Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj, chci se jako budoucí majitel prvního auta zeptat ohledně pojištění, jako máte zkušenost. Mě včera nabídli primo v prodejně pojištění (i havarijní) přímo od Škody a díky tomu, že jde o první auto, tak se mi při zobrazení roční pojistné částky malém protočily oči zpět.

Prosím o vyhnutí flamu - roční částka dělala 19 300,- a sice vůbec nemám přehled, ale přijde mi to hrozně moc. Co myslíte?

Máte rady jak vyřešit pojištění? Zkušenosti? Bohužel nikdo v rodině nechce být pojistitel, takže je vše na mě (24let).

Dík

Vloženo

Bohužel, mě je 23 a znám to. U nového auta v každém případě havarijní pojištění si dej a v tomhle případě se budeš pohybovat stále kolem 15-20 tisíc za rok. Jinač výkon auta je v podstatě jedno jaký máš jde hlavně o obsah a to je 1.0 nebo 1.2, takže buď rád, že nemáš "dvoulitr".

Jinač pojišťovna ti může každý rok přehodnotit pojistku, takže pokud nebudeš bourat, tak ti může každý rok pojistka klesnout až o nějakých 10% se mi zdá.

Vloženo

Dovolím si přispět, když jsem z oboru...

Povinné ručení ovlivňuje - věk držitele, místo bydliště, výkon motoru, bonusy pojistníka

Havarijní pojištění ovlivňuje - cena vozu, druh vozidla, bonusy pojistníka, spoluúčast

Mladí řidiči bez bonusu z města mají nejdražší pojistné... za první rok se povinné ručení může zlevnit u řidiče bez bonusů asi o 15 %... 

Budete-li mít dotazy, pište... ;)

Vloženo (editace)

Vyzkoušej nějaký netový srovnávač,je pravda,že jsem poměrně stár a z vesnice,za roomstera platím necelé 4000 s havárkou,začínal jsem na 4900.Při koupi mi vypočítaly u prodejce 9000,hezky jsem poděkoval a odmítl.

Editováno: , autor: standavfr
Vloženo

odhaduji, že absence bonusů pojistku prodraží o +/- 3000 Kč. Zbytek jde na vrub hlavně pořizovací ceny, ze které se vypočítává havarijko. Za kolik to vlastně kupuješ? +/- 400 tis? Můžeš zkusit oslovit jiné pojišťovny a rovnou jim řekni, že to chceš za míň. Ale zásadnější úsporu od toho nečekej.

Vloženo

Dík za příspěvky. Jde o první auto, mám bydliště v Praze a auto po odečtení zálohy vyjde na 365 000.

Už jsem mluvil s Allianz a nabídli mi víceméně tu samou částku (19700), s možností snížení o 20% každý rok. Takže asi si moc nevyberu a budu to muset zkousnout :)

Vloženo (editace)

Ridic bez bonusu, bydliste Praha, cena vozu. Dle me ta castka odpovida. Ja mam cenu vozu o 100tis min, bonus snad 55% a k tomu nejakou tu propojestnost a i tak mam rocni pojistku 12tis. Od Skofinu mi to vychazelo +- stejne. Jinak doporucuji GAP, v cene neni takovy rozdil a 3roky budes mit relativni klid.

Editováno: , autor: flacek
Vloženo

Cau, jsem na to +/- stejne Vojto. První auto, absolutně bez bonusů (historie), město Brno, věk 29, stejná verze auta i cena :)  Protože hradím menší část auta přes Škofin tak mám PV za 1.- Kč a HV vyšlo na 9800,- Kč (Alianz). Zkoušel jsem i srovnávače a cena stejná. Bohužel jednou začít musíme a jsme nejrizikovější skupina.

Vloženo

Je mi 32, ve 24 jsem měl svoje první auto a teď v roce 2015 mám novou Fabii, cena 240 000, 1.0 44 kw  a platím komplet pojištění (povinné ručení, komplet havariiní pojištění spoluúčast 5 %) 6000 Kč za rok...pojišťovna česká podnikatelská, nabídnuto přímo v Havex Auto...a pokud budu servisovat jenom v Havex, tak je to bez spoluúčasti...

