Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Zdravím jak odstranit start stop u kamzíka Monte Carlo 2021? Metoda voltáže prý nefunguje, tak jak by to šlo. A není tu někdo od Kolína, Kutné Hory? Děkuji za odpověď.

V 11. 10. 2020 na 14:00, Anaf napsal:

Ahoj,

nemohu souhlasit. Je to právě obráceně:

- u auta v záruce není dobré vyřadit pomocí Caristy s/s systém - vždyť toho si v servisu hned všimnou a máš to jako neautorizovaný zásah v záruce

- vytáhnutí konektoru u plusu baterie způsobí při prvním zastavení hlášku o poruše s/s systému a pak už je klid, žádná další hláška

- vytáhnutí konektoru u plusu baterie naopak prodlouží životnost baterie - jakékoli jiné tvrzení je zavádějící a mylné

Vysvětlení:

po vytažení konektoru se autobaterie začne nabíjet normálně (tak, jak jsme léta všichni zvyklí) - a nefunguje s/s systém

se zasunutým konektorem dochází k přebíjení autobaterie (a jejímu ničení), když jedeme z kopce a naopak k nenabíjení, když je auto pod plynem.

Samozřejmě platí to, co je zde uvedeno milionkrát, nabíjí se jen na 80 procent kapacity, aby byl prostor na dobíjení vysokým napětím.

Důkaz:

zabudoval jsem do auta voltmetr (přesně nastavený a ocejchovaný) a vidím, jak se palubní napětí mění podle jednotlivých jízdních režimů.

Vypnutí s/s systému tlačitkem na palubní desce (nebo nejakou vloženou inteligentbí "krabičkou") nemá žádný vliv na dobíjení baterie - pořád je dobíjena tím šíleným způsobem, který ji ničí.

Vypnutí s/s systému u plus konektoru autobaterie způsobí "normální" dobíjení baterie.

Vypnutí s/s systému Caristou jsem nezkoušel (auto je záruce), ale předpokládám, že dobíjení bude taky probíhat "normálně".

Než jedu do servisu, cca 2 - 3 dny předem, zasunu konektor a je vše OK. Servis nic neví. :-)

IMG_20200412_103308.jpg

Jaký to je konektor, tady píšete + a na seznamu byl článek a píšou že konektor je na mínus u baterie. Tak jak to tedy je.

Ten kabel u - pólu, zde ten co do něj vede červený a bílí drát vlevo nahoře:
39281979_2132196670387164_8077813759755681792_n.jpg
Odpojením ale můžeš přijít o online aktualizace a další služby.

Jinak toto je téma o Caristě, a né o HW řešení StartStopu, na to je téma v příslušné sekci většinou u modelu.

A jseš si opravdu jistej ? Není to ten tlustý červený s tím červeným křížkem ?

Po odpojení tlustého červeného bude start-stop určitě odstaven :-))

Hoši, hoši, stačilo zvednout kapotu a nemusel jsi se dotazovat, konektor by jsi viděl ...

Upraveno od Stanson

Deaktivace start stop systému úpravou voltáže nefunguje u vozidel od emisní normy 6d která platí od ledna 2021, některé modely plnili normu už v roce 2020

• 3 týdny později...

Delší dobu jsem to tu nesledoval, už jde vypnout start stop? Na 2.0 TSI vyrobeno 11/2020 to nešlo. Díky za info.Delší dobu jsem to tu nesledoval, už jde vypnout start stop? Na 2.0 TSI vyrobeno 11/2020 to nešlo. Díky za info.

Našel by se prosím někdo, kdo by mi poradil kterou položku použít v Caristě - Fabia III (2020) Active 44 kW

nejsem si úplně jistý, někdy je tam víc možností a nemám tolik zkušeností

- asistent rozjezdu do kopce

- přisvícení mlhovky do zatáčky

- počítač (ten základní) je v angličtině

děkuji, Zdenek

Hill hold assist (if equipped)

*ENABLED* / DISABLED

Asistent rozjezdu do kopce (je-li ve výbavě)

*ZAPNUTÝ VYPNUTÝ

Hill start assist disengagement

DISABLED / *EARLY* / NORMAL / LATE

Odpojení při rozjezdu do kopce

ZAKÁZÁNO / * VČASNĚ * / NORMÁLNĚ /POZDNĚ 

Hill start assist activation threshold

5.0 %

Prahová hodnota aktivace asistenta rozjezdu do kopce

5.0 %

Zdravim,

mam O3 2014 a nastavil som zatvaranie 5. dveri cez dialkove ovladanie. Kufor sa zacne zatvarat, ale v 3/4 sa stopne a pipne. Potom musim stlacit este raz aby sa dovrel uplne. Viem to nejako upravit aby sa zatvaral uplne ? Ked ho dam zatvarat cez tlacitko, tak sa zavrie na jeden krat cely. 

• 2 týdny později...

Zdravím,
kúpil som OBD adaptér zo sunnysoftu. Car Scanner normalne funguje.
No na Cariste vôbec. Ukazuje "Defectivo OBD adapter". Nefunguje ani jedna verzia a ani ofiko z google store.
Niekto nejaké napady ako to rozchodiť?
Samsung A31

3kj3nrr.jpg

wlvg5AY.jpg

Upraveno od alex_laco

Takže teraz som zistil že som omylom kúpil 2.1 namiesto 1.5.

Existuje dáka možnosť ako rozbehať Caristu aj na tejto diagnostike?  

Mně funguje i na verzi 2.1, mám obě.

• 2 týdny později...
4 godziny temu, MarekRMK napisał:

Cauko ide to aj bez LP? 

stačí nainštalovať cez predchádzajúcu verziu 😉

Mam konektor nejaky Vgate, z ali. Tohle mi vypisuje v Touranu 2013 

Screenshot_2021-04-29-17-16-31-206_com.applagapp.elm327identifier.thumb.jpg.14847037bcb0b1d28985a5f53ea188b3.jpg

Predtim jsem mel ve Fabii 2015 a Carista krase fungovala, vse se dalo udelat. Ale ted v Touranu ani za nic, hadze to error

IMG_20210616_093425.thumb.jpg.63ebdc3be15d4c90627f1313c57a4b97.jpg

Bude zasadni problém ze nemam adapter verzi 1.5?

Dekuji

• 2 týdny později...
  • 2 týdny později...
  • 2 týdny později...

Zdravím, používal jsem caristu cca 3 roky zpět a už si to moc nepamatuji. Mám vypnutý startstop metodou A na 12.1, když to chci zrušit tak postupují jak? Vracím to na jinou hodnotu nebo jak ?Děkuji za radu.

1 godzinę temu, pizzamann napisał:

Zdravím, používal jsem caristu cca 3 roky zpět a už si to moc nepamatuji. Mám vypnutý startstop metodou A na 12.1, když to chci zrušit tak postupují jak? Vracím to na jinou hodnotu nebo jak ?Děkuji za radu.

Disable auto start/stop system (method A) (may not work on 2019+ models)

*YES (12.1V LIMIT)* / YES (12.0V LIMIT) / NO (9.0V LIMIT) / NO (8.2V LIMIT) / NO (8.0V LIMIT) / NO (7.8V LIMIT) / NO (7.6V LIMIT) / NO (7.4V LIMIT) / NO (7.0V LIMIT)

Musíte se vrátit na 7,6V

• 4 týdny později...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.