Jump to content

spätné stmievacie zrkadlo

r_e_n_e

Recommended Posts

Caute vsetci.

Mam otazocku. Zistil som, ze nemam stmievacie zrkadlo na svojom Superbe.

Rozmyslam nad jeho kupou, ale ako pozeram, tak niektore maju nejake kable a niektore nie.

Preto sa chcem opytat, naco su tam tie kable?

Mam dazdovy a svetelny senzor.

Vid zrkadlo bez kablov a s kablami.

post-87802-0-47608100-1461059898_thumb.j

post-87802-0-13583900-1461059904_thumb.j

Pokud vím - ale ať ještě napíší zkušenější - ze zrcátka žádné dráty nevedou (obrázek druhý - samotné zrcátko), ale do jeho "základny" nalepené na okně a do samotného dešťového senzoru už ano. Stmívací zrcátko potřebuje napájení, které vede z toho držáku na okně. S tím je zrcátko spojené dvěma kovovými jazýčky. Nevím ale, zda je potřeba pro stmívací zrcátko dodat do držáku na okně kabeláž, nebo zda už tam je.

Edited by wizaard

Čili tam ty kabely opravdu nejsou - to je logické. Jen se omlouvám za chybu, kterou jsem napsal, já myslel, že je to napájené přes ty kovové jazýčky, ale on tam do toho zrcátka vážně vede kabel s konektorem (přestože jsem v posledních pár měsících zrcátko rozebíral 2x, zapomněl jsem na to). V každém případě to ale znamená tam kabel dotáhnout, pomůže dílenská příručka (odkud kam a jak - pokud ale vidím dobře, je to ze stropního osvětlení vepředu).

Edited by wizaard

Bohuzial mi omluva nepomoze...

Musim teraz zistit co tie kable znamenaju.

Svorkovnica ma sest pinov, ale vsimol som si, ze zo zrkadla idu iba tri...

Dazdovy senzor a svetelny senzor ma smostatnu kabelaz...

Mate niekto schemu zappjenia?

Vdaka...

Schéma zapojení - dílenská příručka, zde na fóru ke stažení...

Mozes mi prosim napisat, ktora to je strana?

Potrebujem vediet ktory kabel co znamena.

Vdaka.

Edited by r_e_n_e

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Do toho zrcátka vede 6 drátů napájen spínané+ (jen při zaplích klýčcích) a -, dále drát od zpátečky aby jsi při couvání vyděl za sebe, další je od stropního osvětlení aby bylo vydět v zrcadle když se otevřou dveře a poslední dva jsou napájení + a - pro vnější stmívací zrcátka. Žádná možnost nastavení toho zrcátka není. Jestli to chceš podrobně, tak se podívejte do sekce Octavia2 do elektriky tam je o tom téma a napojení je stejné. Do senzoru deště a osvětlení vedou 3 dráty stálé +, kostra a komunikace. Toto čidlo se dá už přes VAG nakodovat

Odesláno z mého HTC One dual sim pomocí Tapatalk

• 2 weeks later...

jsem na tom podobně, taky mám dešťový senzor a zrcátko bez stmívání, zrcátko se stmíváním už jsem koupil.

našel jsem kabeláž na skoda-parts.cz,  http://www.skoda-parts.cz/produkty/kabelaz-k-samostmivacimu-zrcatku/

podle konektorů z obrázku je společná i pro dešťový senzor... A kabeláž je dlouhá, jestli se to musí celé natahat až někam k jednotce, tak to bude dřina...