r_e_n_e Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Caute vsetci. Mam otazocku. Zistil som, ze nemam stmievacie zrkadlo na svojom Superbe. Rozmyslam nad jeho kupou, ale ako pozeram, tak niektore maju nejake kable a niektore nie. Preto sa chcem opytat, naco su tam tie kable? Mam dazdovy a svetelny senzor. Vid zrkadlo bez kablov a s kablami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wizaard Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 (edited) Pokud vím - ale ať ještě napíší zkušenější - ze zrcátka žádné dráty nevedou (obrázek druhý - samotné zrcátko), ale do jeho "základny" nalepené na okně a do samotného dešťového senzoru už ano. Stmívací zrcátko potřebuje napájení, které vede z toho držáku na okně. S tím je zrcátko spojené dvěma kovovými jazýčky. Nevím ale, zda je potřeba pro stmívací zrcátko dodat do držáku na okně kabeláž, nebo zda už tam je. Edited April 19, 2016 by wizaard Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albion Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Treba káble do zrkadla...Je tam čidlo intenzity osvetlenia zozadu, aby vedelo, kedy má zatmaviť. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wizaard Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Albion: To ano, ale je potřeba je tam dodat, pokud je tam senzor, nebo tam se senzorem už potřebné kabely jsou? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albion Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Nooo, rozobraté som to nemal, ale stmavovacie zrkadlo má senzor....a pochybujem že je wireless. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wizaard Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Wireless určitě není. :-D Asi by dávalo smysl, že tam vedeni je, přeci jenom stmívací zrcátko funguje samostatně a chce jen napájení. Ale nevím... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
5icz Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 (edited) Myslim, ze mu nestaci jen napajeni, protoze uroven zatmaveni vnitniho zrcatka se aplikuje i na venkovni zrcatka, takze tam musi byt drat i na to. Edited April 26, 2016 by 5icz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wizaard Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 5icz: I přesto, že tazatel - předpokládám - vnější zatmavovací zrcátka nemá? Nicméně zajímavá teze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_e_n_e Posted April 27, 2016 Author Share Posted April 27, 2016 Tak co uz.. Elektrinu na zrkadlo si zaobstaram... To nie je problem. No vonkajsie uz necham tak. Vdaka za odpovede. Zrkadlo ma aj s dopravou stalo 20 eur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_e_n_e Posted April 29, 2016 Author Share Posted April 29, 2016 (edited) takze chlapci...vcil budte mudri... vid obrazok zrkadla, ktore mi doslo. Mal som si predsa len objednat to s tymi kablami! Edited April 29, 2016 by r_e_n_e Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wizaard Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 (edited) Čili tam ty kabely opravdu nejsou - to je logické. Jen se omlouvám za chybu, kterou jsem napsal, já myslel, že je to napájené přes ty kovové jazýčky, ale on tam do toho zrcátka vážně vede kabel s konektorem (přestože jsem v posledních pár měsících zrcátko rozebíral 2x, zapomněl jsem na to). V každém případě to ale znamená tam kabel dotáhnout, pomůže dílenská příručka (odkud kam a jak - pokud ale vidím dobře, je to ze stropního osvětlení vepředu). Edited April 29, 2016 by wizaard Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_e_n_e Posted May 1, 2016 Author Share Posted May 1, 2016 Bohuzial mi omluva nepomoze... Musim teraz zistit co tie kable znamenaju. Svorkovnica ma sest pinov, ale vsimol som si, ze zo zrkadla idu iba tri... Dazdovy senzor a svetelny senzor ma smostatnu kabelaz... Mate niekto schemu zappjenia? Vdaka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wizaard Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Schéma zapojení - dílenská příručka, zde na fóru ke stažení... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_e_n_e Posted May 6, 2016 Author Share Posted May 6, 2016 rozhodol som sa, ze toto predam a kupim to s tym konektorom. Kto ma zaujem za 25 Eur. http://auto.bazos.sk/inzerat/61031691/SkodaVW-spatne-stmievacie-zrkadlo-1K0857511.php 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_e_n_e Posted May 12, 2016 Author Share Posted May 12, 2016 (edited) Schéma zapojení - dílenská příručka, zde na fóru ke stažení... Mozes mi prosim napisat, ktora to je strana? Potrebujem vediet ktory kabel co znamena. Vdaka. Edited May 12, 2016 by r_e_n_e Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wizaard Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 (edited) Našel jsem na stranách 4, 18, 22, 417, 436, 450 apod. (dle data výroby a části schématu, kterou potřebuješ), elektrická schémata - základní schéma. Edited May 14, 2016 by wizaard Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_e_n_e Posted May 29, 2016 Author Share Posted May 29, 2016 Vedel by niekto vysvetlit ktory kabel co znamena? S tych schem to pre mna nedava zmysel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_e_n_e Posted May 29, 2016 Author Share Posted May 29, 2016 tak namontovane! Staci pripojit 1 a 2 piny na 12V. 1ka je + a 2ka je zem. Funguje tak ako ma! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martttin Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 Ked uz to tu vidim, je nejaka moznost nastavit citlivost stmievania spetnych zrkadiel? Aby sa stmievali skor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkybl Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Do toho zrcátka vede 6 drátů napájen spínané+ (jen při zaplích klýčcích) a -, dále drát od zpátečky aby jsi při couvání vyděl za sebe, další je od stropního osvětlení aby bylo vydět v zrcadle když se otevřou dveře a poslední dva jsou napájení + a - pro vnější stmívací zrcátka. Žádná možnost nastavení toho zrcátka není. Jestli to chceš podrobně, tak se podívejte do sekce Octavia2 do elektriky tam je o tom téma a napojení je stejné. Do senzoru deště a osvětlení vedou 3 dráty stálé +, kostra a komunikace. Toto čidlo se dá už přes VAG nakodovat Odesláno z mého HTC One dual sim pomocí Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vondi Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 jsem na tom podobně, taky mám dešťový senzor a zrcátko bez stmívání, zrcátko se stmíváním už jsem koupil. našel jsem kabeláž na skoda-parts.cz, http://www.skoda-parts.cz/produkty/kabelaz-k-samostmivacimu-zrcatku/ podle konektorů z obrázku je společná i pro dešťový senzor... A kabeláž je dlouhá, jestli se to musí celé natahat až někam k jednotce, tak to bude dřina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts