Iron_Eddie Vloženo 9. leden 2017 Sdílet Vloženo 9. leden 2017 Zdravím chlapi, obraciam sa na Vás s otázkou ohľadom toho ako moc Vám fúka climatronic v režime auto. Pred 3 mesiacmi sme kúpili manželke novú Fabiu, všetko funguje ako má, ale nejako sa mi nepozdáva rýchlosť ventilátora. Nakoľko mám bohatú skúsenosť so Škodovkami /jazdím už asi 11tu/, ale posledné 4 boli Octavie, tak neviem, či je to normal alebo nie. Jedná sa mi o to, že v mojom služobáku /Okta/ v bežnej prevádzke nepočujem ventilátor, ide na nižšie otáčky /samozrejme hovorím o tom, keď je už auto vyhriate, resp. vyklímované - po počiatočnom rýchlejšom fúkaní, automaticky zníži intenzitu/. Avšak v manželkinej Fabči ten ventilátor počujem stále. Otáčky snáď pod 4ku rýchlosť nikdy neklesnú. Máte tento jav aj vy, alebo treba hľadať dôvod? Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan1980 Vloženo 9. leden 2017 Sdílet Vloženo 9. leden 2017 Mne to pekne znižuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 9. leden 2017 Sdílet Vloženo 9. leden 2017 Registroval si to od kúpy alebo len teraz v zime? Možno strelím hlúposť, nemôže detektor vlhkosti vzduchu teraz v zime zvyšovať otáčky? Inak, u mňa v lete určite otáčky padali aj na 2 dieliky, teraz v zime to nemám odsledované.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 9. leden 2017 Sdílet Vloženo 9. leden 2017 Předpokládejme, že klima funguje správně, není na ní porucha a je nastavena v režimu AUTO. Je mnoho faktorů, které ovlivňují chod klimatizace. Například v tomto období otáčky ventilátoru nikdy nízko neklesnou, protože by se mohlo zamlžit čelní sklo a zároveň je třeba neustále vytápět interiér, protože v autě dochází k výměně tepla s venkovním prostředím. Pokud bude venkovní teplota a vlhkost odpovídat teplotě a vlhkosti v autě otáčky se v tu chvílí sníží na minimum potřebné pro recirkulaci vzduchu. Vyzkoušet se to dá v temperované garáži s dobrým přísunem vzduchu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Iron_Eddie Vloženo 9. leden 2017 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2017 Mne je jasné, že pri terajších teplotách sa to moc pozorovať nedá, ale robí to od novoty. Najnižší stupeň som tam mal tuším 3, nižšie nikdy ani náznakom, takmer stále na 4ke. A to bola vonku príjemná jeseň. Ale aj v terajšom služobáku, naštartujem pri -14, prejdem pár metrov a ventilátor sa pustí na plné gule. Prejdem pár km, motor zohriaty a počujem, že otáčky ventilátora sa znížili a akustický hluk nie je počuť. Tu je to stále na 4ke a fučí a fučí. Ale dik, asi to nebude v poriadku a pôjdem kuknúť servis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 9. leden 2017 Sdílet Vloženo 9. leden 2017 Teď v zimě mi to jede prakticky na plno. Tedy nastaruju a dam plne foukani na okna s odmlženim. Pak po chvili dam auto a otačky klesnou na 4 a už je prakticky ticho. Když ale dam foukani nahoru tak se otačky nezvýší ale hluk stoupne. Na kolečko ventilatoru nešahám. V teple otačky neklesnou pod 2. Ale v poloze auto nikdy není fukar. Tak nějak to fouka tak nenápadně a velmi příjemně. No ono to teď v těch mrazech co pamatuju naposled před 10 lety ,nutime vytopit rozdil 30 až 40 stupňů. To je makačka a to se musí projevit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 9. leden 2017 Sdílet Vloženo 9. leden 2017 Treba si uvedomiť že obsahuje aj vlhkomer, takže sa nerieši len teplota, preto musia byť obe veličiny v určitých hladinách aby to znížilo otáčky ventilátora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 (editace) @Iron_Eddie Tak dnes vyzkoušeno, ráno trasa cca 40 km, otáčky Climatronicu mi nešly pod 5 dílků ze 7 a to jsem měl už v autě dávno teplo, nastaveno AUTO, A/C, 22,0°C, venku -18,0°C. Neřeším, Climatronic nechávám žít svým vlastním životem, přesně k tomuto je určen. Editováno: 10. leden 2017, autor: los pakos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Iron_Eddie Vloženo 10. leden 2017 Autor Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Dik všetkým za snahu a info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Dnes som to pozrel aj ja, po 22 min jazdy v mestskej premávke pri vonkajšej teplote -8°C a na Climatronicu nastavenej teplote na 18°C sa ventilátor točil na tri paličky.. keď som znížil teplotu Climatronicu na 16°C, ventilátor sa znížil na dve paličky.