Přejít na obsah

Jak jezdit s automatem v koloně?


bigboban

Doporučené příspěvky

Mám celkem čerstvě DSG v SII asi 4 měsíce. Jezdí to samozřejmě suprově. Ale přece jenom mám jeden dotaz. Pokud jedu úplně krokem v koloně z kopce tak na manuálu jsem tam samozřejmě kopnul neutrál a šteloval jsem to jen brzdou. Tady s DSG pokud se úroveň svahu a rychlost jízdy "potká" nešikovně tak automat furt připojuje/odpojuje motor do tahu a mírně to škube. Prostě svah je tak mírný že tíha auta nestačí motor roztočit bez zapalování ale když to motor připojí a zapálí tak by to zase jelo moc rychle. Přijde mi že to musí tu převodovku/spojku dost trápit když to vlastně spojku drží furt v prokluzu.

 

A zde zásadní dotaz - není lepší jet z toho kopce krokem také na neutrál jako u manuálu? Zaprvý to nebude furt štelovat spojkou a zadruhý mi to přijde u úspornější protože motor pojede v klidu stále na volnoběh. V čem je může být problém? Proč se vlastně říká že se na neutrál nemá s automatem jezdit?

 

Dík za vysvětlení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...