Červen 4, 20187 r Podival jsem se pro zajímavost na 5.dveře kvůli té korozi u toho osvětlení SPZ. Obě světélka jsem vyndal a zatím tam žádná rez není. Myslíte, že můžu v servisu požadovat preventivně výměnu za to LED osvětlení? Zkoušel to někdo?
Červen 4, 20187 r Zkusit to můžeš, u Fabie nevím, ale u Octavie a výše myslím dokonce vyšlo TPI kde to měli měnit preventivně.
Červen 5, 20187 r No mas iba 3 moznosti: - nechas to tak a neriesis - vymenis sam preventivne za LED a zaplatis - pockas, ci sa ti hrdza prejavi a nechas na servise menit/lakovat liate dvere + vymenia ti to za LED... Ja som volil druhu moznost hned asi 2 tyzdne po kupe predvadzacky. Nepacilo sa mi zlte svetlo. A mam pokoj
Červen 5, 20187 r Vzhledem k tomu, že originál LED osvětlení SPZ stojí hubičku (viz. ODKAZ), tak bych nic jiného neřešil. Sám jsem hned měnil za LED, výměna cca 2 minuty + 5 minut kódování.
Červen 5, 20187 r Jo, ale v nasem pripade (MR2015) je potreba i to kodovani a kdyz vidim to sr...i s cinskym klonem, co nefunguje, tak bud si pockam, az se tam neco objevi nebo to necham vymenit v servisu az tam zas pojedu pro olej...
Červen 6, 20187 r No když vidím tu cenu toho LED osvětlení tak si to asi vyměním sám a nebudu to řešit.
Červenec 8, 20187 r Ahojte, včera jsem měnil žárovku pro SPZ a byl jsem zvědaví co tam najdu. Fa 3 vyrobena 4/2015. Nenašel jsem náznak koroze. Ale přes tu střižnou hranu byla zevnitř ven nějaká fólie která tu hranu kryla. Čekám až mi přijde kabel a taky koupím led verzi, ledky přežijí auto a minimalizuje se možnost koroze. Byl už někdo po předělávce na ledky na STK?? Aby neremcaly....
Červenec 9, 20187 r Tak jestli to budou nejake Cajna Wait Blu Intensif Ultimate EVO, tak mozna remcat budou...
Červenec 10, 20187 r Pokud je svítilna homologovaná (jako osvětlení SPZ) a je homologovaná s LEDkou, tak remcat nebudou a ani nemůžou, obzvlášť je-li určeno pro Fabii. Svítilna vnějšího osvětlení musí být schválená (musí mít E s číslem v kruhu), musí být správně zapojená, seřízená a myslím, že ještě musí odpovídat typ světelného zdroje v něm instalovaný (žárovka/LED/výbojka) homologačním podmínkám. Pak ještě existují pro potkávací světlomety požadvky na (automatickou) nivelaci. Jinými slovy: pokud by sis tam nabastlil osvětlení SPZky ze stodvacítky, tak by to mělo projít (pokud nebudou ostré výstupky, bude skutečně osvětlovat SPZ a nebude něco podstatného zakrývat).
Listopad 1, 20186 r Původní téma byla Fabia III koroze. Celkem hodně dotazů bylo na rezavění střižné hrany otvoru pro osvětlení SPZ. Vesměs se řešilo výměnou za LED osvětlení, dokonce dnes i s jednou LED diodou. V jednom příspěvku je toto řešení pro Fabii III teprve připravováno. Nezlobte se ostatní, ale myslel jsem, že pokud někdo problematice rozumí a je ochoten poskytnout návod postupu výměny včetně překódování VAG Com-em, tak najdu takový návod. Jsem si vědom, že ani kuře zadarmo nehrabe, ale očekával bych označení dílu lampičky na př. podle ETKY, nebo přímo se značkového servisu a uvedený postup montáže (nejlépe fotodokumentace) včetně skenu překódování VAG COM. Místo toho čtu samé doslova "pindy", děsivé laické dotazy a pod., kdy majitelé automobilu nemají základní elementární znalosti o jakékoliv strojařině a elektrotechnice a očekavají, že jim budě raděno v dotazu : nejede mi auto, co s tím. Je to strašné pročítat fóra a očekávat relevantní odpověď. Když ne jinak, tak by stačilo poradit zajít do zn. servisu a tam vám to se vším všude asi za tolik namontují. Podotýkám, že vlastním VAG COM orig, Delphi, ETKU, ELSU, atd a trochu se v tom vyznám.
