6 Vloženo 29. Prosinec 2015 Autor Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2015 Díky. Do "svého" servisu to mám momentálně 150 km. Můžu s tím jet? Pokud by se zadírala pumpa, může to zničit motor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 29. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2015 Ano môže ho zničiť ...poblízku nie je nejaký mechanik,že by to aspoň pozrel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moole6 Vloženo 30. Prosinec 2015 Autor Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 Sundal jsem na zkoušku ten vnější drážkový řemen a bzučení přestalo. Jediné, co se na něm rukou těžko protáčí, je klimatizace. Zkusil jsem ji pak několikrát zapnout vypnout a žádný rozdíl nebyl slyšet. Takže možná spojka v klimatizaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 30. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 tak zhoda náhod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.