Jump to content

Klepot pri klesani otacok SII 103 CR DSG

boriso11

Recommended Posts

Ahojte. Kupil som SII 2012 CFFB 190T km 103 DSG no mam maly problem.
na P na volnovehu pridam plyn a pustim ho tak ked otacky motora padaju tak tesne pred tym ako sa dostanu na volnobezne motor trochu zahrkoce.
Nejako podobne ako ked zahrkoce trochu zotrvak ked zhasinam octaviu I 96kw. Neviem co by to mohlo byt/naznacovat? Inak auto ide max kudne, prevodovka ani neviem ze radi.
A este jedna vec. Zacina mi "šumiet" nejake lozisko ci kladka pri rozvodoch. Auto ma 193tis. otazka. mam rozvody menit hnet alebo pockat do tych 210tis ked sa maju nenit?

D

Tal je to zotrvak. ale rozpraval som sa s technikom v skode a ze pri dsg je to normalne. Pokial auto nema citelne vybracie v N-ku je to v pohode. Ze zotrvak sa viac opotrebovava lebo dsg radi pod otacky a tak dostava zotrvacnik na hubu viac ako pri manuale. Vraj je setrnejsie ked radi clovek manualne rychlosti a drzi auto vo vyssich otackach. OK. Ale to by mi bol automat na nic a mohol som kupit manual :)

• 2 weeks later...
  • 3 years later...

Síce prešiel nejaký čas, ale chcel by som sa opýtať ako je to pri výmene zotrváku. Čo všetko je potrebné vymeniť a koľko to stojí. Známi mi vravel, že je potrebné vymeniť aj spojky, lamelu a prítlačný tanier (myslel celu sadu). Aké máte skúsenosti. (2.0 TDI, 103kW, CFFB, 220 000 km). Ďakujem.