Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahojte,

vcera sa mi zacala objavovat na Maxidot sprava, ze mam vybitu bateriu v kluci dialkoveho ovladania. Prekvapilo ma to, mam O3, pouzivam ju len 2,5 roka. Co mam O2, tak je tam stale este bateria z vyroby a ziadny problem.

Ake mate skusenosti s vydrzou baterie v takomto dialkovom ovladani? V DO je bateria CR2025,

Vloženo

mám novou O3 8 měsíců a taky to píše vyměnit baterii.

Ale asi je to tím ,že v létě jsem často používal stahování oken na dálku než dojdu k rozpálenému autu na slunci....

Před tím jsem měl mercedes E a ten na tak velkou vzdálenost  nestahoval (O3 stahuju na asi až 150 m)

Vloženo

miro_sk: nenechavas klic pres noc nekde na chladnem miste? tyhle mrnavy baterky nemaj rady nizke teploty, napr. na mraze muzou davat znatelne nizsi napeti a auto pak zahlasi vymenu.

Vloženo

Ahojte vdaka za reakcie. Chyba sa prejavovala presne v situacii ked som mal kluce polozene napr. 1hod na stole v zahrade (teraz ked bolo chladno) a isiel som potom do auta. 

Chyba ma prekvapila aj preto, ze s dialkovym ovladanim nebol ziadny problem. auto sa dalo odomknut a otvorit okna na vzdialenost cca 50m. LEd v dialkovom normalne svietila. Stara bateria pri skrate dokazala dodavat prud 300mA co z mojho pohladu neni vybita bateria.

Kupil som novu bateriu za 1.3EUr, po vymene sa chyba uz neobjavuje.

Vloženo
V 17. 11. 2016 at 10:12, 16TDI81 napsal:

mám novou O3 8 měsíců a taky to píše vyměnit baterii.

Ale asi je to tím ,že v létě jsem často používal stahování oken na dálku než dojdu k rozpálenému autu na slunci....

Před tím jsem měl mercedes E a ten na tak velkou vzdálenost  nestahoval (O3 stahuju na asi až 150 m)

Tak jsem baterii vyměnil a po týdnu to píše zase vyměnit.

A když vezmu náhradní nový klíč tak to samé....

Ale klíče leží v teplotě 10 stupnů takže vyzkouším je v teple a napíšu.

e možné že až budu třeba na lyžích tak to bude psát taky ???

Vloženo

mas moznost zmerit napeti na ty "vymrzly" baterce? a pripadne to porovnat s merenim, kdy ma pokojovou teplotu...

jinak na lyzich si davam klice nekam do naprsni kapsy, odkud mi zarucene nevypadnou, takze jsou vetsinu casu v teple :)

doporucuju to resit obdobne.

Vloženo

Tak jsem nechal změřit obě baterie ve dvou klíčích a psalo to jedna 2.7 voltů a nové mají 3.3 voltů.

Vyměnil jsem obě a po 3 dnech to píše zase...

Ale místní Guru přes diagnostiku mi dal info ,že je na to nějaká oprava a přehrání softu ...Prostě chyba Skody Auto...

Víte někdo víc ????

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Dnes mi v servisu dali nové klíče a nakodovali...

Prý byla vadná várka těchto klíčů...

V létě fungovaly ale za mrazů vycucly baterii za 3 dny

Editováno: , autor: 16TDI81
pravopis
  • o 4 týdny později...
Vloženo

Včera se mi objevila taky hláška, abych vyměnil baterii. Dnes jsem použil druhý klíč a OK. Zítra zkusím opět ten první. Uvidím zda to bylo chladem nebo už je baterie po 26 měsících v klíčku vybitá.

Dá se někde zjistit jaká serie klíčů ja vadná? Myslím buď rok výroby auta nebo nějaké označení klíčů?

Vloženo (editace)

Baterie musela být vyměněna. I včera stále hlásil MD ať se vymeni baterie v klicku. Po výměně vše OK, jen se mi zdá ze červená kontrolka znacici uzamceni vozidla po uzamceni několikrát rychle zabliká a potom blika už pravidelně.

možná to tak bylo i předtím jen jde si toho nevšimli nebo jsem tomu nevěnoval pozornost.

Editováno: , autor: o3viki
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Ahoj. Dnes vymena baterie v klici s DO. Auto nove 14.11.2016. Najeto 18000km. Zadna hlaska na me nevyskocila. Proste sem se jednoduse nemohl dostat do auta. Pak uz jen zaslepka ven a klasicky klicem pres zamek. Uvidime kolik vydrzi nova baterka.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Tak nova baterie v klíči vydržela 3 měsíce. Dnes opět hlaska od PP ať vymenim baterii v klíči.

Jelikož se mi s tim nechce do AS tak budu muset vydržet až do podzimu, kdy jedu na výměnu oleje. Tak do té doby ještě nějaká baterie padne.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

včera jsem měl cestu kolem AS, tak jsem auto nechal napichnout na diagnostiku. Ta ukázala pouze hlášky že v klicku bylo nízké napětí. Data byla poslána do ŠA a mojí stížností, ze se mi baterie v klicku vybila po 3 měsících. Tak uvidíme jestli se něco změní. Možná ŠA uvede, že nekupuju "autorizovanou" baterii u AS.

• o 2 roky později...
Vloženo (editace)

Mě vydržela v obou klíčích  cca 5 měsíců pak výměna v ŠA zase 5 měsíců než to začalo psát znova. Pak sem dal CR 2032 a zatím 6 měsíců klid :)

Editováno: , autor: koudy71
Vloženo

Zajímalo by mě, jak to funguje. Zatím jsem vypozoroval tohle:

- info o stavu své baterie posílá samotný DO (dva stavy - ok / nutno vyměnit baterii)

- zprávu o nutnosti výměny baterie zobrazuje Octavia před spuštěním motoru.

Jen mi není jasné, proč si po 3,5 roce DO říká o výměnu baterie, přitom dosah tohoto DO je min 55 metrů

Vloženo
V 19. 2. 2020 na 17:36, Zdenek Pastorek napsal:

To skakej 3 metry do vzduchu. Mně vydržela cca rok a to nemám kessy a autem jezdím denně.

Tak to bude tím denním ježděním. Je pravda, že jsem zapomněl uvést, že až na výjimky (a dovolenou) jezdím v podstatě jen o víkendech. Ale během nich toho nacvakám docela dost - určitě to není o jedné nebo dvou jízdách.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...