Vloženo

Joo, za pár let mi to taky klesne. Jaký máte zkušenosti s pojišťovnama Koop, Triglav, Česká podnikatelská pojišťovna? Tyhle tři mi nabídli povinný + havarijní za 13 - 15 000 Kč, ale nerad bych, aby byl někde nějaký háček.

Vloženo

Já jsem si teď pojistil u ČP novou fabii za cca 341000 s povinný exclusive max + havarijní allrisk za 9886, ale je pravda, že využívam bonusy v rámci rodiny(čili jsem dostal nějaké bonusy od taty)  

• o 2 týdny později...
Vloženo

Vzhledem k tomu, že pracuji jako makléř pro víc pojišťoven přikláním se k  Reeshanekovi,  máme větší možnosti oproti klasickým obchoďákům, kteří jsou vázáni pouze k jedné pojišťovně a to hlavně co se slev týká, ale u řidičů, kteří nemají vyjetý alespoň nějaký bonus a ještě k tomu jsou mladí a z velkých měst, tak tam je to těžký a někdy skoro nemožný.

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Podle mě je nejlepší oběhat toho co nejvíce. Ať už po pobočkách, po makléřích, tak i po srovnávačích. A z toho nejlepšího si pak vybrat. Při používání kalkulaček povinného ručení bych dával přednost zejména těm, které nevyžadují kontaktní udaje pro počítání. Vyhnete se tak otravování. S makléřem mám pouze jednu zkušenost a ta nebyla dobrá, protože se mě snažil lámat na všemožná pojištění a když neuspěl u mě, tak chtěl pojišťovat i zbytek moji rodiny. Ale nezavrhuji je. Chce to prostě být hodně asertivní a neustupovat, když něco opravdu nechci. Pak už je to jen na Vás, kdo na kom vydělá víc.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Začátkem Února budu přebírat novou Fabii a pořád nejsem rozhodnutý s pojištěním. Zatím se spíš přikláním k pojistce přímo od Škody. Je sice trochu dražší. Vychází 13 800 Kč na rok, ale zase je tam všechno. 1% spoluúčast, GAP, pojištění skel, živelní pojistka, přímá likvidace, náhradní auto, ...

Když zkouším na internetu jiné pojištovny tak se třeba dostanu na částku o 2 tisíce levněji za rok, ale pořád tam není všechno co je v té pojistce od Škody. A 2 tisíce ročně není už závratný rozdíl.

Jaké máte vy pojištění a co by jste doporučily?

Vloženo (editace)

Mám stejnou zkušenost, pojištění od Škody vyšlo nejlaciněji, Kooperativu jsem opustil, i když s ní nebyly problémy.

Editováno: , autor: dodge
Vloženo

internet nevede k nejnižším cenám. Jestli znáš nějakého pojišťováka, tak ho zkus oslovit přímo s tvojí představou o pojistce. Také funguje předložení kalkulace z jedné pojišťovny, s tím že chceš minimálně totéž za méně peněz.

Vloženo (editace)

mam pojistku od CPP, domovsky autosalon, delali mi ju primo v porsche brno, mam pojistene vse +havarijni , do 5000kc platim ja, od 5000kc skody plati vse pojistovna.. vyzkouseno minuly rok v listopadu.. mnou zavineny tukanec, skoda 57000kc+4 dny pujcena nova fabia.. neplatil jsem ani korunu.. pri 50procentnim bonusu za bezeskodne obdobi platim rocne 6400kc vcetne povinneho ruceni na motor 1.4 63kW.. mam fabii 2 combi, cena auta byla 270t kc.

Pokud budes kupovat nove auto poptej se v autosalonu co nabizeji za pojistku

ja mam v pojistce 10 000kc skla, auto az na 30 dni, zivel, zver, vandalismus, nehoda atd...

EDIT-ano, rocne.. sorry

Editováno: , autor: JirkaBrno

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...