sibik Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 (editace) Ahoj, chtěl bych poprosit o radu co s motorem 2.0 TDI 103 kw - Superb II (2012) Jedná se o studené starty - a to spíše v případě není li auto nastartováno nějakou delší dobu 2-3 dny, při nastartování studeného motoru ten den, se nic takového nejeví. Situace je tedy taková že při nastartování motoru začne motor lehounce klapat a když je studený a přidám a jedu kolem 2000 otáček tak začne klapat (viz. video https://youtu.be/CgdQhH0-53k - po dání blinkru jde slyšet ) a prostě sebou škube tak, že není nějak extra možné nějak extra zrychlit. Po nějakých 2-3 km někdy i dříve se to uklidní a motor jede za tepla krásně. Chtěl bych tedy poprosit o radu, co by to mohlo být. Momentálně jsem s autem mimo a do servisu se dostanu až další týden. Díky Editováno: 22. Září 2017, autor: sibik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeTDi Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 Ahoj, poslouchal jsem to a zní to divně. Ale přijde mi to že budeš mít nějaký vstřik asi špatný. Mě odešli vstřiky a když to bylo studený tak to hrozně rachtalo a škubalo (trhalo). Když se to ohřálo, tak to pak bylo lepší. Nekouří to víc teď? Když jsem zkoušel na místě s vyřazenou rychlostí vytočit nad 2000 tak to takové rachtání tolik nedělalo, ale v zátěži to bylo poznat. Napiš sem ještě kolik máš km a je to asi CFFB kód motoru co? Počkej ještě co řeknou ostatní. Jirka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibik Vloženo 22. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2017 No co se týče motoru tak je najeto 180 000 - cca 15 zpátky se dělaly rozvody - olej měním po 10 000 - Jinak tankuju naftu u "soukromé" čerpačky, kde nikde s naftou problém nebyl a dolévám super diesel aditive . Ohledně kouřivosti jsem nic nezaznamenal. Kod motoru je psáno CFF. Zkusím přilít trochu víc aditiv teď, jestli se to nepročistí no....jinak když lehce podřadím v zařátém stavu na trojku, a zrychluju třeba z 2000 na 3000 > noha na podlaze, tak lehce jde slyšet klapání, ale opravdu málo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 a na volnoběh to dělá? Klidně to může být i dvojhmota. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibik Vloženo 22. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2017 Na volnobeh to nedela, to se necha bez nejakyho zvuku vytocit na 4000-5000 bez problemu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nasupeny Vloženo 5. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2017 Jak to dopadlo? Mam asi ten samy problem :-O Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibik Vloženo 6. Listopad 2017 Autor Sdílet Vloženo 6. Listopad 2017 No zatím jsem nějak neřešil, mám za to, že to bude vstřik. Dělá mi to momentálně třeba 2x z 10ti jízd...takže počkám jak to bude vypadat po zimě, nebo jestli se to při mrazech ještě nezhorší. Popř. kdybys měl nějakej tip, tak dej vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.