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mics0d Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 V zimě není potřeba mít zapnuté A/C ne? a nebo jo? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 Jo - odvlhčuje vzduch. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mics0d Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 Aha, díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 19. leden 2017 Sdílet Vloženo 19. leden 2017 aj v zime sa aspoň občas odporúča 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brabisson Vloženo 10. Květen 2017 Sdílet Vloženo 10. Květen 2017 Rád bych používal "full auto auto" režim, ale taky mi nikdy ventilátor neklesnul pod stupeň 3. Mám auto od konce listopadu a chápu, že rozdíl ve venkovní teplotě a té požadované bývá velký, stejně tak co se týče vlhkosti. Při ventilátoru na 3 mi je ale foukání občas nepříjemné až z toho studí oči, na straně spolujezdce si na to přítelkyně nezávisle na mě stěžuje taky. Nejčastěji tak jezdím s větrákem v manuálu a na rychlost 2, bez preference výdechu a 21°C a je to o hodně lepší. Nevíte někdo jestli jde nakódovat "síla" auto režimu? Našel jsem na nějakém VW fóru, že to nastavují přímo v infotainmentu - SWING to samozřejmě nemá, ale v řídící jednotce by to možná mohlo být. Na screenu vidíte to VW nastavení. Bylo by super moct nastavit pozvolnější regulaci kdyby větrák jezdil rychlosti třeba mezi 1-4 místo nynějších 3-6. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 10. Květen 2017 Sdílet Vloženo 10. Květen 2017 Co takhle si ofuky poladit přiškrcením kolečkem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brabisson Vloženo 10. Květen 2017 Sdílet Vloženo 10. Květen 2017 jojo to taky zkusím :-) mám ale pocit, že to dost fouká i z toho neregulovatelného ofuku. Přece jen kdyby to šlo elegantně vyřešit softwarově, bylo by to super. Až budu mít chvíli, zkusím asi s kabelem pohledat jestli na něco někde nenarazím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 11. Květen 2017 Sdílet Vloženo 11. Květen 2017 Škoda nie je VW. dosť funkcií je bohužiaľ orezaných... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 11. Květen 2017 Sdílet Vloženo 11. Květen 2017 Tama to fouká při odmlžování oken hlavně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 11. Květen 2017 Sdílet Vloženo 11. Květen 2017 To není o tom, jestli Škoda nebo VW. Tohle nastavení je možné v Octavii i v Superbu, Kodiaq na tom bude stejně. U Climatronicu použitého ve Fabii o tom pochybuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 3. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2017 I takto dokáže foukat klima v režimu AUTO. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira28 Vloženo 13. Duben 2018 Sdílet Vloženo 13. Duben 2018 V 18. 1. 2017 na 14:43, mischicka napsal: Jo - odvlhčuje vzduch. A když je zaplé AC není pak vyšší spotřeba náhodou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 13. Duben 2018 Sdílet Vloženo 13. Duben 2018 Jak se to veme, když svítí AC, neznamená to že klima jede. Navíc výkon je regulovaný, takže ten odběr není furt stejný. Jasně že vychlazení auta něco stojí, ale ten rozdíl ve spotřebě není až tak hrozný na delších trasách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.