Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Škoda superb 3 combi 4x4 140kw DSG. Jsou tu nějací majitelé uvedené specifikace? Zdá se mi že můj Superb docela hodně žere. A nemám s čím srovnat.. Dálnice na tempomat 140km/h cca 7.5l. Předchozí model stejné specifikace pouze bez DSG bez problémů kolem 5l. Díky za vaše ohlasy. 

Mam to stejne, asi je to normalni. Ma to zrat 5,1 a zere to 7,5, predchozi model mel zrat 6,4 a zralo to taky 7,5 v prumeru. Jezdim trochu rychleji. Nemame holt eko styl jizdy, ale taky me to prekvapilo.

Dlouhodobe jezdim podle palubniho pocitace pod 7 , na ceste Praha Brno se vzdy dostanu pod 7 a eco rozhodne nejezdim.  Neni to combi, ale tim by to nemuselo byt.

Jezdim o 1- 1,5 litru vice nez s oktavii 103kw predokolka manual, takze za me dobry :)

A co čekáte, že to bude jezdit za 5? :D 

Jeďte si to auto zvážit a budete ještě překvapený, že to jezdí za 7.

140 kw dsg hodne rychle 7 litru jinak kolem 6 litru 

Bereš to podle počítače, nebo reálná spotřeba?

To co ukazují auta je většinou méně než reál. 

• Autor

Reálná i podle PP je úplně stejná, to jsem několikrát počítal. První auto které nekecá..  Ale dálniční spotřeba při rychlosti 140km na tempomat přes  8 litrů se mi zdá hodně.. Máme ještě Superb 2 kombi 4x4 127kw bez DSG a ten bere při stejných podmínkách cca 5,5litru.. Takže o 2,5 litru méně.. Proto se ptám jak to mají majitelé stejné specifikace vozu.. 

stejna specifikace - dlouhodoba 7,2l/100km. Aktualne najeto 60 000km.

Kolik to ma najeto? Jeste to pujde o neco dolu, ale zere to proste vic nez motor v SII.

• Autor

Právě že už přes 20tis. A jezdím spíš na pohodu. Ale půjčím si ve škodovce stejný kus a porovnám to.. Pokud to bude stejné není co řešit, pokud by to bylo výrazně lepší zvážím reklamaci.. Nejvíc mě zaráží ta spotřeba na dálnici.. Při 140 na tempomat kolem 8 litrů.. A přitom žádné kopce.. 

To je asi fakt vic nez mam ja.

Náš fíremní superb 140kW, DSG, předokolka zatím dlouhodobá 6,5 podle palubáku. Najeto 30 tis. km

• 4 týdny později...

Dálnice na tempomat, tachometrových 140-145km/h = 7.5l (na palubnim pocitaci), za deště i o něco málo víc.

Upraveno od pavel7

Já mám najeto je málo, motor syrový (najeto cca 5 tkm), čekám že se spotřeba sníží. Nyní stejná cesta je oproti O2 1.9TDI o 2 l vyšší, pr. spotřeba 7,5 l. Samozřejmě nečekám, že to bude jezdit za 5,5 l :)

máš ještě obě auta? Schválně si je nech někde zvážit, pokud máš možnost ;)

• 1 měsíc později...
  • Autor

Po první výměně oleje spotřeba stále dost vysoká.. Přikládám foto.. Dálnice tempomat 140. Od Kojetína po první sjezd Otrokovice.. 8,3 l. 

20170112_135723.jpg

Podle 12 minut jízdy se spotřeba moc hodnotit nedá :-)

• Autor

Dá a celkem přesně, motor zahřátý na 95 stuňů, rychlost natavena na 140km. V téhle rychlosti resetováno počitadlo. Takže žádný studený rozjezd, žádné zrychlování. pouze udržování rychlosti 140 km tempomatem. Převýšení na daném úseku minimální. Teď mi půjčili SCOUTA 4*4 DSG 135kw najeto 14tis. Spotřeba při stejných podmínkách o 2 litry méně a pocitově i mnohem lépe jel. Tak fakt nevím, jestli mám horší kus, nebo je to jen v hlavě. Superba bohužel zrovna neměli na půjčení takže jsem to nemohl srovnat přesně. 

• 1 měsíc později...

mam SIII 140kw 4x4 DSG a průměr 7,8l

s SII 103kw manual,předokolka jsem jezdil 5,5l

prostě to žere dost,a nic moc to nejede...:lol:

8.5 při ustálené 140km/h to bych řekl že mám taky. A za 10 i s osmiválcem. To se mi zdá na diesel vážně hodně. Měl jsem půjčenou předváděčku a (2.0TDI 140kW fwd) a ta měla cca 6.5l.

• 4 týdny později...

najeto 10tkm,oteplilo se,jezdím ted průměr pod 7

• Autor

Tak po úpravě řídící jednotky jezdím bez problémů tohle.. Je to za posledních 3071km takže je tam i hodně kilometrů za studena.. Viz foto.. 

20170330_150620.jpg

Co mate za úpravu řídící jednotky?

• Autor

Řekněme že klasické "načipování". 

V 3. 4. 2017 na 6:53, Seef77 napsal:

Řekněme že klasické "načipování". 

To je jasný :-) ale co konkrétně, jestli to není tajné ;-)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.