Minelan Vloženo 17. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2017 Zdravim všechny, sehnal jsem si komplet věci na dodělání klimatizace do mé fabie. Udělam si nějaký pěkný víkend a klimu namontuju, ovšem než jí naplním tak ujedu min. 150 km a jde mi o to, že se prý společně s chladícím prostředkem přidává do okruhu trochu oleje na mazání kompresoru. Nerad bych ho zničil tím, že by nemazal. Samozřejmě bych klimu nezapínal, ale kompresor prý běží furt byť na minimální výkon. Proto by mě zajímalo jestli má kompresor nějaký vlastní systém mazání nebo je primárně mazán olejem v okruhu. Díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 17. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2017 Kompresor je mazán olejem z chladiva, respektive olej se do chladiva se dostává z kompresoru. Ten proto musí být před montáží naplněn předepsaným množstvním oleje (140 ml???? - přesný údaj je v DP). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Minelan Vloženo 17. Srpen 2017 Autor Sdílet Vloženo 17. Srpen 2017 Takže teoreticky pokud se doplní olej do kompresoru nemusím se bát jeho poškození na těch pár kilometrů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 18. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2017 teoreticky ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 18. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2017 Pokud tam dáš správný olej ve správné množství, tak by se asi nic stát nemělo, ale kde bydlíš, že nejblíž kde to můžeš naplnit to máš 150km :o, vždyť plničku má kdejaký menší autoservis... Pak by možná šlo nezapojovat klimakompresor na řemen pohonu příslušenství, ale upřímně nevím jestli by to šlo, to by se muselo zkusit :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Minelan Vloženo 18. Srpen 2017 Autor Sdílet Vloženo 18. Srpen 2017 Složit to mohu o víkendu na chalupě, ale v pondělí dopoledne potřebuji auto kvůli práci a za to dopoledne najezdím cca 100 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Minelan Vloženo 18. Srpen 2017 Autor Sdílet Vloženo 18. Srpen 2017 S tim řemenem to je fakt, já namontuju vše, jen nechám původní řemen a poběží jen altík. Tak geniálně jednoduché díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2017 záleží na motorizaci, u některých to nejde - spolu s klimakompresorem se mění držák alternátoru a přidává napínací kladka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.