Listopad 6, 20177 r Podobný problém mám aj ja. Auto niekedy chytí až po 4-5 sekundách. Nerobí to ale vždy, skôr sporadicky. V origo servise vymenili vrámci záruky niečo s nastavovanim vačky alebo ventilov, už si to nepamätám no nepomohlo to. V neorigo servise im to spravilo tiež a zistili podpätie prúdu. Kamoš vraví, že mi padá nafta. Palivový filter som ešte nemenil. Mám cca 65000km.
Listopad 7, 20177 r Autor Rozhodne ten palivovy filtr vymen a za origo pouze! To je to nejdulezitejsi, co te muze zachranit od problemu se vstrikama
Listopad 10, 20177 r To může dělat spousta věcí, já být vámi tak to neřeším dokud to startuje v mrazech, protože až když to není schopno nastartovat při -15 a více když tam máte OK naftu, tak je reálně problém, do té doby je to hledání jehli v kupce sena a jen zbytečně vyhazujete prachy za díly co můžou klidně sloužit dalších 100k km...
Listopad 20, 20177 r Borci mám podobný problém, s tím rozdílem, že nemůžu vyzkoušet pootočení klíčku (bezklíčkový start). Jakmile ten den chytne, tak je to prakticky OK. Pokud stojí 24 hodin, tak startuje +- 4 sekundy (dneska už jsem myslel, že nechytne). V servise na nic nepřišli. Nějaký tip, jak třeba vyzkoušet to čerpadlo? Palivový filtr je měněný před 300km - žádná změna. Jen podotknu, že podobně se to chová už přibližně 4 měsíce, což je v podstatě od té doby, co auto máme. Za tu dobu jsme najeli něco přes 20tis km. Subjektivně bych řekl, že se to trošku zhoršuje, ale těžko říct.
Listopad 20, 20177 r Také mě to někdy točilo 3-4 vteřiny,údajně bylo vše v pořádku,nakonec se vyměnily vstřiky a vše OK.Nekupoval jsem nové ale na sbazaru jeté cca 50 tis. km.
Listopad 20, 20177 r Mně to taky někdy točí 3-4 vteřiny, ale většinou jen když nechám dlouho otočený klíček v druhé pozici, sedím třeba 5 minut v autě a pak se snažím rovnou nastartovat. Nevím jestli nějak vyteče nafta z čerpadla či co? Ale stává se mi to jen, když je velká prodleva mezi otočením a startování, tak to nějak neřeším... Ve světě motorů tehdá psali, že těmhle 1.6 ráda lepí čerpadlo ta biosložka, takže to chvilku trvá, než se odlepí... btw. s bezklíčovým startováním umíš taky jakoby otočit klíčem, když nesešlápneš spojku a zmáčkneš tlačítko... Upraveno Listopad 20, 20177 r od Aleš Veigend
Srpen 21, 20187 r Prosím kde doporučíte udělat repas vstriku? Bavil jsem se s 15degren a doporučil dieselsystems Kravaře a nebo přes ebay koupit repas z německa. Jenže tam budu platit nejspíš 55euro navíc dokud jim neposlu svůj starý. Do kravař si zajedu, ale už jsem na jednu firmu co dělá repas slyšel docela slušné nadávky a slova o podvodnicich. Nějaké zkušenosti s touto firmou, popřípadě s tou koupi repas přes ebay? Díky. Jeden vstrik mám náhradní - nefunkční. Odešla elektrika. Dieselsystem dělá i elektro repas. Myslíte že stačí aby vyměnili elektro část, vyčistili a nerepasovali vnitřek a pojede vpohode dále? Upraveno Srpen 21, 20187 r od Petrkiller
Srpen 21, 20187 r Dobrý dojem na mě dělá Bosh servis u nás, v Ústí. Byli jedni z prvních v republice a za slušné ceny. http://www.bosch-kroys.cz/ Avšak osobní zkušenost, kromě plnění klimatizace, nemám...
Srpen 21, 20187 r Ústí nad Labem je už hodně z ruky. To bych musel poslat poštou :/ a repasovat už nyní jdou.
Srpen 22, 20187 r @Knightey-Lze je kompletně repasovat technologie uvolnilo VDO na podzim v roce 2017 @Petrkiller Proč to nezkusíš hrát na DG SW ? Nedělal bych si těžkou hlavu, nové vstřiky by si od škodovky zasloužil každý s postiženým motorem vč. egru poslali hodnoty vozů na šrotové ceny... Četl jsem diskuzi o nájezdech kde popisuješ že ti odešel už druhý vstřik v krátkém čase, nemáš v tom piliny ? Upraveno Srpen 22, 20187 r od 15degren
Srpen 22, 20187 r Protože nemám dg software, auto jsem koupil jako ojeté s necelými 90 000km a ještě ke všemu nemám kompletní historii servisu ve škodě. Od nějakych 120 000 km jsem přestal chodit na prohlídky ve škodě. Určitě by mě nic neuznali. @15degren psal jsem ti sz. Přečti si to prosímte. Diky Upraveno Srpen 22, 20187 r od Petrkiller
Listopad 11, 20186 r Zdravím vespolek. Protože mě potkalo také poškození vstrikovače na 1,6CR (najeto 83tis. km)- nejspíše poškozená el. část vstřikovače, proměřoval jsem vedení mezi ŘJ a vstřikovačem - OK, vstřikovač má odpor cca 2,8KOhm, ostatní mají 198kOhm, diagnostika hlásí závadu v el. okruhu vstřikovače 1.válce. Vstřikovač jsem úspešně demontoval a nyní jej chci dát repasovat. Z diskuse zde jsem si vypsal opravny - Bosch v UnL, Dieselsystem Kravaře - zde je i Bosch diesel, který je myšlen, v Praze Hale v Holešovicích a Velendorf v Říčanech. Máte někdo konkrétní zkušenosti či jiné doporučení? A ještě přemýšlím vymontovat i zbývající tři a nechat je současně otestovat. Upraveno Listopad 11, 20186 r od Jirka_Sd
Listopad 12, 20186 r Moc tě nepotěším. Vstriky na motory CAYC se repasovat opravdu nedají. Sháněl jsem všemožně repas a nikde nejde. Ale spíše než cokoliv vyměňovat, nech otestovat zda nemáš piliny ve vstřikovačích. Máš i dost málo najeto. Mě odešli po 200 000km. Upraveno Listopad 12, 20186 r od Petrkiller
Listopad 12, 20186 r A zkoušel si i ten Ústecký diesel servis? Když jsem s nimi bavil, tak se dusovali že to opravdu umí, že už to Siemens nějak uvolnil...
