Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Jo takhle, já jsem psal dojmy o podvozku na druhé stránce. Koupil jsem nedávno superba a podvozek byl úplně nesmyslně měkký. Tak jsem to právě začal řešit prvně výměnou za eibach pro kit  ( což úplně nepomohlo ) a následně šly ven i origo tlumiče, které byly v tahu asi stejné, ale na tlak měkké jak bláto. Přes škoda servis jsem to neřešil a vydal jsem se cestou náhrady. Našel jsem ty bilsteiny jenže pro supa dělají jen zadní a stejné bláto jako originál, tak jsem hledal na posledního passata ( což má stejný podvozek ), objednal jsem si k prodejci dvě varianty a osobně jsem si ty tlumiče byl zkusit ( tuhost v tlaku ), protože tuhost origo jsem věděl. Vybral jsem, namontoval a jsem spokojený.

Možná by šlo v škoda servisu objednat tlumiče na spotline verzi. Snad by mohly být tvrdší.

Editováno: , autor: AdoksS
Vloženo

Oni sa nestrielaju tie cisla iba tak.Je to hlavne podla rocniku,motorizacie,prevedenia karoseri a  zatazoveho stitku na B stlpiku spolujazdca.

Myslim si,ze eibach a bilstein/kedze spolupracuju na podvozkoch/ maju v takomto pripade namixovanu priamo sadu na auto podla tychto parametrov,takze skusil by som pozriet na ich strankach.

https://www.eibach.cz/konfigurator/b12-pro-kit/#tab=undefined&manufacturers=49&prop-131=&prop-132=&prop-139=&ord=1&os=0

Bohuzial Superb 3 je este prilis nove auto,tak jedine ich skusit priamo oslovit,nech nieco odporucia.

Vloženo

Prave, ze u Eibachu v online katalogu jsou k dispozici dve cisla. Jedno shodne s eibach.cz a PDF katalogem - E10-85-041-04-22. A v online hledani to nabizi i verzi, ktera je uvadena v PDF katalogu Eibachu pro combi 2.0 TDI i TSI ve verzi 4x4.

Mimochodem, pro Passat s 1.6TDI je uvadene pouze jedno cislo, ktere jsem napsal nahore. Komplet pruzina + tlumic bych samozrejme taky preferoval, pokud by se nasel.

Vloženo (editace)

Uvadzaju sa preto 2,ze podla vybavy a prevodovky mas ine zatazenie prednej napravy.Preto ako pisem,pozri ten zatazovy stitok na B stlpiku spolujazdca a podla toho vyber,ktore s k tvojej hmotnosti blizsie.

Co pozeram ja,tak je iba 1 typ

https://www.eibach.cz/konfigurator/#tab=undefined&manufacturers=49&prop-131=SUPERB (3V3)&prop-132=1.6 TDI&prop-139=1.3.2015&ord=1&os=0

Editováno: , autor: Patrik1971
Vloženo (editace)

Aha, takže překvapení. Měl jsem za to, že to byly B6. Je rozdíl citelný? Šel bys do toho znovu? Nejradši bych vyměnil za originály a nedělal pokusy. Ale nejsu si jistej, nakolik jsou tlumiče na autě zničený a nakolik zmetky už z výroby. Poznatek, že v tlaku hrůza, v tahu relativně dobrý, to přesně sedí.

Plus ještě jedna otázka - to byly doporučené pro tvou motorizaci a nebo výběr něčeho jiného po otestování?

Editováno: , autor: bojler
Vloženo

Já jsem z toho nechtěl žádnou tvrdou motokáru :). Jestli bych do toho šel znovu, ano, psal jsem výš, že jsem spokojenej.

Tak jsem si představoval, že by měl můj superb jezdit.

Přesedl jsem do supa z mondea a teď je to stejný nebo spíš lepší.

Jelikož na supa bilsteiny nejsou, jen zadní, tak jsem hledal adekvátní náhradu u passata ve stejné morozicaci a verzi auta.

Z toho vylezly ty dvě varianty, které jsem si vyzkoušel a vzal jsem tu nejtvrdší :D

Nikomu nic nenutím, jen to jsou mé postřehy a zkušenosti s tímto problémem.

Vloženo

Opravdu markantní rozdíl. Akorát já jsem zkoušel zadní B4 pro superba a byly dost měkké oproti verzi pro passata. Proto jsem vzal vše na vw.

Tak at si nedáš práci s výměnou a vono to bude skoro to samý.

• o 5 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...
Vloženo (editace)

Já měl pro Superba3 se sportovním podvozkem připravené řešení, ale auto jsem vrátil pro neodstranitelné vady a nemusel jsem řešit, co nevyřešil výrobce. Houpavost auta nemá s pohodlím nic společného. 

Editováno: , autor: ferda25
Vloženo

Takze kdyz to vezmem po porade:

- udajne pripravene reseni podvozku, ceho se tykalo, to neuvedes, neni to dulezite

- neodstranitelna vada v podobe nezobrazeni kamery nebo ceho po vyrazeni a opetovnem zarazeni zpatecky, to je skutecne k tematu

- houpavost sice udajne nema nic spolecneho s pohodlim, ale ze je to pro radu lidi krajne nepohodlne, to je jedno

Chapu to dobre?

Vloženo (editace)
V 22. 9. 2018 na 18:45, H1982 napsal:

Byl jsem dotázán na to, jak vypadá auto s Eibachy, tak tady je pár fotek.

Dobry den, je to na R19 alebo R18? Mate tam aj DCC?

dakujem za info 

Editováno: , autor: Pawouk
Upravena citace.
Vloženo
V 21. 9. 2018 na 15:56, H1982 napsal:

Jen po úpravě komentáře dodám, že takto vypadají ty pro-kity.

eb.jpg

Jen tak mimochodem, zadní dorazy se s nima nedávají vůbec, kupují se samostatně, nechávají se původní a nebo tam jenom dva nejdou vidět?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...