Listopad 1, 20186 r Máš pravdu že někdy se zde objeví komentář o ničem, ale nezlob se na mne, ten tvůj není jiný, vše se zde dá dohledat. LED světlo najdeš během 2s na Googlu (Zadal jsem: Fabia III LED SPZ -> Přibližný počet výsledků: 439 000 (0,41 s) ) a hned první je e-shop Škoda:http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/led-osvetleni-registracni-znacky-000052110x Nebo hned v příspěvku na první straně je na posledním obrázku číslo dílu: Kódování pak zde již několikrát uváděný manuál, strana 51 a dále, nebo pak kapitola 4.7.1 přímo SPZ (strana 91):https://wirer.sk/vcds2/ Doufám že takto je to dostatečné
Listopad 1, 20186 r Presne.. a ešte doplním, že samotný postup demontáže/montáže je uvedený v dielenskej príručke, ktorú by mal mať každý, kto sa chce trochu v aute pošprtať.. https://forum.skodahome.cz/topic/132215-dílenská-příručka-návody-schémata-tpi-apod-pro-fiii/ Inak, zvyčajne ľudia začínajú riešiť hrdzu, až keď ju objavia.. a vtedy sú im akékoľvek návody zbytočné, vtedy je jediné riešenie navštíviť autorizák a reklamovať.
Listopad 1, 20186 r Ahoj aktualne maj na led spz ve skodovce opravdu dobrou cenu! Prave jsem objednal. Puvodne jsem to neplanoval nebot dvere mam i po 3 letech ok ale ted se daj koupit za 264 vcete dopravy do AS, není co resit.
Listopad 1, 20186 r @cisarnero mas vsetko dostupne... ETKA - katalog dielov VAG-COM, Delphi - diagnostika... A co ti brani spusat rozumny prispevok a zhrnut to v jednom? Ja to mam na webe. Je tam odporucanie na cislo dielu, i na kodovanie. Ale pardooon, nie je to v jednom clanocku. Ale kto aspon trochu premysla, tak ci najde clanok na kodovanie - a v nom moznost bypnutia chyby. Kto chce, otvori si odporucania na zadne LED svetla a najde si popis, fotky ci odkazy na svetielka... Co z toho vyplyva? Ze sa tu len zbytocne vyplakavas. A poslednych 5 prispevkov vratane mojho tu su opat odveci.. Upraveno Listopad 1, 20186 r od wirer
Listopad 1, 20186 r před 5 hodinami, cisarnero napsal: Nezlobte se ostatní, ale myslel jsem, že pokud někdo problematice rozumí a je ochoten poskytnout návod postupu výměny včetně překódování VAG Com-em, tak najdu takový návod. Jsem si vědom, že ani kuře zadarmo nehrabe, ale očekával bych označení dílu lampičky na př. podle ETKY, nebo přímo se značkového servisu a uvedený postup montáže (nejlépe fotodokumentace) včetně skenu překódování VAG COM. Mimochodom, vies ze si protirecis??? Tu pytas postup na kodovanie a cislo dielu... A v zavere pises, ze v ETKE i VAG-COM sa vyznas před 5 hodinami, cisarnero napsal: Podotýkám, že vlastním VAG COM orig, Delphi, ETKU, ELSU, atd a trochu se v tom vyznám.
Listopad 1, 20186 r Máte pravdu, všechny vámi uváděné odkazy mám stažené a nedostatečně přečtené, je to určitě známka mé lenosti a proto se všem omlouvám. Ps. VAG COM mám v českém jazyce, ale není problém se vyrovnat s AJ. Děkuji a přijměte omluvu.
Listopad 11, 20186 r Dnes jsem provedl (1,5 měsíce po operaci TEP kyčle) výměnu osvětlení zadní SPZ za LED (koupeno ve slevě ve Škodovce) včetně překódování VAG COMem dle výše uvedených návodů. Prostřihy v plechu nejevily žádnou korozi (auto vyrobeno 2016 45 000 km), akorát před demontáži jsem prostříknul okolí WD. Bylo hotovo i při slezení ze 4.p o dvou berlích a zpět asi za půl hodiny. Mějte trpělivost se 76 letým pacientem po operaci TEP. Děkuji.
Srpen 1, 20205 r Ahojte, chcem sa spýtať, v okolí osvetlenia ŠPZ mám začínajúcu koróziu, uznajú mi v AS reklamáciu, keď F3 je už viac ako 5 ročná? Osvetlenie za LED si čoskoro vymením, len neviem čo s tou hrdzou, či si to opraviť svojpomocne, alebo reklamovať.
Srpen 2, 20205 r Zaruka na proreziveni by mela byt 10let a na lak 3 roky. Nejlepe objet AS a konzultovat tam...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.