Listopad 13, 20186 r Ano siemens uvolnil díly. Vstřikovače pro CAYC se nechají repasovat, nebo koupit repasovné formou výměna od listopadu loňského roku. Nechá se sehnat za 3 tisíce kus. 90 K km je na vstřikovač VDO opravdu málo. Sice mají špatnou pověst, ale to bylo způsobené zejména tím že první SW pro siemens nedělaly korekce a tak motor po 80K km začal houpat a kuckat za studena. To bylo víceméně odstraněno a siemensi běžně najedou ve slušné kondici 180K km v horíš 250 a nechá se dojezdit i na 350K km. Nechal bych opravit elektroniku, mechanicky mu nic nebude je ho škoda měnit celý. Upraveno Listopad 13, 20186 r od 15degren
Listopad 13, 20186 r Ano, verze SW po roce 2011 umí dělat korekce vstřikovačů přes jednotku motoru, stejně jako to umí 2.0 s boschem ale ty to měly od počátku výroby.... Vyřešilo to cukání a houpání motoru 1.6 s nízkým km. nájezdem. Problém s výřívím vzduchem vyřešila až ucpávka na DG, dost lidí si plete občasné prudké starty a občasné chcípnutí motoru při rozjezdu s houpáním a cukáním motoru. Chcípnutí nebo přehlcením dělá problém s nerovnoměrným přívodem vzduchu. Řešeno usměrňovačem vzduchu, proto se po DG auto chová v městském provozu lépe, je podstatně stabilnější a předvídatelnější v nižších otáčkách a lépe se s ním rozjíždí... o dost lépe. Řešení bez DG SW by spočívalo asi v tom zachovat "ucpávku" která díky mřížce usměrňuje vzduch (Třeba PSA koncern má ti mřížky na usměrnění u všech HDI s euro 4+) Nicméně problém je že mřížka u 1.6 TDI která byla přidána s DG snižuje i průtok vzduchu tj. musela by se modifikovat a zvětšit průměr aby se zvedl průtok na požadovanou hladinu pro auto bez DG. S tím se asi nikdo piplat nebude... Upraveno Listopad 13, 20186 r od 15degren
Listopad 13, 20186 r Repasovat se již nechají, ale jenom mechanická část. Elektronickou část vyměňuje jenom Siemens a jediný, kdo to mimo Siemense údajně dělá je Dieselsystem Kravaře. Tam to ale dávat nebudu. Nejspíš je pošlu do toho Ústí - nový vyjde na 6980,- a ty zbývající tři nechám pro jistotu otestovat a vyčistit, to stojí cca 500,- za jeden.
Listopad 14, 20186 r V německu se dá zakoupit set všech 4 vstřiků vzájemně kalibrovaných najednou za 12 tisíc, přijde mi 7K za kus docela raketa.
Listopad 14, 20186 r před 10 hodinami, 15degren napsal: V německu se dá zakoupit set všech 4 vstřiků vzájemně kalibrovaných najednou za 12 tisíc, přijde mi 7K za kus docela raketa. Máš kontakt kde se to nechá za tyhle peníze koupit? Ve Škodovce jako náhradní díl - 17tis.
Listopad 16, 20186 r For 15degren - Díky! Nakonec posílám celou sadu na kontrolu a vyčištění do Bosch Diesel Centrum PAS Zábřeh. Nový vstřikovač by měl u nich vyjít na 5500,-.
Listopad 23, 20186 r Takže vstřikovače mám od PAS Zábřeh zpět - zkontrolovali jejich odpor, pod zátěží s výsledkem že jsou všechny špatné. Konkrétně mají ten první co je špatný určitě 1,5kOhm a ty zbývající cca 5,5kOhm. Z původní ceny nového co mi říkal do telefonu 5500,-Kč se stalo 7500,-Kč. Takže jsem jim řekl ať mi je pošlou zpět, dneska přišly a za tohle jsem jim dal 1300,- aniž by je vyčistili. Rozhoduji se že je pošlu do Německa do toho HSG na výměnu za ty repasované - celou sadu. Máte někdo konkrétní zkušenost s touto firmou? Nikde jsem na jejich stránkách nenašel že by měli nějaký certifikát od Bosche, Siemense apod.
Listopad 25, 20186 r Mám celou sadu vč. čerpadla od nich 25K km vše v pohodě. 83K km a K.O všechny vstřiky ? No nějak se mi tomu nechce věřit...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.