Přejít na obsah

Chyba ESP


Miloš

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

edit: Bude to ložiskem ( nábojem ) kola .. si myslim ale nechce se mi ho menit kdyz je OK a nehuči :( nic jineho me nenapada.. čidlo jsem vymenil a porad stejne.. tak typuju už jen to ložisko a jeho magneticky proužek :-)

Už konecne jsem se dostal k diagnostice a jedno ložisko - sensor g47 ukazuje ze se toto kolo otači asi o 3km rychleji nez ostatni takže ja problem vyřešim koupi noveho ložiska :) asi na ježiška :D

Editováno: , autor: BiGGy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Dobrý den,

už jste vyřešili tu blikající ESP? Mám stejný problém, který se ale vyskytnul až po výměně náboje. Do té doby bylo vše v pořádku. Po výměně náboje se i při pomalém rozjezdu (pouze po nastartování) rozbliká ESP a omezí se výkon na pár vteřin (někdy 2 jindy 4 vteřiny) a pak je celou cestu klid až do zastavení, vypnutí motoru a uzavčení vozidla.

Děkuji za rady, jak to opravit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj už vim přesně čim to je.. me se ten problem objevil taky až po vymene naboje ložiska... jestli mas jeste fakturu od naboje tak ho bez reklamovat... pomoci diagnostiky jsem zjistil ze novy naboj ukazuje jine hodnoty nez ostatni kola... tim padem si auto mysli ze jedno kolo prokluzuje jak na snehu a proto se rozblika ESP...

Na naboji je magneticky kroužek ktery je asi špatny proto ukazuje jine hodnoty. TAKŽE VYMEN NABOJ ZA JINY A BUDE TO OK. ja kupoval tento naboj : http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/octavia-ii/podvozek/podvozek/915-lozisko-kola-predni-4-srouby-octavia-ii-2004-orginal.html Pry original a dela mi to to same jako tobě... bohužel jsem nekde stratil fakturu tak u mě reklamace nehrozi a budu muset koupit druhy :kol-26:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Svítí mi ESP, diagnostika ukazuje tyto tři chyby:

  • 01435 - vysílač brzdného tlaku
  • 00778 - snímač řídícího úhlu
  • 01423 - snímač stranového zrychlení

Chyby nejdou smazat a nejde udělat žádné nastavení, pochopitelně do té doby než se zavady odstraní.Neměl jste někdo s tím nějaký problém, popř. můžete mi někdo poradit na co bych se měl zaměřit? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

bol som  v škoda servise závada Jednotka snímačov ESP / vadný statický/č.dielu 7HO 905 652 A, cena dielu 560 Eur.Zohnal som dva ks po výmene žiadna náprava stále chyba jednotky snímačov ESP, nedá sa vymazať. Na prístrojovke svieti kontrolka ESP, tlak v pneumatikách, servo ktoré ide tuhšie. V servise nevedia čo by to mohlo byť nemá niekto skúsenosť s niečim podobným ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bol som v dvoch servisoch škoda každý v inom okrese Výpis záznamu : Elektronika brzd (ABS/EDS/ASR/ESP Mark 60) ( 1K614517AC 0102 ESP Front MK60-AT K0614517AC H14

290 3 Snímač otáčok vzadu vlevo(mech závada sporadická)

290 8 Snímač otáček vzadu vlevo(nepl.signál sporadická)

493 14 Jednotka snímačov ESP(vadný statický)

Snímač zadného vymenený závada odstránená len to ESP zostáva 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

včera som to dal na diagnostiku je tam test ESP aktívny nedokončený, skúšal som krúžiť po parkovisku a kontrolka ABS nezhasla, ten senzor pod sedačkou som dával druhý netreba ho nejako spárovať s RJ ABS a až potom sa bude dať dokončiť test ESP?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes som znova skúšal dokončiť test ESP ale nič z toho  je tam trvalá závada ktorá sa nedá vymazať 493 snímač ESP . Už je tam druhá jednotka a stále to isté. Zajtra skúsim tam dať pôvodný snímač ESP čo mi vykuchali v Škoda Servise ako vadný. Dovtedy sa ABS,ESP, tlak v pneum.na palubovke zobrazoval len občas až keď som tam nedal náhradný snímač tak to začalo svietiť stále, tak si myslím že keď som vymenil ložisko aj snímač otáčok na kolese pravdepodobne to nebolo v snímači ESP ale len v tom ložisku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...
  • o 2 měsíce později...

Zdravím všechny,

před rokem a půl jsem si pořídil z Dánska Octavku 2, r.v. 2008, 1.9TDI, 77kw, nyní má najetu okolo 190xxxkm. Asi před měsícem mně začala svítit kontrolka ESP a přestalo fungovat. Kamoš servisák mně to napíchnul na diagnostiku a zjistil následující chybu: 01435 - snímač tlaku brzdy(G201), 012 - chyba v elektrickém obvodu. Když napíchnul ABS a ESP, tak mu to ukazovalo hodnoty, které byly nesmyslné. Jeho závěr je, že je bud problém v kabeláži nebo jednotce.

Je pravda, když jsem si auto dovezl, tak jsem měl problém s el.kabeláží. Z ničeho nic mně přestala startovat, normálně točila, ale nechytla. Nakonec se zjistilo, že jsou porušené ochranné bužírky u kabelů vedoucí k čidlům a řídící jednotka tak nedostávala žádný signál a auto nenastartovalo. Po opravě startuje na prakticky jedno otočení.

 

Neporadíte někdo více?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...